Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Učinki keglovih vaj

Default avatar

INka

Pozdravljeni,
v kolikem času bi se moral že kazati nek učinek keglovih vaj, če to redno ponavljaš vsak dan - večkrat? In do kakšne mere se sploh da omiliti inkontinenco?
Default avatar

Lorena Meglič

Pozdravljeni!

Če Keglove vaje res pridno delate, se prvi učinki pokažejo nekje po treh mesecih. Kako se jih pravilno izvaja je podrobno opisano na spletni strani Društva Mena v linku inkontineca. Do katere mere se inkontinenco da pozdraviti s Keglovimi vajami je težko reči, saj je to odvisno tudi od oslabelosti mišic medeničnega dna. Da se jo pa pozdraviti z operativnim ali laserskim posegom, vendar sta ta posega primerna za zdravljenje stresne urinske inkontinence.

Vse dobro vam želim.

Lorena Meglič
************************************
http://www.drustvo-mena-maribor.si
Tel: 02-320-20-75
GSM: 040-462-029

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič
cron