Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

urinski kateter - posledica?

Default avatar

orion_lady

Pozdravljeni.

Prejšnji teden sem bila operirana na kolku, in sicer artroskopsko. Po operaciji nisem mogla urinirati v kahlo, zato so mi po šestih urah zadrževanja namestili urinski kateter. Imela sem ga približno 6 ur, nato so mi ga odstranili. Pri sami namestitvi me ni nič bolelo, medtem ko mi je pri odstranjevanju sestra cevko zelo grobo potegnila cevko ven. Od takrat imam na predelu sramnih ustnic in klitorisa vse omrtvičeno. To sedaj traja že 6 dni in ne gre niti malo na bolje.
Prosim, če mi lahko poveste ali je to normalno po uporabi katetra ali je morda kaj narobe.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Orion Lady!
Mislim, da urinski kateter ni kriv za občutek omrtvičenosti v predelu sramnih ustnic in klitorisa. Če bi šlo za poškodbo zaradi "grobe" manipulacije s katertrom, bi imeli bolečine. Tudi infekt je možen pri uporabi katetrov, pa tudi ta ne povzroči občutka omrtvičenosti.
Ne vem natančno kako je operacija potekala (vrsta anestezije, itd..), a možno je, da je bil med operacijo prizadeto senzibilno živčevje, ki oživčuje predele vulve. Če se stanje ne bo popravilo predlagam, da se na pregledu pogovorite z lečečim kirurgom.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič