Forum: Psihiatrija

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Trittico 150 mg

Odgovori Nova tema
Default avatar Nespečna 25 Jan 2018 16:00

Dober dan.

Zaradi nespečnosti in kronične utrujenosti sem septembra lani ponovno obiskala psihiatra.

Cymbalto 30 mg, ki sem jo do sedaj jemala vsak drugi dan, sedaj 3 mesece jemljem vsak dan, a kakšne razlike na bolje nisem zaznala.

Po potrebi jemljem za zaspat Lexaurin 1.5 mg. Povprečno 5 - 6x na teden po 1 tbl, ko res ne gre in ne gre.

Pred tednom mi je psihiater predlagal Trittico, ki naj bi nadomestil Lexaurin. Prvi dve noči po 1/3 tbl sta bili obup, še slabše kot prej, saj sem morala dodatno vzet 3 Lexaurine, da sem se pomirila in zaspala.

Potem sta bili dve noči solidni, pa spet dve katastrofalni. In včeraj sem na obeh nogah nad gležnji in pri boku dobila srbeče rdeče fleke.

Zdaj ne vem, če je to od Trittico tablet? Naj jih opustim? Psihiatra lahko pokličem šele v ponedeljek, zato vas prosim za nasvet pri teji dilemi. Hvala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Daniela_Fiket 31 Jan 2018 19:15

Pozdravljeni,

verjetno ste že dobila odgovor od svojega psihiatra. Očitno bo potrebno zamenjati terapijo, hkrati pa se sprašujem kaj je vzrok vaših težav. Če se težave ponavljajo in so tako trdovratne za zdravljenje, bi jaz vsekakor farmakološkem zdravljenju dodala psihoterapijo.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh