Med.Over.Net

Farmacevt svetuje

Odgovarjajo: asist. dr. Boštjan Martinc, mag. farm., spec.

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki? Vprašajte za nasvet farmacevta Lekarne Ljubljana.
Pokrovitelj foruma: Lekarna Ljubljana – zaupajte strokovnjakom!

asist. dr. Boštjan Martinc , mag. farm., spec.

bostjanmartinc

Mommox

Default avatar

Jhor1411

Pozdravljeni!
Diagnosticiran imam celoletni rinitis. Od januarja naprej imam izcedek iz nosu in kihanje. Prav tako sem imel popolno izgubo okusa in vonja od začetka tega stanja. Od kar vpihujem (avgust) Mommox so se stvari umirile, tudi okus se je povrnil. Glede na to, da gre za kortikosteroide me zanima kakšno je tveganje glede stranskih učinkov. Nameč, farmacevtka v lekarni mi je rekla, da moram sprej uporabljati dokler bom imel simptome rinitisa, torej celo življenje. Je morda kakšna aleternativa temu spreju, ki ni kortikosteroidnega izvora?

Lp, Jan
Default avatar

bostjanmartinc

Spoštovani,

glede na indikacijo celoletnega rinitisa, vam z vidika učinkovitega delovanja pri preprečevanju motečih simptomov in hkrati učinkovitem preprečevanju pojavljanja nosnih polipov, raje svetujem kar kronično uporabo kortikosteroidnih pršil kot vam je bilo svetovano s strani zdravnika.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan
asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec.
PE Lekarna Mirje
Trg MDB 2
Lekarna Ljubljana