Med.Over.Net

Hujšanje

Hujšanje in zveza

Default avatar

UpanjaPolna

Pozdravljeni,

občudujem vas, vse tiste, ki ste uspeli premagati min. kilo preveč! Jaz pa se obračam na vas z zanimanjem po drugačni izkušnji. Vem, da bi morali hujšati samo zase a me vseeno zanima. Koliko od vas je imelo na začetku zveze precej manj kilogramov in jih z leti pridobilo ogromno? Kaksen je bil odnos prej ( v stanju porejenosti) in kasneje ( ko ste se vzeli v roke)?

Jaz sem jih imela na začetku zveze 96kg, a že takrat imela ogromno željo, da bi tehnica pokazala 54 kil! Skozi leto sem se zaradi burnega razmerja in nagnjenja k prenajedanju zredila za 16kg! Sedaj se je razmerje umirilo, imava se lepo. A lahko bi bilo še lepše...
Če primerjam svojo zvezo z prej in sedaj je velika razlika, predvsem zato ker se ne počutim ok! Prej sva imela veliko več spolnih odnosov. On bi jih še sedaj imel toliko a osebno nikakor ne čutim želje po njih saj se sama sebi zdim zelo grda in mi nikakor ni prijetno, ko me boža itd,... Tudi tečna sem 100x bolj! Zapiram se vase.... itd... nimam želje po tem, da se "popedenam". Pri sexu mi pašejo samo "osnovne" poze, saj me zaradi špeha veliko poz duši.

Dovolj imam tega! Rada bi bila lepotica, ki se v svoji koži počuti samozavestno in je divja ženska. Rada bi že rekla, moje telo je ok! Rada bi prebudila v fantu divjost, vznemerljivost v pogledu na mene. Da bi se me še bolj želel, vsako sekundo. Da me ne bi skoraj vsaka poza dušila zaradi špeha! Itd... vrjetno me močnejše dame razumete :)

Torej prišla sem do 122kg. Pred novim letom sem se nekako spravila hujšat in prišla na 114kg! Sedaj pa sem v ulici brez izhoda :( Ponovno sem se začela najedati. In pravkar se najdam, tako da predvidevam, da bom zjutraj imela 115 ali 116 kg! RES bi jih rada imela 54! ( Visoka sem 165cm) Vendar me prenajedanje spremlja ves čas :( Sedaj iščem motivacijo v vsem, da hujšam za zdravje, za fanta, za sebe, za sex, itd. Nikakor je ne najdem.

Z namenom motivacije sem tudi pisala na forum. Da me morda deljenje napredka in spreminjanje odnosa ztrezne. Torej bila bi nadvse hvaležna, če delite izkušnje z spremembami v odnosu in spremembami v odnosu do samega sebe ter kako do motivacije in kako se znebiti prenajedanja!

Najlepša hvala in lepo bodite
Default avatar

inex

Ok, jaz sem tekom 20 let skupnega življenja s partnerjem prišla iz 62 na 75. Tudi jaz se ne počutim ok s svojimi kg, tudi mene moti višek okoli pasu... ne morem pa vedeti, kako se počutite tisti, ki imate 20, 30, 40 ali več kg viška.
Zakaj naštevam te desetice kg? Zato, ker nič ne more bit čez noč (no zredit se je dost izi za večino) in zaenkrat si čestitaj, da si prišla iz 122 na 115. Gre navzol in dokler bo tako, boš prej ali slej prišla tudi do lepše postave.
Pa:
- omeji si prigrizke. Reci si za začetek, da boš po 19. uri zdržala brez njih, nato po 18., nato po 17., 16., 15., ......
- omeji si sladko pijačo, če jo piješ.
- če ješ sadne jogurte, vsaj polovico le-teh zamenjaj z navadnimi in si raje dodaj notri žličko meda ali sirupa (domač bezgovec je super, pa še zdrav - v normalnih količinah, seveda).
- poišči tiste aktivnosti in se zaposli z njimi, pri katerih enostavno pozabiš na hrano. In čim več naj bo takih (prebiranje modnih revij, sprehod, kvačkanje, pospravljanje, likanje, spanje, namakanje v vodi, učenje tujega jezika, pisanje dnevnika....).
- Bodi aktivna na večih področjih življenja in ne razmišljaj samo o hrani. Za hrano si naredi realen jedilnik za vsak dan posebej in potem se ga drži (čim bolj).
Ni se treba vsega naenkrat lotit. Briši viške hrane in pijače postopoma. Saj bo šlo. Če si pod 35 ali 40, so pa tudi leta na tvoji strani. Jaz mislim, da se boš ob tem še pred poletjem spet počutila samozavestna, lepa, sexi, ...
Default avatar

sebastijan - osebni trener

Pozdravljena,

Vem, da je začeti zelo težko, a takšen življenski stil vas ne bo pripeljal daleč. Najverjetneje veste, kaj delate narobe, česa nebi smeli a ne najdete energije, da bi to spremenili.

Predalgam, da poiščete pomoč, ali pri zdravniku in skupaj najdeta rešitev (v skrajnem primeru tudi operacija želodca), ali pa pri strokovnajku za prehrano in vadbo (osebni trener). Pri višini 165 cm, bi morala biti vaša telesna teža med 60 in 70 kilogrami, kar pomeni da bi bilo priporočljivo, da izgubite vsaj 45 kilogramov. To je enoletni projek, katerega boste lažje dosegli skupaj s strokovnjakom.

Sebastijan
Sebastijan Nemanič
www.fitnes-trener.si