Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Motnje spanja

Default avatar

Katja35

Pozdravljeni,

imam problem s spanjem, zgodilo pa se je tako, da imam že nekaj časa težave z zgago, pred dnevi je na neki zabavi nekdo imel s sabo konopljino smolo in ker me je ravno zelo pekla zgaga sem to zadevo probala, saj sem mislila da mi bo olajšalo težave, vendar sem očitno zaužila malo preveč in sem postala omotična, tudi srčni utrip se mi je zelo povečal in padla sem v nekakšno paniko. Drug dan sem bila še malo utrujena vendar drugače v redu, imam pa sedaj od takrat že nekaj dni problem, da se ponoči do trikrat zbudim in mi srce zelo hitro in močno bije, kot da bi se zbudila panična, to potem traja nekje 5 minut in se mi srčni utrip normalizira ampak sem še nekaj časa tesnobna preden zaspim, zato tudi bolj malo spim in se utrujena zjutraj zbudim, čez dan sem povsem v redu. Zanima me kako je to mogoče, da ob enkratnem zaužitju smole taka reakcija (seveda je ne bom zaužila nikdar več) in kako se naj sedaj tega znebim? Moram povedati da sem imela podobno rekacijo nekoč ko mi je umrl oče in sem vzela nekaj noči zaporedoma po eno tableto apaurina, ki bi naj pomirjal, meni je učinkoval povsem kontra, ponoči sem se zbujala z nočnimi morami in povečanim utripom.

Hvala za odgovor,

Katja
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

pod vplivom psihoaktivne substance ste doživela panične napade. To pogosto pusti za sabo manj ali več trajno povišano anksioznost. Velika je verjetnost, da se bo zadeva sama umirila. Seveda, jaz vam tudi odsvetujem kakršnokoli ekperimentiranje z drogami, pa tudi kavo in cigarete močno omejite, še boljše ukinite.
Če bi težave vztrajale več kot en mesec, me ponovno kontaktirajte.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si