Med.Over.Net

Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt

Uroš Drčić

Je transakcijski analitik - psihoterapevt in direktor zavoda Revita, center za svetovanje in izgorelost, kjer vodi prakso individualne, partnerske in skupinske psihoterapije ter psihosocialnega svetovanja. Skozi leta psihosocialnega dela je tudi na podlagi lastne izkušnje izgorelosti dal poseben poudarek pomoči osebam s težavami s prekomernim izčrpavanjem. Vodi tudi svetovalno skupino prav za osebe s takimi težavami. Znanja in veščine s področja psihoterapije je pridobil v okviru študija na Univerzi Sigmunda Freuda ter specialističnega študija psihoterapije transakcijske analize na Psihopolis inštitutu pod mentorstvom priznanega psihoterapevta Zorana Milivojevića, TSTA. Je član Mednarodne zveze za transakcijsko analizo (ITAA). Poleg privatne prakse je Uroš v preteklosti več let delal kot psihoterapevt v programu za psihosocialno rehabilitacijo zasvojenih s prepovedanimi drogami Društva Projekt Človek.

Molecules of emotion - knjiga SLO

Default avatar

krpica

Pozdravljeni

prebrala sem vaš članek v katerm omenjate, da obstaja ena čudovita knjiga “Molecules of emotion”, ki jo je napisala zelo priznana znanstvenica biologinja dr. Candace B.Pert,

zanima me ali obstaja v slovenskem prevodu?

Če ne, me zanima katero drugo knjigo v slovenščini bi priporočali za premagovanje težav stresa.

hvala in lp
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

žal, ni prevedena. A pripravlja se podobna knjiga v slovenskem jeziku, ki pa naj bi izšla jeseni. Takrat vam jo bom resnično toplo priporočala.
lp m
Default avatar

krpica

Hvala
se že veselim

sem pa medtem našla hrvaški prevod omenjene knjge v knjižnici, toliko v vednost če bo koga zanimalo, naslov je Molekule emocije

lp