Forum: Depresija, anksioznost in razpoloženjske motnje

Depresija, anksioznost, stanja notranje begavosti, zaskrbljenosti, nervozno obnašanje, pretirane reakcije na dane situacije, tesnoba, pobitost, čustvena otopelost, negativno razmišljanje, občutek manjvrednosti, blodnje, občutek notranje praznine, samomorilnost, motnje spanja, zmanjšanje spolnega poželenja, utrujenost, bipolarna motnja, manija, distimija … Niste sami.

Stres in Žalost

Odgovori Nova tema
Default avatar LiliiKa4 11 Jan 2018 23:31

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč

Povedala bi vam, da mi stres dela izpit za avto opravljam ga že nekaj časa. Problem v tem je da vozim 20 min dobro kot pravi inštruktor potem pa naredim eno veliko napako ali prekršek in zaradi tega me ne more spustiti na vožnjo. Med vožnjo sem zdaj umirjena, telo je umirjeno ne delam si stresa, ker sama sebe motiviram si govorim "daj daj saj bo šlo danes" ampak moram povedati preden grem voziti mi začne srce hitro in to zelo hitro biti in izgubim občutek pod nogami pa tudi veliko premlevam v glavi, kako bo potek in kadar je ta občutek prisoten vem da mi ne bo šlo dobro in se vrnem nazaj razočarana in zvečer ko grem spat jokam, sama sebe sprašujem ali sem slaba oseba? Ali sem kje zgrešila v življenju? kaj naj spremenim? da naj vozim vsaj eno uro brez napak vendar ni mi pomoči, sploh ne vidim rešitev da bi se rešila tega, kdaj se bo to "trpljenje nehalo" Doma mi skušajo pomagati, svetovati prijatelji, sorodniki ne vem kako naj opišem, mogoče je včasih tudi pritisk doma, ker mi včasih pravijo, da naredi ga (na to gledam kot da je ena obveznost in se živciram) in zdi se mi, če ga nam naredila potem se bom krivo počutila,da sem toliko časa in denarja porabila in na koncu bom ostala praznih rok potem me bo depresija oz stres še bolj prevzela in celo življenje se bom krivila zdi se mi da me bojo še grdo gledali. Hodim tudi na faks, stara sem 24 let tudi tam je precej stresno vendar sem popustila tam, ker izpit za avto mi "nadzira" življenje in si ga močno želim.
Zelo težko mi je to napisati vendar, enkrat v življenju sem že šla skoz hudo depresijo, če lahko tako rečem sem tudi "sebe kaznovala" in nisem nekaj časa jedla in sem shujšala, ker sem leta 2008 in 2015 izgubila dve osebi, ki sta mi bili pri srcu. Leta 2008 se je zgodilo to da nisem več dni jedla, in brez energija bila. 2015 pa v jok, vsako noč.

Sedaj me pa v jok in žalost, stres spravlja tale izpit, povem vam da vsako noč sem do zdaj jokala, čez dan se pretvarjam v javnosti, doma da sem v redu v sebi samo, jaz vem kakšno počutje imam. Ne vem komu naj pišem da mi nekak pomaga da se rešim tega stresa v sebi, ker nočem še eno leto opravljati izpita, razmišljala sem veliko negativnih reči, ko sem prišla iz faksa domov sem si enkrat rekla "bolje bi bilo, če bi se kar vrgla dol iz in konec bi bilo tega trpljenja" Ker ne gre več tako naprej v šoli sem popustila, izpit za avto ne gre, hočem to leto imeti ali diplomo ali izpit za avto če bo čudež oboje hočem.

Zdi se mi tudi, da nihče me ne vzame resno, da sem pod stresom zaradi tega za nekatere je "ja saj boš naredila" Ampak ni tako. Veliko bolje sem bila ko se nisem vpisala na za izpit nisem vedela da bom me bo čist čustveno izmučil

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh