Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

KAKO IZTERJATI NAZAJ SVOJ DENAR

Default avatar

NAIVNA

V mesecu juniju sem preko portala 1 na dan kupila kupon za oblikovnje telesa v znesku 89,90 eura.Nato sem klicla v ta salon Aestetika Celje in se dogovoril za kratek pogovor o poteku preoblikovnja telesa.Gospa mi je obljubila da mi bo poslala jedilnik s katerim bom nredila 3 dnevno čiščenje in potem pričnemo z preoblikovanjem.Ker sem jedilnik prejela šele v nedeljo zelo pozno zvečer, videla sem ga v ponedeljek ko sem prišla iz službe in v torek bi morali pričeti z preoblikovanjem telesa.Ker se gospa ni držala dogovora in ker jaz v enem dnevu nisem mogla telesa očistit tako kot bi ga v treh dneh, sem ji napisala da se ne bom udeležila preoblikovanja telesa in da naj mi denar vrne na moj trr.Povedati moram še, da ko sem bila pri njej osebno na razgovoru in po najinem dogovoru za več preoblikovanj,sva se brez računa dogovorili še za doplačilo v znesku 100 eurou in pa prejela sem od nje kremo za celulit in odšla domov.Želela bi Vam povedati da je bilo rešeno tisto kar sem plačala preko diners kartice portalu 1 na dan, se pravi 89,90 eura, ostali znesek 100 eurou, katere sem ji izročila in šla na zaupanje, vem kriva sem sama,pa je še vedno nerešeno in čemu bi se ji jaz morala napovedovati da pridem po denar, če 100 eurou nima pri sebi potem ne vem s čim strankam vrača gotovino, gre se namreč da sem prišla tja enkrat nenapovedano in je rekla da je ravnokar nesla gotovino na banko, s tem da je komaj prišla v salon in brez gotovine najbrž ne posluje in tukaj se takoj vidi kam pes taco moli.
Priznam, da sem ji potem rekla da ne bom več hodila v Celje in naj mi gotovino nakaže.S tega do danes še ni bilo nič.Napisala sem ji tudi, da bom nekoga poslala po denar in ga bo zagotovo dobil.Potem pa sem prejela na sms račun , ki ga je izdala 2.8.2017 kot je razvidno iz računa in pa njen dopis na mail, kaj bo odračunala.

Zanima me, na koga naj se obrnem da dobim gotovino nazaj, ali bo to moral biti res iztirjevalec in mu bom vsekakor lahko vse pustila?


Bom se pa vsekakor potrudila in ji naredila reklamo, ker je navadna goljufivka.
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljena,

iz vašega pisanja je okvirno videti, da ste zaradi neizpolnitve obveznosti s strani salona, odstopila od pogodbe. Vračilo plačanega denarnega zneska je mogoče uveljavljati s tožbo pred pristojnim sodiščem.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com