Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

ne 12

Default avatar

aja aja

Zdravo
Že nekaj mesecev imam bolečine v predelu levega zg. dela hrbta, oz. potekajo od vratu do lopatice. bila sem na rtg hrbtenice, ampak mislim, da je problem v vratu. saj ko obrnem vrat malo bolj levo oz obrnem telo je ta bolečina še hujša. bila sem na terapijah v zd. in nekajkrat sem šla na trigger point terapijo, ki je bila učinkovita kratek čas. prosim vas, če mi svetujete kaj lahko še narediim. oz. ali bi bilo treba iti na kako magnetno resonanco. menite, da je problem v mišicah ali kje drugje?kolikor tolikor redno izvajam vaje za vrat oz. ramenski obroč. sem že čisto obupala, saj me zdravnica sploh ne jemlje resno. stara sem 35 let. in opravljam sedeče delo. fiziatra imam v decembru. vnaprej hvala za odgovor.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Morda gre za zdrs medvretenčne ploščice v vratu.... v tem primeru trigger point terapija (https://www.fizioterapija.net/blog/negibljiv-vrat/) pomaga samo nekaj časa... pomagajo lahko manualne tehnike (https://www.fizioterapija.net/blog/bole ... opaticami/) in pa zelo pomembno je, pokončna drža, da se poveča prostor med posameznimi vretenci. In pa ne raztezati vratu!
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66