Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

NE RAZUMEM MOŽA

Default avatar

Monita

lepo pozdravljeni

Stara sem 37 let in jaz pravim da sem vdova pri živem možu. :-) Moj problem je naslednji mož ne želi da sexava pogosto. Njemu je čisto uredu 3x na mesec. On je grozno utrujen že ko gre proti postelji spi. Spi ko ubit. Ima pomanjkanje vitamina b 12 a ga nadomešča na vsake 2 meseca z injekcijami. Bi bil možen ta vzrok ? Sva se že pogovorila in pravi da ni to da me nebi ljubil ampak da je utrujen in ne more. Tudi ko imava spolni odnos takoj doživi erekcijo.
Opazila pa sem da se vsako jutro pred službo samozadovoljuje.

Kaj mi predlagate ?
Hvala
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Pod naslovi »Ne čuti potrebe« smo o podobnih primerih že govorili na tem forumu. Svetujem pogovor o tem, kakšne so vajine seksualne potrebe, kako doživljata spolnost, kaj vama pomeni, kam mož umešča samozadovoljevanje,… To so osnove – ali prepoznavata potrebe drug drugega in kako se nanje odzivata. To je tudi sestavni del vsakega partnerskega odnosa. V primeru, da s pogovorom nikamor ne prideta, je smiselno poiskati pomoč.

Lep pozdrav,
Default avatar

bom kratka

Če se on vsako jutro samozadovoljuje, potem se tam izprazni in olajša in tako tebe v bistvu niti ne potrebuje.

S problemom, ki ga opisuješ, se dan današnji srečuje ogromno žensk. Možem se kao ni za sex, a veselo se samozadovoljujejo ob porničih. Kar vprašaj ga, po vsej verjetnosti so mu porniči tudi bolj rajcig, kot ti oz. katerakoli ženska v živo. To je bil namreč odgovor mojega bivšega, zakaj raje pornič, kot sex. Pa sva bila celo čisto na začetku zveze, kjer bi morale kresati se iskre, njemu se pa sploh ni dalo. Ampak porniči bolj pritegnejo, zasvojijo.

Je pa tako, da se o tem dosti molči in si ljudje, predvsem ženske, mečejo pesek v oči v smislu "saj to je nekaj normalnega, počnejo vsi moški". Pa oboje ni res in poznam moške, ki so jim porniči celo ogabni. Zanimivo, da ti moški nimajo problema z erekcijo ter sexualnim apetitom do svoje ženske.