Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Preživnina - prednost?

Odgovori Nova tema
Default avatar 2 otroka 7 Mar 2017 10:08

Spoštovani,

pred 8 leti sem se razšla z očetom mojih dveh hčera zaradi nasilja. Od takrat ni plačal za njiju nobene preživnine. Dala sem izvršbo na njegovo nepremičnino, na kateri je danes tudi plomba s tega naslova. Nepremičnina gre naslednji teden na dražbo (ki je nisem jaz sprožila, ampak mislim, da komunala). Bivši je tretjinski lastnih stanovanja. Dobila sem obvestilo o prodaji in z obvestilom tudi vse njegove dolgove oz. plombe, ki na nepremičnini trenutno so. Te pa presegajo vrednost njegove tretjine nepremičnine. In to krepko. Zanima me samo, če je res, da je preživnina prednostna in bodo najprej poplačali njegov dolg do mene, oz. mojih otrok in potem vse ostale (za katere pa bo večinoma zmanjkalo denarja)?

Zanima me tudi, če morda veste, kako dolgo ponavadi traja od prodaje in do poplačila dolgov. Oz. kakšni so postopki. Moram jaz še kaj urediti?

Vnaprej najlepša hvala za odgovor,

K.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 9 Mar 2017 13:00

Spoštovani!

Če ste svojo terjatev na podlagi zakonite preživnine pravočasno prijavili, potem je prednostna.
Koliko časa bo poteklo od prodaje do poplačila dolgov pa je odvisno od vsakega primera posebej.

S spoštovanjem.

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh