Forum: Pravna pomoč bolnikom z rakom

Forum namenjen bolnikom in bivšim bolnikom z rakom, ki se ob težki bolezni vse pogosteje srečujejo s pravnimi vprašanji iz področja dela, zaposlitve, socialne varnosti in pacientovih prvic.

ne Hodgkinov limfom

Odgovori Nova tema
Default avatar mojca g. 18 Maj 2015 10:25

Sem poročena mati dveh majhnih otrok in sem zbolela za ne-Hodgkinov limfom (III. faza).
Imam visokošolsko izobrazbo in 6 let delovne dobe.Že dalj časa sem na Zavodu za zaposlovanje, zaradi bolezni pa ne morem dobiti zaposlitve, Ker sem brez lastnih sredstev me zanima, če mi pripada kakršnakoli denarna pomoč ne glede na socialni status.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jakacepec 18 Maj 2015 10:28

Spoštovani,

denarne pomoči se lahko podelijo samo glede na socialni status. "Generalni" denarnih pomoči zaradi bolezni in njenih posledic ni.

lp

Jaka

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ljubica -dolenjska 11 Avg 2015 18:32

Pozdravljeni.
moja diagnoza je ne hodkinov limfom ll stopnje.stara 54 leta in imam 35 let delovne dobe ,me zanima ali se lahko invalidsko upokojim celo ali delno( oz, 4 ure)., ter kolikšna bo pokojnina ? ali je boljša pokojnina redna ali invalidska? Drugače moram še delat še slabih 5 let . vendar raje bi bila zdrava .Hvala za odgovor.in lepo pozdravljeni.
Ljubica

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jakacepec 19 Avg 2015 19:26

Spoštovani,

možnost invalidske upokojitve je odvisna od ocene invalidske komisije o tem ali je pri vas podana takšna stopnja invalidnosti, da ni več mogoče, da bi opravljali delo oz. da dela več ne morete opravljati za polni delovni čas. (več o tem preberite prosim v mojih prejšnjih odgovorih).

Višina pokojnine (tako invalidske kot starostne) je odvisna od zavarovalnih let in višine dohodka. Predlagam, da se za informativni izračun obrnete na ZPIZ. ZPIZ sicer načeloma ne želi opravljati informativnih izračunov za invalidsko upokojitev, vendar je to po mojem mnenju vaša pravica in bi jo lahko pisno zahtevali.

Način izračuna višine pokojnine lahko preberete tukaj: http://www.zpiz.si/cms/?ids=content&inf=328

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar LJUBICA -DOLENJSKA 10 Jan 2018 21:27

Pozdravljeni.
Imam par vprašanj.in Vas lepo prosim za odgovor.
Sem invalid 3-kategorije delam po 4h.
Ali me pripada invalidnina sorazmerno kategoriji (mesečno izplačilo).?
Ali me pripada kakšno zdraviliško zdravljenje?Nisem še nikoli koristila.
Kaj menite o izračun za pokojnino po izračun po SPIZ-1.bi lahko šla letos julija 2018 ,Skupni odstotek 81,2500,če pa delam 40 let po SPIZ-2 do julija 2020 pa je odstotek 61,50.kaj to pomeni za mene, in kaj je bolj ugodno ? upam da mi je ta izračun pravilen ,oz da ni zastarel,delovne dobe imam 37,7 let.
Hvala za razumevanje. Se Vam zahvaljujem za Vaš odgovor.
Lep pozdrav.
Ljubica
[/quote]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh