Med.Over.Net

Oftalmologija

Odgovarjajo: prof. dr. Gorazd Kolar, dr. med., oftalmolog

Okulist (oftalmolog) vam svetuje s področja zdravljenja očesnih bolezni, dioptrije, očesnega pritiska, korekcije vida, o glavkomu, sivi mreni, ...

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog

gorazdkolar

tezave z očmi

Default avatar

gorazdkolar

Spoštovana,
navajate, da je levo oko bilo operirano zaradi škiljenje in slabovidnosti. Pokrivanje boljšega očesa ima uspeh za izboljšanje vida pri mlajših osebah ( otroci) kasneje so ti uspehi skromnejši,čeprav so koristni, da vsaj ohranjajo vrednost vida in se vid ne slabša. Z operacijo tega stanja ni mogoče popraviti. Možgani ( vidni center) prekinejo vid pri zelo resnih možganskih obolenjih ali hudih poškodbah, ki jih pa pri vas gotovo niso prisotne.
*******************************************
Default avatar

gorazdkolar

Poskušajte s pokrivanjem 2 do tri mesece.
Lep pozdrav,
dr. Gorazd Kolar
*******************************************
Default avatar

gorazdkolar

Spoštovana, pokrivano oko se ne more poslabšati. Kaj pa je vzrok za slabovidnost levega očesa, pa vam ne morem točno odgovoriti. Več o tem in odgovor na to vprašanje vam lahko poda le vaš oftalmolog, ki je pregledal tudi mrežnico levega očesa. Zakaj je nastalo škiljenje? Ali je bila vzrok kratkovidnostkari je sicer redko vzrok za slabovidnost, ali je nastala zaradi okvare mrežnice v rumeni pegi? Na to vam bo odgovoril vaš oftalmolog ( zdravnik za očesne bolezni).
*******************************************
Default avatar

gorazdkolar

Spoštovana Katja, Zelo verjetno se levo oko ne bo poslabšalo, lahko pa da se bo dioptrija višala, kar ni mogoče predvideti. Priporočal bi kontrolo vida vsakih 6 do n8 mesecev, da se bo stanje spremljalo in izvajala ustrezna terapija z očali. Ne dvigajte težjih bremen, ne sklanjajte se , ne izvajajte težje telovadbe.
Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar
*******************************************

Moderatorji

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog
gorazdkolar