Slušni aparati in zaščita sluha

Gluhota na eno uho- kaj zdaj

Default avatar

katkakatka37

Pozdravljeni!
Že od otroštva sem gluha na desno uho, nihče ne ve, zakaj. Zdaj sem stara 46 let. Pred leti so kljub audiogramu rekli, naj poskusim slušni aparat. Seveda nisem popolnoma nič slišala. Ko sem šla nazadnje na audiogram, se je izkazalo, da popolnoma nič ne slišim na to uho, zvok v ušesu samo čutim.
Ker se mi z leti sluh na levo uho poslabšuje, zelo me moti, ko je okrog mene hrup in ker sta babica in oče oba naglušna, me zanima, kaj lahko pričakujem vnaprej, kakšne možnosti imam (polžev vsadek...???). Kakšne pa so sploh moje pravice, naj grem na ugotovitev stopnje telesne okvare. Je še kaj takšnega, kar bi morala vedeti, glede na to, da se vse skupaj slabša.

Veliko informacij sem že zvedela na tem forumu, bom pridno brskala še naprej, zelo malo sem namreč našla podatkov o popolni gluhoti na eno uho, večinoma gre za naglušnost.

Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

RobertH

Odgovor za katkakatka37...

Pozdravljena....

Vidim,da ste bili na audiogramu in z tem izvidom pojdite v Neuroth in bodo povedali kaj je najboljše za Vas....sam sem naglušna oseba z 82% izgube sluha po Fowlerju in imam oba slušna aparata v ušesih,ki se skoraj ne vidi...nosim pa samo en slušni aparat ,ker drugače ne morem telefonirati...
Default avatar

bebibuki

Poznam fanta, ki je dobil vsadek, ne polžev, ampak za kostno prevodnost "Vibratorni Sofono" http://www.sophono.com/professionals/ca ... phono-bahs in zdaj posluša "stereo", baje, da je bil 17. oseba s tem vsadkom v Sloveniji. Vgradila mu ja ga je dr. Battelino.

skupina na FB Polžev vsadek - izkušnje je uporabna

Na ZGNL bo letošnja Šola za starše 19-20.4., sreda popoldne, četrtek dopoldne. http://www.zgnl.si/vrtec/ Lansko leto so povedali razne uporabne stvari.