Kam in kako na počitnice

Jezero Kreda

Default avatar
A kdo pozna? Kdo hodi tja?
Default avatar
a kdo pozna je napisal/a:
Precudovito jezerce, sicer mrzla voda, ampak slike, ki jih naredis...neprecebljivo ((: najlepse jezerce pri nas
Default avatar
a kdo pozna je napisal/a:
Nastalo je s kopanjem krede? A je bilo nacionalizirano in vrnjeno? A kdo ve, kaj več, zakaj je v privatni lasti, če je bilo v socializmu vse državno? Kopati so nehali leta 1985.

A kdo ve več? Toliko se prebere na wiki, več pa ne.
Default avatar
a kdo pozna je napisal/a:
Sem bila tam in opazila, da je ograjeno celo z ELEKTRIČNIM PASTIRJEM, tako da sploh do njega ne moreš, moraš nujno pod električnim pastirjem do njega in prav sliši se prasketanje elektrike. Prav slišala sem, tam kjer je bila bela, malo debeleša zica oziroma elektirčni trak.

GROZA. Folk pa vseeno hodi tja, in leze pod žico.

Ja, čisto po slovensko..... čisto po slovensko....
Default avatar
a kdo pozna je napisal/a:
Lahko se še kopaš v njem.
https://youtu.be/XSrnQNe7F58
Default avatar
Lahko se kopaš v njem, sem bila ta vikend. Pri skakanju pozor, so skale v njem, ki se nw vidijo, saj je voda zaradi kredaste podlage kalna. Pred dvemi tedni se je hudo poškodoval mladenič, ki nikoli več ne bo hodil.
Default avatar
Poznam, ja. Se pa ne hodim tja kopat, grem ponavadi samo mimo z biciklom.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Lastniki so pa res skrajno neiznajdlili. Namesto, da bi služili na račun kopalcev npr. odprli bar in uredili sanitarije, raje ogradijo vsako ped z električnim pastirjem. Človek ima potrebo, če je cel dan tam, če ne bo wc-ja, se bo pa v vodo ali grmovje, mar ni to logično? Na noben način se ne da ljudem preprečiti, da ne bi šli na wc.
Druga stvar so pa parkirišča. Tako na Bledu, kot malo dalje.
Povsod table, prepovedano, privat bla bla bla,... sej ne moreš verjeti, če ne vidiš. Pa sama pustijnja povsod. Niti avta ne moreš nikjer pustiti, nobenega parkirišča, da bi šel do reke, nič od nič. VSE SAMO ZA DOMAČINE. Ja domačini gredo pa res srrrat pa scattt domov. Nekdo iz Ljubljane, ki je prišel 1 krat na leto, pa ne bo more iti nazaj domov in priti spet nazaj.

Čist sem zgrožena kako sebični so Slovenci in kako samo sami zase. Pa ne samo to, še neumni zraven, pa še vse je grdo za videt.

Ne vem, a res noben nima občutka za estetiko in a res nihče ne razume potreb ljudi? A res vsi zanjo samo denar pobirat, za nič? Ne razumem tega.

Mam teorijo, da je tako zato, ker so vse ta pametne in napredne pobili, kar je ostalo pa nima pameti, da bi uredilo, kot se spodobi in je človeško, zato je logično, da vsak išče luknjo, parkon, se znajde po svoje, ker nima druge opcije, potem so pa še bolj jezni na tujce....

Res je neprijazno za ljudi, za vse, ki niso od tam.

Postavijo tablo - samo za lastnike zemljišč, nikjer pa ni prostora, da bi avto obrnil.... in take neumnosti vidiš na poti. In si misliš, kako mi Slovenci zabit narod, ni čudno, da ima vsak lopovski in goljufivi migrant več pravic - je Cerar to podpisal, da se lopovov ne vrača in imajo enake pravice in lahko kradejo. Sej normalen in razumen človek ne more več dojemati kretttenizma tega sveta. Zaradi te škrtosti in zaprtosti in vohrnosti, boste dobili najhujše opiceeee.
Default avatar
Pustite na miru to jezero. Bejžte stran. Ne ga onesnaževati s svojimi telesnimi sokovi.
Poglejte ga in bejže stran.
Default avatar
NYCI je napisal/a:
He he he he he he ker je tako malo parkirišč, da je praktično nemogoče dobiti prostor za avto, so tam več ali manj le kolesarji - o ti pa res veliko svojih izločkov pustijo v jezeru... bo treba več pameti. In ker ni nikjer blizu stranišča, pustijo tam še vse ostale izločke... Ampak sem opazila, da je tam veliko psov in tudi smrdi po pasjih drekih...
Default avatar
in kaj sem še ugotovila je napisal/a:
Čigav problem je tvoje sranje, če vdiraš na privat zemljo? Zate je sebično, ker hočejo zaščitit svojo lastnino? Sem prepričana, da bi se ti totalno razdajala za druge, s svojim denarjem bi odprla hotel in storitve ponujala zastonj. Kakšna foušerija, tipično slovensko.

Sicer pa ja, poznam osebo, potomko lastnikov (ne vem, ali jih je več), ki imajo zemljo ob jezeru (in en objekt kolikor se spomnim- ne vem točno, nisem bil gor). A ni logično, da če je bilo nacionalizirano, da se ob denacionalizaciji tudi vrne?
Default avatar
Taprav kerlc je napisal/a:
Ja, je izredno sebično, ker takih jezer ni in je izredno sebično, da ga hočejo izrecno zase, to bi morala občina odkupiti, pa njim dati zemljo drugje.
Vse ostale hočejo prikrajšati, ker je jezero naravna danost.

To jezero ni umetno, ker lastniki ne dovajajo vode v jezero in jo ne izčpravajo, pač pa je narava sama ustvarila to jezero, tako da ga je nalila notri vodo, res pa je, da so ljudje naredili luknjo. Se mar motim??? Ljudje so res kopali kredo, ampak narava je pa sama tja dala vodo, mar ni tako? Vode lastniki tja niso nalili, in če je niso, potem to ni umetno jezero, ampak naravno. Ni edino tako jezero. Kjer živim je isto, tudi privat, vse, samo NIHČE NI DAL PASTIRJA nikamor in kopa se vsak kdor se hoče, ko pa je en napisal "privat", je pa dobil tak odgovor, da dol padeš. In ja, ljudje tja množično hodijo, pa se nikoli nihče ne pritožuje. Okoljevarstveniki morajo pridet, pa reči, da je izrednega pomena, pa bo mir.

Zakaj si ljudje lastijo, kar jim ne pripada? A bolj važna je trava ali kaj? Tistih par listkov enkrat na leto za pokosit? Na tistih parih kvadratih metrov, kjer tako nič ne raste zaradi ljudi?
Default avatar
in kaj sem še ugotovila je napisal/a:
Po tem, kar tule piše, jezero in zemljišče okoli JE v privatni lasti in se ve, komu in zakaj pripada.
http://arhiv.gorenjskiglas.si/article/2 ... ebni-lasti
Ampak večina Slovenčkov je pa še kar navajena, da je "vse naše" in jih tudi električni pastir ne gane. Verjetno bi bilo treba dvometrsko ograjo postavit, kar pa najbrž ni izvedljivo.
V tujini je dovolj že tabla "privat" in ljudje to spoštujejo.
Default avatar
in kaj sem še ugotovila je napisal/a:
Če je privatno in te tja nihče ne vabi oz. ni v turistične namene lepo pusti pri miru!

Si predstavljaš da na vrtu skoplješ luknjo, dež jo zalije - in kar naenkrat ti sosedi in mimoidoči povedo, da je to zdaj jezero, kjer se bodo oni kopali? Ti se pa kar pritožuj...
Default avatar
tkole je napisal/a:
Sej je pri nas isto. Vse tam okoli Bohinja, pa ko greš čez Jezersko, pa najbrž še marsikje drugje je tako, čisto vse je privat, ne moreš sploh do reke! Vsi dostopi zaprti z rampami. Če bi bila jest občina, bi naredila občinsko pot ob reki za vzdrževanje rek. Pa konec debate, vsak ma pravico iti ob reki na sprehod.... ti prekleti lakomni kmetje, še sredi največje vročine do reke ne moreš priti, k vse dostope zaprejo - a JE REKA NJIHOVA LAST. Sram naj jih bo. Zato pa migrante dobivajo zaradi te škrtosti,.... Kriva je pa tudi občina, k bi morala skrbeti za čistočo in ozaveščati ljudi, da se mora za seboj pospraviti.

Samo tam je malo bolj, ko greš iz Šobca na Bled, k je pot urejena ob reki....
Default avatar
in kaj sem še ugotovila je napisal/a:
A je zadnje čase sploh odprta še kakšna tema, ne da bi bili v njej omenjeni migranti?
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Tebe sem imela za pametnejšega. Kredo so kopali do leta 1985. Torej niso lastniki naredili take luknje? A so plačali odškodnino državi ali kaj?

In kaj imajo lastniki od tiste vode tam? Povej kaj? Kakšno korist? A so oni dali vodo notri? Ne. Narava jo je. Zakaj imajo potem pravice do vode? Nobene, čisto nobene koristi nimajo od tistega jezera. Od zemlje bi imeli korist, od vodo je pač nimajo, ki pa itak ni njihova voda, ker je ne točijo oni notri, ne gre iz njihovega števca.

Samo ljudem PREPEČUJEJO da bi prišli do jezera, zaradi tistega koščka zemlje okoli, to je vse. Ne me jebbbat no, samo za vohrnost se gre, tipično slovensko, nič drugega ni, zato bi pa morala občina to odkupiti ali dati nadomestno zemljišče.... in bi bila to naravna znamenistost, kar tudi v resnici je.
Default avatar
in kaj sem še ugotovila je napisal/a:
Ne. Gre se zato, da je to NJIHOVA lastnina in s tem lahko počnejo, kar hočejo. Jaz na njihovem mestu bi tudi storil vse, da bi vas, kvazi turiste, ki ste prepričani, da takoj, ko stopite iz svojih stanovanj, lahko povsod - v gozdu, ob jezerih in rekah, na travnikih... ZASTONJ počnete, kar hočete, odgnal.

Lastnikom tega jezera pa čestitke, da ga ohranjajo takega, kot je...
Default avatar
Vljudno vabljeni,vse zastonj.Parkirišče v senci pod drevesi,plaža vedno se najde prva vrsta od vode,zelo pripročljivo za piknike(odojek,jagnje)Možnost kopanja za muslimanke v oblačilih.Vabljeni vsi XY yugosi.
Default avatar
in kaj sem še ugotovila je napisal/a:
Če bi bil jaz občina, bi pa naredil turistično krožno pot čez tvojo hišo in vrt oziroma stanovanje in balkon. Da dokažem, da nisem škrt in se hkrati znebim še migrantov...