Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

radiofrekvenca

Default avatar

Isiloba

Kolegica mi je rekla, da hodi na radifrekvenco za obraz...nimam pojma kaj je to..se ji pa pozna, da je koža bolj napeta, pa tiste drobne gubice so se nekako omehčale....je katera že bila,pozna?
Default avatar

Laura Sardinšek

Pozdravljeni,
Neablativno pomlajevanje kože s sistemi, ki temeljijo na radiofrekvenci, povzročajo učvrščevanje kože na način kontrolirane kolagenske kontrakcije in sinteze kolagena brez poškodb površine kože.

Radiofrekvenca je nežna, varna in učinkovita klinično preizkušena metoda za pomlajevanje kože obraza, vratu in dekolteja, lahko pa se uporablja tudi drugje po telesu. Segrevanje tkiva, ki ga povzroča radiofrekvenčna terapija, vodi do mikroinflamatornih procesov, ki jim sledi povečana tvorba novega kolagena. Rezultat je naravno bolj svež izgled, koži se povrneta napetost in gladkost, gubice postanejo zglajene in manj izražene. Postopek je neinvaziven, zaradi česar ga lahko izvajamo tudi na najbolj občutljivih predelih, kot so področje okoli oči.

Na trgu obstajajo različne vrste radiofrekvenc, ki se izvajajo v kozmetičnih salonih, v estetskih klinikah pa je radiofrekvenčna terapija znana pod imenom Pelleve.

S prijetnimi pozdravi,
Laura Sardinšek
mag. kozm., dipl. m. s.
Medved Višnjar estetska klinika
Default avatar

Zvedava66

Spoštovana. Če sem prav razumela, je torej radiofrekvanca isto kot pelleve? Zakaj ga v nekaterih ponudbah imajo pod različnim nazivom?

Hvala
Default avatar

Laura Sardinšek

Pozdravljeni,
na trgu obstajajo različne vrste radiofrekvenc različnih frekvenc in z različnimi karakteristikami.

Pelleve je medicinski aparat oziroma medicinska radiofrekvenca, ki jo izvaja medicinsko osebje v dermatoloških in estetskih centrih. Pelleve terapija je od leta 2009 s strani FDA potrjena za neinvazivno terapijo za tretiranje ohlapne kože in blagih do srednje globokih gub.

V kozmetičnih salonih pa se za različne radiofrekvenčne terapije različnih proizvajalcev načeloma uporablja kar splošen izraz radiofrekvenca.

S prijetnimi pozdravi,
Laura Sardinšek
mag. kozm., dipl. m. s.
Medved Višnjar estetska klinika
Default avatar

cveticamarjetica

Spoštovani,

je Pelleve bolj učinkovit kot druge radiofrekvence, ali gre zgolj za drugo znamko aparata?

Lep pozdrav,
Cvetica

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek