Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Avtizem

Default avatar

jaz82

Pozdravljeni!

Zanima me ali imate izkušnje z zdravljenjem avtizma ali aspergerjevega sindroma in kakšni so uspehi? V koliko primerih je lahko uspešno homeopatsko zdravljenje?
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni!

Avtizem, Aspergerjev sindrom ter druge motnje pozornosti in vedenja pri otrocih so lep primer, da s homeopatijo lahko zelo uspešno zdravimo tudi bolezni, pri katerih je t.i. "uradna medicina" nemočna. Dejavniki, ki prispevajo k nastanku avtizma so kombinacija notranjih (genetskih) in zunanjih. Napr. cepljenje proti MMR lahko sproži spremembe v imunskem odzivu, nastanek protiteles, ki posledično uničujejo mielin v centralnem živčevju.
Cilj terapije s homeopatijo je vzpostavljanje ravnovesja v delovanju imunskega in živčnega sistema. Ob vztrajnem in potrpežljivem zdravljenju s homeopatijo, ki jo kombiniramo z obravnavo specialnih pedagogov, psihologov in aktivnim sodelovanjem staršev, so uspehi v napredku in razvoju otrok z avtizmom lahko zelo dobri.

Srečno in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr. med., zdravnica homeopatinja
www.homeopatija-vesna.si
Default avatar

bodzolca

Vesna_Gorjanc je napisal/a:
Napr. cepljenje proti MMR lahko sproži spremembe v imunskem odzivu, nastanek protiteles, ki posledično uničujejo mielin v centralnem živčevju.
Vsekakor je nenavadno, da po tako jasnem biološkem vzroku, za katerega bi bilo pravilno, da se navede kakšen vir, ni nobene povezave med MMR in avtizmom.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,
Resnica o cepivih ni samo bela, niti črna.
Nekaterim cepljenje morda pomaga, drugim lahko škodi, pri tretjih pa…?
Navedla bom nekaj dejstev o cepivih in avtizmu:
1. Pri cepljenju se aktivira človeški imunski sistem, pri katerem se tvorijo specifična protitelesa, ki nato varujejo organizem pred povzročiteljem nalezljive bolezni, ko le ta po naravni poti vdre v telo…
2. »zaenkrat znanstveno ni dokazano, da bi bil avtizem res posledica cepljenja, se pa pojavlja v istem obdobju kot prva cepljenja kot pojav, pridružen cepljenju.« je stališče kolegov, ki zagovarjajo doktrino uradne medicine.
3. »Avtizem je lahko genetska motnja, ki se deduje iz generacije na generacijo in je še posebej izrazita pri fantkih. V zadnjih časih pa potekajo različne raziskave(september 2002, raziskovalna univerza v Utahu-ZDA), ki avtizem povezujejo s cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam(MMR).Raziskovalna skupina je analizirala vzorce krvi zdravih in avtističnih otrok, pri tem pa so ugotovili, da imajo avtistični otroci signifikantno povečano stopnjo MMR protiteles v krvi. Del komponente cepiva, ki vsebuje virus ošpic, je pri večini avtističnih otrok povzročil neobičajen imunski odziv, do reakcij pa ni prišlo pri normalnih otrocih. Več kot 90% avtističnih vzorcev, ki so povzročili imunski odziv pri cepivu proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, je bilo pozitivnih tudi na protitelesa, ki vplivajo na nastanek avtizma. V možganih ta protitelesa napadejo osnovne sestavine mielina. Mielin je snov iz maščob in beljakovine, ki oblikuje varovalno plast živčnih vlaken…« VIR: spletna stran: http://www.avtizem.com/html/slide1.html

Za več informacij o virih glede povezave med avtizmom in cepivi se prosim obrnite na društvo SVOD.

S tem svojim odgovorom želim zaključiti razpravo o cepivih.
Vsakemu posamezniku želim, da se svobodno odloči in sam zase pretehta, ali mu cepljenje lahko koristi ali ne.
Naloga zdravnika homeopata je zdravljenje.
Homeopatija zahteva individualen pristop k zdravljenja, kjer najprej zberemo vsa dejstva o posamezniku, potem pa iščemo ustrezno zdravilo po zakonu: »Similia similibus curentur.«
Izkušnja pa je dejstvo, ki se ga ne da posplošiti.
Srečno in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med., zdravnica homeopatinja
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc