Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

preživnina

Default avatar

janos

Imam 13 letno hčerko,za katero plačujem 135 € preživnine,ker bivša partnerica ni več obvladala njenega obnašanje(hiper aktivnost),ji je socialna služba uredila bivanje v mladinskem centru,kjer bodo poskušali otroku vcepiti primerno obnašanje,vse ima v tem centru zastonj,tudi prevoze domov, v tem centru bo verjetno ostala do konca šolanja-zanima me če bi lahko dosegel znižanje preživnine,saj partnerica zdaj kupi samo obleke in učila,kar pa ni tako velik strošek,jaz sem upokojen in bi mi lahko vsak dodaten denar prinesel izboljšanje finačnega stanja,saj moram paziti na vsak evro-hvala za vaše mišljenje!
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

glede na opisano je videti, da bi lahko dosegli znižanje preživnine. Ta je bila namreč določena v času, ko hči še ni bila nameščena v mladinski center in le ta torej ni delno sofinanciral njenih potreb.

Premoženjsko stanje hčere je torej drugačno, kot tedaj, ko je bila izdana odločba, po kateri plačujete 135 EUR preživnine. Če se okoliščine, ki vplivajo na višino preživnine, kasneje spremenijo, je mogoče vložiti tožbo na, v vašem primeru znižanje (sicer pa lahko tudi na zvišanje) preživnine.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben osebni razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc
cron