Arhiv - sociala

osebni stečaj

Default avatar
Na kakšen način in kdo lahko pomaga pri razglasitvi osebnega stečaja?
***...na koncu se vse uredi, če pa ne, pa še ni konec...***
Default avatar
od oktobra dalje bo po novem zakonu mogoč tudi osebni stečaj. postopek teče pred sodiščem. če potrebujete več info, vprašajte.
Default avatar
1.Zanima me kakšni so pogoji za osebni stečaj?

2.Ali lahko osebni stečaj prijavi oseba, ki nima nič premoženja?


Če kdorkoli karkoli ve v zvezi s stečajem naj mi prosim odgovori.


Hvala za odgovor,

lp Matej
Default avatar
Sem brez premoženja in službe. Iz preteklosti so mi ostale neporavnane obveznosti, ki jih ne morem "zapreti". Zato bi želel s postopkom za osebni stečaj.Na koga se lahko obrnem zato postavljam še ta vprašanja.
1.Ali so omejitve za začetek osebnega stečaja?
2.Kdo prične s postopkom osebnega stečaja.
3. Ali potrebujem odvetnika in kdo je "specialist" za stečajne postopke?

Za vse odgovore in predloge se že v naprej zahvaljujem.

S spoštovanjem,
Robb
Default avatar
zanima me kako sprožim osebni stečaj na katerem sodišcu sem iz lj.ali rabim odvetnika,
Default avatar
Pozdravljeni
Zanima me kako je z osebnim stečajem. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje 6let in imam iz naslova obrti neporavnane dolgove. Ali lahko prijavim osebni stečaj, nimam nepremečnin in premičnin, nič ni, kar bi se dalo prodat, razen osebnih stvari, živim od socialne podpore.
Prav tako me zanima, če treba stečajnega upravitelja plačat.
Hvala za odgovor.
Default avatar
zanima me kako sprožim osebni stečaj,in živim v hiši staršev,ali lahko vzamejo hišo staršem,če sem jaz dolžen in grem v osebni stečaj.hvala lp.
Default avatar
Mis lim da tale osebni stečaj ne bo kar tako,že v štartu da ga sploh začneš moraš položit varščino 2-3000€-sem brala danes v časopisu.Tadejka1 tako da če si na podpori si ga verjetno sploh ne boš mogla ;privoščit;Pa še če bo kdo svoje imetje prej prepisal na drugega,ga bodo lahko za 3 leta nazaj ničli-ne bo veljaven.Kako bo nekdo,ki je že tako zapufan,zbral teh 3000€ za začetek postopka-sploh ne razumem.
Default avatar
Kako se prične postopek osebnega stečaja hvala lp
Default avatar
Hvala njofra za odgovor. Po tem takem so ta zakon sprejeli samo za bogate barabe, da bodo lahko še bolj okrog prenašali ljudi, davkoplačevalci pa jim bojo dolge poravnali. Mislim kaj ta država dela iz revežev to je katastrofa
L.P.
Default avatar
osebni stečaj ima resne posledice za vsakdanje življenje. naj začnem na začetku:
1. osebni stečaj lahko predlaga sam dolžnik ali upnik
2. če ga predlaga dolžnik, sodišče mora izdati sklep s katerim se začne stečajni postopek (seveda ob predpostavki, da je vloga popolna)
3. dolžnik moa dati predujem 2060 eurov, plačila sodne takse je lahko oproščen
4. dolžnik lahko na okrožno sodišče v skladu z Zakonom o brezplačni pravni pomoči vloži vlogo za oprostitev predujma
5. če ima dolžnik kakršno koli premoženje, gre to premoženje v stečajno maso, iz katereg se poplačajo dolgovi (npr. stanovanje,vrednosti papirji...)
6. če ima dolžnik dohodek, se lahko od dohodka na TRR trga tisti znesek, da dolžniku ostane tisti minimalni znesek, ki je določen z zakonom
7. ena izmed najpomembnejših posledic je, da postane dolžnik omejeno poslovno sposoben ( za primerjavo - ima torej takšno poslovno sposobnost kot mladostnik od 15-18 leta, torej je omejen pri sklepanju pogodb večje vrednosti, pravna opravila pa mora tudi sporočiti stečajnemu upravitelju)
8. to stanje traja 2 do 5 let, odvisno od odločitve sodišča
9. torej v tej dobi dolžnik odplačuje svoje dolgove v skladu s svojo možnostjo
10. po tem času se mu oprostijo obveznosti.
Default avatar
Spoštovani,

