Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

hočem umreti

Default avatar

nihče

Nikoli v življenju si nisem mislila, da bom kdaj v takšnem položaju. Vedno sem bila vesela, samozavestna in družabna. Delala sem napake, ki se mi takrat to niso zdele. In z eno od teh napak sem grozno užalila in prizadela mojega sedanjega moža. Po osmih letih mi je namreč povedal da mi tega ne oprosti in da se mi bo v isti meri maščeval. Imava dva otroka še zelo majhna. Najbolj me boli ker mi je to povedal šele sedaj ko je prepozno. Po napaki ki sem jo storila sva se takrat razšla in čez nekaj časa se je on želel vrniti k meni. In tako sva spet pristala skupaj. Ampak šele osedaj po tolikih letih mi je povedal da tega nikoli ne bo oprostil in pozabil, da se mi bo zato maščeval v istem stilu. To mi daje venomer vedeti in to me vedno bolj ubija. Imam občutek da nisem vredna da živim, saj mi je povedal, da sem jaz kriva da je živčen, da sem ga jaz tako daleč spravila. Najhuje je pa to da je še vedno zaljubljen v punco izpred osmih let še vedno imata stike in se srečujeta. Vem da mi bo vrnil tako da bo imel razmerje z njo. Vem da ni srečen z mano in da ostaja z mano le zaradi najinih otrok in zaradi tega da se mi bo maščeval. Pa mi tega nikoli ne prizna, pravi da je srečen z mano in da me ne bi nikoli zapustil. Vse te "grožnje" po maščevanju me počasi ubijajo, v meni ni več želje po življenju najraje bi kar umrla. Tudi zavest da imam otroke ki me rabijo ne pomaga več. Vem da bi bil mož in otroci srečnejši z njo kot so z mano saj sem iz dneva v dan večja živčna razvalina. Povsod vidim strahove, nikomur ne zaupam več tudi svojim domačim ne imam občutek da mi vsi hočejo škoditi tudi lastni otroci. Želela sem že oditi neznano kam pa vem da bi me našli in da ne bi zdržala brez otrok. Rada bi živela ampak ne vidim več izhoda iz tod. Ne vidim več rešitve. Delam vse kar mi reče, da bi mu dokazala, da mi je žal, klečala sem pred njim, se mu opravičila, vse zaman. Nikamor ne grem skozi sem doma skrbim za otroke in hišo, (nimam niti službe) ter njega da mu ni treba pri hiši ničesar narediti tudi daljinca mu ni treba samemu vzeti, pa nič ne pomaga. Nimam nobenega prijatelja ali prijateljice povsem sama sem na tem svetu. Nekako še nisem zbrala dovolj poguma, da bi končala to svoje nesmiselno življenje saj v njem nisem naredila nič drugega kot prizadela kup ljudi, ki jih imam najraje na svetu. Zakaj je bog pustil, da sem se sploh rodila? Vem da jim bo samim najboljše in da bo druga boljša mama mojih otrokom kot sem jaz, predvsem pa dobra žena mojemu možu, ki bo končno živel svoje življenje z osebo , ki jo ljubi bolj kot vse na svetu pa to nisem jaz. Pa upam da bo pogum prišel hitro da ne bom v svoji neumnosti še bolj prizadela svojih najdražjih!
Default avatar

Vanja Rejec

Spoštovana Nihče,
nimate pravice odlašati, takoj obiščite svojega splošnega zdravnika,ki vas bo začel zdraviti sam, ali pa vas bo usmeril k specialistu.Tako kot mnogi drugi boste tudi vi premagali ovire,čez latere trenutno ne vidite,čeprav niso neskončno visoke in voste spet ponosni na svojo vlogo v družini in svetu.
Default avatar

cin

Draga Z IMENOM, tvoj mož je navadna surovina in hudoba, če te tako muči s svojim neodpuščanjem. Pa ne bi šel več nazaj s tabo, če ne more preboleti. Ne pusti se mu ubijati. Ti si se že zdavnaj pokesala in to kar ti dela je preveč. Nima te pravice tako poniževati.
Kdo je potem slabši?? Meni se zdi, da on. Ti si pač naredila napako, marsikomu se zgodi, da jo, gotovo je nisi naredila iz hudobije.
Iz njega pa gleda prava hudobija. Kako more dopustiti, da nekdo pred njim kleči?!?!?
Poleg tega nihče ne more biti boljša mama tvojim otrokom kot ti.
In človek, ki ni zmožen odpuščanja in ki tako muči ženo, ne more biti dober oče.
Čim prej pojdite k zdravniku ali pa se obrnite na pomoč v kakšno varno hišo, materinski dom.
Ni je take ovire, da je ti ne bi premegala. Osvobodi se ga. IN ŽIVI.
Default avatar

Talita

Tudi jaz se popolnoma strinjam s CINOM, kar ti je napisal. Le ne razvajaj preveč moža, ker mu je ta vloga očitno pogodu. Nikomur ne dopusti, da te prepriča, da si slaba. Lahko mi pišeš osebno.
Default avatar

Mimi

Spostovana, ne obupavaj ! Prvo kar moras storiti, se moras resiti tega tvojega moza, ki te fizicno in duhovno ubija.Si dobra oseba in ne zasluzis, da se edn tak znasa nad teboj. Globoko vdihni in pocasi izdihni in pomisli nase, da si vredna spostovanja in ljubezni in da ljubezen lahko najdes tudi drugje, pri drugemu cloveku ali pri svojih otrocih.
Bodi pogumna, pomisli na otroke in jih osreci s tem, da bos osrecila in resila sebe, saj bodo otroci to takoj zacutili in bodo se srecnejsi s teboj, ko bodo imeli spet veselo in vedro mamico.
Zapusti moza, ki sploh ni moz, ampak egoisticen in mascevalen in izkoriscevalski tip.
Zivljenje je lepo in vredno ze zaradi otrok, ki te bodo razveseljevali se dolgo potem, ko bodo ze odrasli in ko jih bos pogledala, bos v njihovih oceh nasla ljubezen.
Bodi pogumna in mocna, loci se od moza, ki te ni vreden!!!
Default avatar

Tom Telefon

si se ziva?