Beljakovinski kruh
Najprej vas vse prav lepo pozdravljam, ne vem če se me še spomnite, ker se nisem javla že vsaj mesec dni. Imela sem eno slaaabo obdobje z več padci kot viški (razen teže). No, zdaj se zopet postavljam na noge. Začela sem se prehranjevati po Montignacu in upam da bo to trajalo.
Tako, zdaj pa k vprašanju:
V eni drugi knjigi za hujšanje (Revolucija v prehrani-Atkins), ki prav tako omejuje OH sem zasledila recept za beljakovinski kruh. Vsebuje pa: jajca, kisla smetana, sojina moka in pecilni prašek. Zanima me al se vam zdi da bi ta kruh lahko jedla pri Montignacu (kosilo,večerja). Od sestavin se mi zdi problematičen samo pecilni prašek. Ta kruh se mi zdi fajn nadomestek za navadnega.
Lep dan še naprej vsem skupaj!
Ne bi vedela odgovora, saj je ta beljakovinski kruh za mene nekaj novega. Pa vendar na drugi strani tudi ne razmišljam prav veliko o tem, da bi to poizkusila, saj je tu spet precej beljakovin in takšne beljakovine potem rade vodijo v zakisanost organizma.
Ne vem. Poizkusi, pa boš videla.
Jaz navaden kruh itak malokdaj jem. Kaj je že to navaden kruh?
Pozdravček Marika
Jaz se te vsekakor spominjam
Navaden kruh – narobe sem se izrazla – mislila sem na polnozrnat seveda. Po Montiju ga lahko ješ samo zjutro za zajtrk. Ta beljakovinski sem pa mislila tako ene dvakrat na teden za kosilo, za sendvič s pusto šunko ali sirom pa solato. Težava je v tem, da si kosilo nosim s sabo v službo, pa probam naredit neki čimbolj enostavnega, al kašno solato s tuno ali jajci ali sirom al pa kakšen tak sendvič. Kuhanja namreč se v službi nemorem lotit. Ah sami problemi, ma ja saj si jih sama delam…
Lepo da se me spomneš, saj forum prebiram veš, samo javljala se nisem, ker mi ni šlo glih dobro, pa mi je blo malo nerodno. Vem da je brez veze. Se bom pa zdej kej več oglasila.