Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Odgovarjajo: Dorian Planinšec​, univ. dipl. pravnik

Odškodnina zaradi ugriza psa

Default avatar

pogrižena

Pred 14 dnevi me je na sprehodu napadel pes. Pes je bil brez nagobčnika in ni bil na povodcu. Nesreča se je pripetila, ko sem okoli 17.00 ure odšla na sprehod. Pri prečkanju vaške ceste je iz bližnje hiše pritekel pes. Najprej me je ugriznil v desno nogo v predelu stegna, sledila sta še dva ugriza v roko in gleženj. Takoj po nezgodi sem zaradi krvavitve, raztrganine in bolečin v vratu odšla na urgenco. Imela sem srečo, da je pritekel sosed in psa s palico odgnal stran. Na kraj nezgode je prišla policija in reševalno vozila. Zanima me ali sem opravičena do odškodnine. Kako potekajo zadeve? Kaj naj naredim. Ali počakam, da bo zdravljenje zaključeno.
Hvala za vaš odgovor!
Default avatar

Jure Peer

Spoštovani!
Seveda ste opravičeni do primerne odškodnine za materialno in nematerialno škodo. V prvi fazi je potrebno pridobiti policijski zapisnik in od lastnika psa podatek ali ima psa zavarovanega v sklopu nepremičnine. Pomembno je, da se pred vložitvijo odškodninskega zahtevka pridobi kdo je odgovoren za napad psa. Ali je to lastnik ali mogoče skrbnik. V primeru, da ima lastnik psa zavarovanega, bo zavarovalnica prevzela odgovornost za izplačilo odškodnine. V nasprotnem primeru se odškodnina pridobi direktno od lastnika psa.
V času zdravljenja je zelo pomembno, da vse izvide, napotnice, bolniške liste, račune kopirate in shranjujete. Glede na to, da je poškodba še sveža predlagam, da vidne poškodbe kot so podplutbe, brazgotine in otekline fotografirate. Omenili ste da imate tudi poškodbo vratnega predela. V primeru, da so bolečine še zmeraj prisotne vam svetujem, da opravite fizioterapije v pristojnem ZD. S tem boste težave glede omejene gibljivost odpravili dosti hitreje.
Višina odškodnine za telesne poškodbe, iznakaženost, strah, materialno škodo, nevšečnost se postavi po zaključku zdravljenja. Vsem svojim strankam svetujemo, da se oglasijo v naši odškodninski pisarni na brezplačnem pravnem sestanku.

Lep pozdrav,

Jure Peer
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001

Moderatorji

Dorian Planinšec​ , univ. dipl. pravnik
Visoka odškodnina Planinšec