želel bi vložiti vlogo za osebni stečaj, a sem v dilemi ali je postopek sploh smiselno začeti, saj sem bil na sodišču v enem primeru pogojno obsojen tudi zaradi poslovne goljufije na sedem mesecev. Sodba je pravnomočna. Ali bo sodišče zaradi tega zavrnilo vlogo za osebni stečaj?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem,

Andrej Vuk
Default avatar
Veliko je vprašanj o osebnem stečaju, malo konkretnih odgovorov.Tudi sama razmišljam o tej opciji. Pa se mi že nekaj časa poraja misel, da bi se morali združiti v neko obliko, združenje, društvo ali kaj podobnega, da bi skupaj reševali probleme, saj nas je toliko v tej neprijazni državi, da bi nas gotovo resneje jemali, če bi videli število ljudi, ki so pogosto zaradi države same in njene organiziranosti sproducirali tako veliko število propadlih, pogosto zelo podjetnih in sposobnih ljudi, ki pa se zdaj ukvarjajo le s tem, kako preživeti in sanirati življenje, namesto, da bi državi in sebi delali dobro. Sama jih poznam kar lepo število, ki iščejo možnosti, kako naj delajo. Kako naj delajo??!!! Večina bi lahko s svojim delom sanirala svoj položaj, a kaj ko si blokiran, zasipajo te z opomini, sodno pošto in vsem balastom, da se ne znajdeš več. Da o arogantnih nastopih bankirjev in uradnikov sploh ne zgubljam besed.
Rada bi vaše mnenje o tem, kaj menite o združenju.
Lep pozdrav!
Zdenka
Default avatar
Tudi sama sem se znašla v situaciji, ko več ne vem kako naprej. Pravijo da živimo v socialni in pravni državi, a jaz ne vem niti tega na katero institucijo se naj z svojim problemom obrnem. Tam kjer sem bila (na sodišču, pri odvetnikih, centru za socialno delo, zavodu za zaposlovanje) mi niso znali oziroma želeli pomagati. Vse zanimajo samo kratka dejstva, noben se noče poglobiti v situacijo in ti povedati kaj narediti. Ko potrebuješ pomoč si čisto sam in ponavadi že čisto brez moči, v depresiji in bog ve kaj še. Potem pa se čudijo, da v Sloveniji več ljudi umre zaradi samomora, kot pa zaradi prometnih nesreč. Če bi znali ne samo prisluhniti ampak tudi konkretno pomagati in svetovati, temu več ne bi bilo tako. Zdaj študiram socialo in upam, da bom, ko končam študij ustanovila organizacijo, ki bo pomagala izgubljenim ljudem. To me motivira za naprej.

Pozdravljeni!
Default avatar
hja osebni stecaj to je tko moj oce je dau na bpp za oprostitev,oprostili so ga predujma amu kao po zakonu odvetnik ne pripada,ker je ze predujem predrag zanima me samo kako bo oseba ki je brez ficka placala storitve odvetnikov ki pa tak nimajo blage veze o stecaju,pa saj tudi na sodiscu nimajo pojma ker kam smo se obrnili nihce ne ve nic o tem samo posiljajo v drugo sobo,tako da ce ima gdo vec izkusenj s tem prosim za informacije,
Default avatar
Ga. Cakana!

Prosim napišite vprašanje v pravilni slovenščini.


T.A.
Default avatar
Odvetnik, to je forum o materialni ogroženosti in ne Toporišičev forum!

Prav tako nismo na tem forumu Materialna pomoč pod zavihtkom Sociala in delo, vsaj dokler jaz večinoma odgovorjam tukaj, ne odobravam in ne dovolim ksenofobije!

Prosim za več spoštovanja.

Lep pozdrav!

Tina Kovač
Lep pozdrav! Tina

* * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * *


****************************************************************************************************************************************************
Legenda:

DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost
*****************************************************************************************************************************************************
Default avatar
nimate prave informacije
BPP krije stroške predujma v stečajnem postopko
Ne krije pa več stroškov odvetnika ki so okoli 600eur.
če vas zanima me kontaktirajte na [email protected]
Default avatar
ne bo zavrnilo vloge ampak vam v špostopku ne bo ugodilo pri odpustku obveznosti
to pomeni da po končanem postopku bodo proti vam ponovno lahko vlagali izvršbe za dolgove