Forum: Mejna in narcistična osebnostna motnja - svojci

Je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje? Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo. Forum je namenjen tistim, katerih bližnji imajo značajske lastnosti te motnje.

Zakaj so narcisi hudobni

Odgovori Nova tema
Default avatar Bertolina 17 Jul 2017 16:27

Mene je pa groza, ker vidim kako manipulira s hčerkama. Da ju vleče v svoj megleni svet odvisnosti, strahu, megle, občutka krivde in dolžnosti. V takih trenutkih sama čisto zamrznem in jima ne znam pomagati. Vidim pa njuno reakcijo, njun strah na obrazih. Zato zbiram še zadnje atome moči, da se dejansko tudi odselim, čeprav vem da bosta hčerki tudi (ali pa celo zgolj) pri njemu. Vem pa, da se moram najprej rešiti sama in potem lahko pomagam tudi njima.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar GittaAna 23 Jul 2017 12:18

Bertolina predlaga ti, da čimprej poiščeš pomoč. Takšnih primerov je kar nekaj, kot tudi organizacij, ki se s tem ukvarjajo. Pri tem bi ti prišla dobro pomoč psihoterapevta, ki bi ti stal ob strani in ti pomagal najti moč in ojačati tvoje šibke točke. Ena boljših na tem področju je [email protected], če nisi iz ljubljane, dela tudi po skypu. Verjetno jih je še več, vendar je pomembno, da zares poznajo osebnostne motnje in takšne odnose, ki so zelo specifični, drugače lahko naredi še več škode.

Res je tudi, da moraš najprej pomagati sebi, če želiš pomagati hčerkama. Tako, kot na letalu pravijo, da moraš v primeru nesreče kisikovo masko dati najprej sebi na obraz, šele potem otroku, saj je tako sploh možnost, da se rešita.

GittaAna

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh