Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Kronična utrujenost - razlogi?

Default avatar

polnkufermam

Muči me kronična utrujenost. Pa stvar ni v tem, da bi bila zgarana, da bi dela kar naprej. Ampak utrujena sem pa vseeno kar naprej.
Sicer imam težave s ščitnico, ampak TSH je bil nazadnje čisto ok, zato ostalih hormonov zdravnica niti ne da naprej pregledat.
Kri imam drugače ok, nisem slabokrvna ali kaj podobnega. Sladkor, holesterol in ... vse ok.
Spolni hormoni vem, da so čisto zmeštrani, ker je moja menstruacija tudi čisto zmeštrana, poskušam to reševati z ginekologi, ampak zaenkrat še ni uspeha. Tako, da te hormonske motnje so, ne vem pa, če so razlog mojega utrujenosti.
Spanja imam količinsko še kar ok, ampak vstanem izmučena, utrujena. In to iz dneva v dan. Ok sem samo, ko imam dopust. Ampak tako daljši dopust in da dosti športam.
Samo vikend mi ni dovolj, sem totalno zbita.
Možnost je tudi, da se psihično uničena. Namreč že v nedeljo mi je slabo, ko pomislim na službo in v ponedeljek komaj čakam, da bo petek. Sicer iščem že dalj časa novo službo, ampak neuspešno. Ne vem ali je to razlog, da sem sesuta do kraja?
Pri hrani sicer sadja, zelenjave pojem veliko. Bi pa lahko še marsikaj naredila. Recimo zmanjšala sladkarije, belo moko. Čeprav tudi, če sem cel mesec brez tega, sem še vseeno utrujena, zbita.

Kaj pravite tisti, ki ste imeli kake podobne izkšunje? Ščitnica, čeprav je TSH ok? Spolni hormoni, jajčniki? Psihična uničenost?
Default avatar

Utrujena45

Razlogov je lahko več.
Hormonsko neravnovesje. Vreme. Menopavza. Pomanjkanje Magnezija, ostalih vitaminov.
Preveč stresa. Bolezen.
Na spletu veliko na to temo.
Vprašaj za nasvet svoje zdravnika.
Default avatar

odstresiraj se

Stres.
Ko bos to uredila, se ti bodo uredili tudi hormoni.
Default avatar

polnkufermam

odstresiraj se je napisal/a:
V bistvu edin stres je to, da sem naveličana službe, da grem z muko v službo. Ampak tega žal ne morem spremeniti kar čez noč. Že več kot leto intenzivno iščem službo, zaenkrat brez uspeha.
Default avatar

kokokoki

pa pojdi na bolniško. koliko si stara? si že v menopavzi?
Default avatar

polnkufermam

kokokoki je napisal/a:
Pod 40. Nisem še v meni.
Kaj pa naj rečem pri zdravniku, da mi je? Da nimam volje do službe? Da se fajn počutim samo, ko nisem v službi? In da se fajn počutim, ko športam?
Izvidi nobeni ne kažejo, da je karkoli narobe z mano.
Default avatar

Rinoyx

Predlagam, da investiraš v dobre multivitamine in jih jemlješ vsaj tri tedne vsako jutro. Boljše volje boš in bolj optimistična v roku kakšnega tedna ali dveh. Če si namreč pod stresom telo potrebuje več hranil, kot jih lahko vnašaš v telo s hrano, pa tudi drugačna hranila. Sigurno pa si zbita zaradi situacije v službi in malo preveč se obremenjuješ zaradi splošnega zdravja. Vendar potrebuješ dobro voljo in optimizem, da najdeš pot naprej, zato je bistveno, da se oskrbiš s kvalitetnimi hranili.
Default avatar

enpredlog

Mogoče bi ti kak bioresonančar vedel povedat, kaj točno te muči. In ja, tudi ščitnica je lahko kriva, čeprav se kaže TSH "normalen", zdravniki nimajo vseh odgovorov.
Default avatar

Pederčina

Če hočeš narediti dobro patico, moraš uporabiti same dobre sestavine. Ravno obratno je z Življenjem, ki ga hočeš uničiti, oz bolje rečeno čjo ti ga drugi.

Torej vsakega po malo, vzročno z bolnimi odnosi, posledično s stresom, posledično posledično z napačno prehrano, spanjem, gibanjem,................................
Potem so tukaj še vsesplošni tihi ubijalci ob lastnikov kot so sevanja gsm, radioaktivnosti, mrtva voda, smrtno nevarna zelenjava in sadje,.....................................................................
Pa seveda preko pranja možganov v Cerkvah kot so cerkve, tv, internet, revije,.........,
do seveda zdravnikov,farmacevtov, raznih zdravilcev, ki so plačani od bolnih ljudi vključno z rablji matilde.

Skratka samo bolna si dobra pacientka, čim bi samo pomislila da bi začela misliti s svojimi možgani in bognedaj delati po svoji pameti, ga bi najebala u pičku mater!


Če vseeno imaš jajčnike, predlagam da začneš z jemanjem magnezija in joda, nadaljuješ z čimveč presne hrane znanega porekla (najboljš lastne pridelave) hkrati pa odpikaš destruktivne odnose, vključno do sebe.

V pol leta si lahko popolnoma druga oseba, ki se jo bodo mnogi na smrt bali, še več te jih bo pa na vsakršen način želelo uničiti. Vklučno s tistimi, ki ti tukaj "stojijo ob strani".
Default avatar

samavešš

Glede na to, da utrujenost/izčrpanost ni povezana s premalo spanja, s slabo hrano ipd. ter praviš, da si ok, ko si na daljšem dopustu in trpiš že ob misli na službo, je odgovor skrajno lahek ... psiha, stres. Ljudje se sploh ne zavedajo, kaj počne strah, stres. Ubije najprej duha, potem dušo, nato še telo.
Šport ipd. samo gasi, nikoli pa ne pogasi ognja in ga ni drugega načina, kot da ta ogenj ugasneš. Kako, veš sama. Žal.
Default avatar

polnkufermam

Pa ima kdo take izkušnje, da je bil kronično izmučen zaradi službe pa, da ni šlo za kako službo,kjer se dela cele dneve?
Jaz imam tak normalen 40 urni delovnik. Samo me vseeno tako ubija, da ni za nikamor.
Nisem pa prepričana, da je lahko to razlog tega, da sem je že mesece, raje leta, totalno uničena, utrujena in to dan za dnem.

Sem razmišljala, da bi si vseeno dala kake hormone pregledat.
Samo te stvari kar fejst stanejo, če greš samoplačniško. Zato ne vem kaj sploh dat pregledat. Ti normalni, službeni zdravniški pregledi vedno pokažejo, da je vse ok.
Default avatar

Beluska

polnkufermam je napisal/a:
Ne rabiš delat cele dneve, da si pod stresom. Ni to povezano z urami v službi. Najprej začni z multivitamini. Zlasti, če ješ sladko in veliko bele moke. Najbrž se ne prehranjuješ tako zdravo kot misliš. Preveč se obremenjuješ s ščitnico in nekimi spolnimi hormoni. Najprej poskusi s simpl koraki, potem šele kompliciraj.
Default avatar

polnkufer

Beluska je napisal/a:
Ampak dnevno poslušam, berem s strani strokovnjakov, da vitamini v obliki tablet nimajo nekega haska, razen za praznjenje denarnice, da jih telo bolj malo sprejme.
Da je bolje dobivat vitamine iz sadja in zelenjave kot pa kupovat kemične pripravke vitaminov.
Nisem preveč navdušena, da bi jemala še dodatne tablete, poleg tega, kar že moram jemat.. Tudi vitaminski tableti so tableti.
Default avatar

Beluska

polnkufer je napisal/a:
Se ne strinjam s temi strokovnjaki in tudi ne vem, kaj za eni strokovnjaki naj bi to bili. Osebno bolj zaupam sebi in gledam, kaj mi koristi in kaj škodi, kot verjamem nekim strokovnjakom. Vitaminske tablete ne moreš primerjati s farmacevtskimi tabletami.
Kakor veš.
Default avatar

polnkufer

Beluska je napisal/a:
Ti strokovnjaki so zdravniki.
Default avatar

Beluska

polnkufer je napisal/a:
Lih kar praviš, da ne morejo ugotovit kaj ti je. Bi strokovnjak ugotovil? Zakaj bi ti zdravnik odsvetoval vitamine? Meni jih še niso. Tudi v lekarni jih radi priporočijo. Zakaj bi v lekarni prodajali prazne marnje?
Default avatar

raje odnehaj

Beluska je napisal/a:


Raje odnehaj s to žensko, ker nikamor ne pelje, karkoli ji rečeš, najde sto izgovorov in ona bi prav rada, da je dejansko kaj bolna, ne pa, da je za vse njene težave vzrok le navaden stres!
Škoda časa!
Default avatar

polnkufer

Beluska je napisal/a:
Nikjer nisem napisala, da zdravniki ne morejo ugotoviti kaj mi je?
Nisem bila pri zdravniku in nisem razlagala kako sem skoz utrujena.
Preberi si kdaj kaj na to temo, zdravniki svetujejo vitamine iz sadja in zelenjave in odsvetujejo kemične pripravke vitaminov.
V lekarni pa služijo s prodajo.
Default avatar

polnkufer

raje odnehaj je napisal/a:
Default avatar

polnkufer

Kaj pa tiste, ki imate hipotirozo, jemljete zdravila, TSH je ok, kako je vaše počutje? Je počutje ok ali ni?
Tiste, ki imate težave s progesteronom in estrogenom, kako pa počutje?

Moderatorji

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić