Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Osebni stečaj

Default avatar

Matej43

Pozdravljeni! Zanima me osebni stečaj. Imam veliko dolgov, od kreditov, položnic, zavarovanje, mobitel pa tudi kazni za prometne prekrške. Ali grem lahko v stečaj? Ali je res, da se mi dolgovi potem zbrišejo?

Lep pozdrav, Matej
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni!
Če izpolnjujete predvidene zakonske pogoje, greste lahko v osebni stečaj. Ker o vaših okoliščinah niste pisali, vam lahko odgovorim na vprašanje glede odpusta obveznosti. V postopku osebnega stečaja je možen odpust obveznosti, če dolžnik zanj zaprosi. Nekatere obveznosti pa so izvzete iz odpusta, npr. vse globe, kazni za prekrške. Ostale obveznosti, ki ste jih našteli (kredit, položnice, zavarovanje itd.) gredo po koncu postopka v odpust, kar pomeni, da vas zanje upniki več ne morejo terjati.

Za več informacij lahko pokličete na 041/300-612

Alma Alič, univ. dipl. prav.,
poraVnavaTM, PNA d.o.o.
Default avatar

Hišnik

Zdravo, mene pa samo zanima, ali se v osebnem stečaju zbriše dolg tudi do fizične osebe? Imam znanca, ki mi je posodil 10.000€, zdaj pa je znesek z obrestmi že preko 20.000€ in ne morem plačat. Hvala za odgovor.
Default avatar

Poravnava

V odpust obveznosti v postopku osebnega stečaja gre tudi dolg do fizične osebe, seveda ob predpostavki, da so izpolnjeni vsi pogoji za začetek postopka osebnega stečaja in odpust obveznosti.
Za več informacij lahko pokličete na 041/300-612.

Alma Alič, univ. dipl. prav.
poraVnavaTM, PNA d.o.o.
www.poravnava.si