Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Mirena ..kdaj klimaterij?

Default avatar
Pozdravljeni,
Sem skoraj pri 40-ih in imam vstavljeno Mireno. Zadnje leto se mi dogajalo čudne spremembe: notranji nemir, splošna utrujenost, nihanja v razpoloženju, ... Sama sem pomislila na ščitnico, pa je vse vredu (na podlagi krvi). Nato sem pomislila, da se mogoče že približujem predmenopavzi in iskala njene "simptome" . Kar nekaj jih je takih, kot jih imam sama.

Zdaj pa, glede na to, da imam Mireno, menstuacij sploh nimam.

Zanima me, če je katera imela podobne iskušnje. In kako naj ugotovim, če je to vzrok mojih težav? Ali naj si dam odstraniti Mireno, da bom videla, kaj bo?
Genikolog pa reče, da to ja pa ni nič takega. (češ, kaj kompliciram, saj ni hudo). Kako naj moški to razume!

Prosim za nasvet oz.kakšno izkušnjo.

Hvala
Default avatar
Tudi jaz imam Mireno že skoraj pet let stara sem 47 let, tudi jaz nimam menstruacije od vstavitve dalje, sem zelo zadovolnja z njo in drugo leto januarja dobim novo. tudi jaz sem ginkekologa vpašala glede mene in kako bom vedela pa mi je dejal da Mirena podaljšuje naravni ciklus in da jo bova še zamenjala kljub starosti, res pa je da nimam še nobenih znakov.
kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!
Default avatar
JJE je napisal/a:
Ja, kaj si bodo nekateri ginekologi še izmislili! Vsako hormonsko "nagajanje oz. motenje" naravnega hormonskega toka samo še hitreje vodi v meno.
Vsekakor bi se dalo o tem še veliiiiko razpravljati.
Default avatar
TinkaraR je napisal/a:
A veste, zakaj se ginekologi otepajo, da bi ženski prekinili hormonsko kontracepcijo? Z ženskami, ki imajo hormonsko kontracepcijo imajo mir. Čim bosta odstranila mireno, bosta skupaj morala iskala druge možnosti kontracepcije, več časa mu boste vzela pri razlagi le-te, pa še nenačrtovano lahko zanosite,....
Default avatar
S tem se pa nebi strinjala, ker poznam svojega ginekologa že mnogo let in mu zaupam, ga bom pa vprašala kaj je na tem.
kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!
Default avatar
Tesnoba, bolecine v prsih, glavobol....nic od tega naj ne bi povzrocila... pravijo vsi doktorji. Pa ni tako...vse to in se vec povzroca. Po 9 mes. Sem jo dala ven ker bi drugace lahko pristala se na amtidepresivih... po tujih forumih in straneh je dosti vec info glede tega... stran s hudicem!
Default avatar
Ravno te dni mineva 8 let odkar imam Mireno in nimam nobenih težav,ker pa nismo vsi enaki je pa možno da je katera ne prenaša
kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič