Podpora pri uporabi forumov Over.Net

Odgovarjajo: Tropski pingvin

Dostop na MON preko Brave in Chrome

Default avatar
Spoštovani!
Zaradi res motečih oglaševalskih obvestil, zaradi katerih teme na straneh forumov na skačejo gor in dol po strani, kar precej poslabšuje uporabniško izkušnjo, sem že pred časom začela upravljati brskalnik Brave, da je branje vaših strani zaradi odsotnosti reklam in zato neskakajočih objav normalno.
A pred tedni je pri prebiranju strani preko Brava je bilo onemogočen ogled citatov in obvestil.
Danes se pa več ne morem prijaviti na stran, saj na Bravu ne deluje več prijavna stran.
Ste te spremembe izvedli na MON-u, da se onemogoči spremljanje vaših strani za tiste, ki ne želimo izgubljati potrpežljivosti z reklamami ali je to sistemska ureditev brskalnika samega?

Hvala za odgovor!
Default avatar
Pozdravljeni,
pred časom smo uredili skakanje strani (za vse brskalnike) in s tem močno izboljšali uporabniško izkušnjo. Ker živimo izključno od oglaševanja nam z blokiranjem oglasov onemogočate poslovanje, kar bi dolgoročno lahko pomenilo, da uporabniške izkušnje sploh ne bo več.
Zaenkrat sicer ne onemogočamo dostopa uporabnikom, ki blokirajo oglase, ni pa izključeno, da jih v prihodnje ne bomo.
Sam sem testiral stran v Bravu in priklazovanje citatov dela normalno. Seveda pa nekatere stvari nujno ne delujejo, če imate v celoti blokiran javascript, saj ga za odpiranje citatov potrebujete. V preteklosti so bili citati privzeto odprti in so se po tem ko je bila stran naložena z javascriptom zaprli, kar je povzročalo skakanje strani. Sedaj smo to uredili tako, da so citati privzeto zaprti in jih javascript odpira, stran pa ne skače več.
LP, G.
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si
Default avatar
Lahko, da na računalnikih besedila in oglasi ne skačejo, na telefonih pa je Chrome praktično nemogoče uporabljati - teme skačejo, velikokrat v celoti prekrijejo celoten zaslon in je za vrnitev na MON poiskati in klikniti okence 'vrnitev na MON'. Če ga seveda uspeš zadeti, preden skoči ravno za toliko proč, da s prstom dejansko zadaneš na oglas.

In Brave na telefonu ne dela, vsaj meni ne izvede registracije, iz katere me je samodejno odjavilo.

Če so reklame v normalnem gledljivem prikazu, kot so očitno na računalnikih, seveda niso moteče. Na telefonu pa imajo pravo zabavo, zato je brez blokade forume nemogoče normalno uporabljati. :/
Default avatar
Še to:
prosim, če lahko pri gumbu 'Prijavi objavo' med možnimi razlogi za prijavo določene objave dodate možnost v smislu 'Neprimerna/žaljiva objava'.
Hvala!
Default avatar
Polna luna je napisal/a:
Ne vem, kdaj ste nazadnje stran preizkusili v Chromu na telefonu, toda ravno to skakanje smo uredili nekaj tednov nazaj in prejeli tudi pozitiven feedback ostalih uporabnikov.

Brava ne tretiramo nič drugače od ostalih brskalnikov. Pravkar sem testiral prijavo v Braveu na telefonu (default inštalacija) in nisem imel nobene težave. Verjetno ni problem Brave kot tak ampak vaše nastavitve znotraj Bravea.
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si
Default avatar
Polna luna je napisal/a:
Hvala za predlog. Bomo dodali enkrat v prihodnosti. Moderatorji se načeloma ne ozirajo na "razlog prijave", in prijavo obravnavajo enako, ne glede na oznako. Oznake so bolj namenjene statistiki prijav, s katero pa se večinoma ne ukvarjamo. Kar lahko pomaga moderatorju (kadar razlog ni očiten), je kratek opis razloga prijave.
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si
Default avatar
gregorg je napisal/a:
Chrome 'testiram' spet zdaj, ker se na Brave ne morem registrirati.

Objave skačejo, se naenkrat spremenijo v celozaslonski prikaz, v glavnem - zelo moteče.

Na računalniku se da normalno spremljati MON.

Glede Brava bom preverila svoje nastavitve.
Hvala za informacije.
Default avatar
mene pa najbolj moti (zato vas tudi zelo redko uporabljam) da se kar iznenanda pojavi ZVOČNA reklama in to zelo na glas, tako da v službi ni šanse da še kdaj odprem vašo stran...trenutno sem doma, zato sem tole napisal. Vi lahko da živite od reklam, ampak morate malo paziti kako to počnete, zdaj je to zelo nasilno in nekulturno.
Default avatar
in teme ONKOLOGIJA že nekaj dni ni več....kam ste jo dali?
Default avatar
johanson je napisal/a:
To žal ni stvar tehnike, bom pa posredoval glavnemu uredniku. Hvala vam.
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si
Default avatar
johanson je napisal/a:
Na forumih se dnevno odpre nekaj sto tem. Od mene ne morete pričakovati, da za vsako vem, kaj se z njo dogaja, ali da sploh obstaja. Teme prestavljajo moderatorji glede na uredniško politiko posameznega foruma.
Malo za hec: V mojem žepu je gotovo ni, sem pogledal ;)
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si
Default avatar
Ponovno pozdravljeni!
Zanima me, ali je MON uvedel kakšno blokado prilepljanja povezav na določene spletne strani?

Večkrat sem poskusila preko Brava in Chroma oddati sporočilo s prilepljeno uporabno in nesporno vsebino s spletne strani NoveTV (informacije o ortodontskem zdravljenju v tujini), a je vedno znova javljajo, da tako hitro po prejšnjem prispevku ne morem oddati novega, četudi predtem nisem oddala nobenega drugega, prav tako ni šlo oddati niti, če sem počakala dlje časa.


Poskusila sem oddati sporočilo s povezavo še tu, a tudi neuspešno.

Moderatorji

Tropski pingvin
gregorg