Med.Over.Net

Izgorelost

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

ASEA

Default avatar

Mirčka

BRAVO in HVALA !!!!!
Če bi biologijo in kemijo v šolah razlagali na tak nazoren način kot vi, marsikdo ne bi imel težav s tega področja.
Default avatar

Revmatik

Pozdravljeni!

Sam sem pred dvema letoma zbolel za Ankilozirajočim spondilitisom. Sam sem pil več kot 2 meseca ASEO pa ni bilo nobenega izboljšanja, ne v počutju, ne z imunostjo niti s čim drugim. Bolezen je sicer umirjena, saj prejemam tudi biološka zdravila - Enbrel. Zanima me, ali lahko s kakršnokoli hrano še pomagam, da bolezen ostane umirjena in ne bo ponovno izbruhnila? Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, Vas sprašujem še s kakšno hrano?

Lp
Default avatar

misa komar

Pozdravljeni,

spodaj sem vam pripela uradno obrazložitev vašega revmatoidnega obolenja. Sedaj bom poskusila na zelo poenostavljen način obrazložiti vašo težavo:
vse oblike imunih, oziroma to so avtoimune bolezni so delno prirojene, večinoma pa je vzrok nek zunanji faktor - stresor. Največkrat je bilo stresorjev kar nekaj različnih, da se kasneje v zrelih letih razvije ena od avtoimunih obolenj. IN revma je ena od avtoimunih obolenj, ki lahko prizadene katerokoli kost, vezivna tkiva, ki obdajajo to ali te kosti. Vedno se začne na eni kosti in potem se preko sklepov prenaša še na druge. Tako težka in skrivnostna imena kot je spondiloatropatija ali AS pa samo povedo kateri kostni sistemi so prizadeti.

Takšno imunsko obolenje imate lahko pod nadzorom. Da se vam ne bo več ponovilo hudo vnetje, epizoda in s tem več otrdelosti, bolečin,... je potrebno narediti kar nekaj. Na bioloških zdravilih ste že in ta so učinkovita. Vendar zelo pravilno razmišljate, ko želite spremeniti način prehrane.
Vendar ni dovolj samo sprememba prehrane. Razvoj takšnih degeneracij je VEDNO zelo KOMPLEKSEN. Več dejavnikov je krivih, da jo imamo. Zato je potrebno te dejavnike imeti čim bolj pod nadzorom. Najprej je dobro ugotoviti in si PRIZNATI, kaj so tisti stresorji, ki so za vaše telo tako škodljivi. In verjemite mi, da so največkrat krive kakšne majhne, za nas kukr nepomembne (poznate to, da vedno pademo na dirty details) stvari, a za naše telo zelo usodne!
- Ali je to način prehranjevanja ali sama hrana, pijača, neke razvade.
- Ali ste bili premalo fizično aktivni, zasedeni dolga desetletja, podvrženi psihičnim in umskim stresom, naporom.
- Ali ste čustveno preobčutljivi in vas čustvene spremembe zelo vzburijo,........

Ko / Če ugotovite in si priznate kaj vas najbolj vzburi, iritira, draži - to poskusite odstraniti iz svojega življenja, če pa se to ne da, potem se naučite obvladovati takšne situacije in se jim čim bolj izogibati.

Potem:
ZELO PRIPOROČLJIVO JE, da si v svoj vsakdan uvedete vsakodnevno razgibavanje. Ravno tako vsaj 2 do 3-krat tedensko večjo fizično aktivnost (nordijska hoja, hitra hoja, kolesarjenje, plavanje, telovadba pod nadzorom vaditelja ali fizioterapevta - v začetni fazi,). To je NUJNO zato, da vzdržujete DOBER MIŠIČNI TONUS vseh vaših mišic, še posebej pa so važne mišice HRBTA, TREBUHA, DIMELJNE REGIJE in vse STRANSKE mišice trupa, ter noge!! Z dobrim mišičnim tonusom omogočate, da mišice DRŽIJO POKONCI vretenca in da se ta tako ne sesedajo, ne otrdevajo in "zlivajo" med seboj.

Sedaj pa prehrana: s prehrano morate vplivati na vaš imunski sistem, da ne bo več "napadal" svoj lastni organizem. To pomeni, da mu ne smete nuditi vseh tistih stresorjev, ki ga aktivirajo in prihaja do vnetij.

Zato: nič alkohola, črne kave in črnih čajev, cigaret, žganih pijač, gaziranih umetnih pijač, energizerjev, belega kruha, mlečnih izdelkov, sladkarij, mastne hrane, klobas,špeha, testenin iz bele moke, sploh bela moka, sladkor beli, sladkarije.Tudi prehudo začinjena hrana ni dobra. Močnih začimb se raje izogibajte.
Stresor je lahko tudi prevelika količina hrane. Zato uživajte zmerno, v manjših količinah in večkrat (5 dnevnih obrokov) dnevno. Zato, da ne preobremenjujete prebavnega sistema in s tem tudi imunski sistem. Nehate jesti takrat, ko še niste siti. Mi biologi radi rečemo, da je zdrava količina hrane takrat, ko malo "stradamo" pri vsakem obroku. Na tak način je organizem sposoben optimalno predelati pojedeno hrano. Večje količine pojedene hrane povzročajo hude obremenitve, velike energetske porabe in s tem nastanek vnetnih procesov (vzdražimo imunski sistem).

Pijte VELIKO NAVADNE VODE tekom celega dneva!!! Jejte več zelenjave (kuhane in presne), sadja, SUHEGA SADJA in OREŠKOV (mandeljni, orehi, lešniki. ARAŠIDI NISO zaželeni!!). Vsak dan poskusite zaužiti do 20g živalskih maščob ( zato največ 4 jajca na teden!!), maslo je dobro, vendar si enkrat stehtajte koliko je 7g masla na dan! In toliko ga bo dovolj, saj boste zaužil ostale živalske maščobe še v mesu, jajcih,....., uživajte ribe. Ribe uživajte tiste, ki so majhne (skuša, sardelce, postrv,.... Velike ribe (tuna, morski pes,...) so čisto na vrhu prehranjevalne lestvice, zato so pobrale cel kup težkih kovin in še kakšne nesnage iz svoje hrane (manjših rib in ribic). Tudi ne pretiravati z ribami. Enkrat do dvakrat na teden je čisto dovolj. Mesa tudi ni potrebno jesti v velikanskih količinah (max 15 do 20dkg) in tudi ni potrebno vsak dan. Še posebej, ker niste fizično preveč aktivni.
Uživajte rastlinska olja (ne le zaradi omega 3, ampak tudi potrebujete omega 6 in 9) - že spet tja do 20,30g na dan! Dobra olja so vsa, ki so hladno stiskana.
Uživajte veliko neoluščenega riža, ajdove, prosene kaše, polente, ješprena, leče, pira,....-čim bolj naravne in nesprocesirane žitarice. Tudi krompir lahko uživate.
Dobre so zelenjavne juhe.

To so samo neka vodila, kaj je za vas primerna hrana.

Poleg hrane in telovadbe je pomembno, da se psihično ne izčrpavate. Če ste pod hudimi psihičnimi stresi, in če jih ne boste odpravil,oziroma jih znal (se naučil) obvladovati, vam nobena hrana, telovadba, niti zdravila ne bodo pomagala. Psihični, čustveni stresi so namreč najhujši krivec za razvoj vnetnih procesov in s tem rušenje imunskega sistema. Možgani namreč trošijo ogromno energije, vi ste kronično brez energije in to se vam pozna na imunskem sistemu. Odraža pa se vam v obliki AS.

Pa še nekaj: nič se ne zgodi čez noč. Tovrstne degeneracije smo si pridelovali nekaj let, tudi deset let. Zato bomo VEDNO potrebovali tudi nekaj let , da jih obvladamo in imamo pod nadzorom. Vsi, ki se tega zavedajo, naredijo marsikatero spremembo v načinu prehranjevanja, gibanja, sploh življenjskega stila. In takšni ljudje premagajo svojo bolezen. Ne ozdravijo, a imajo jo pod nadzorom in živijo skoraj čisto tako kot ljudje brez teh težav.

Upam, da sem vam vsaj malo pomagala, svetovala. Če boste imel še kakšno vprašanje, sem vam vedno na voljo.
lp m

Povzetek s strokovne litertaure:
Ankilozirajoči spondilitis

Ankilozirajoči spondilitis (AS) ali spondiloartropatija je kronična vnetna revmatična bolezen.

Gre za vnetje sklepov med hrbteničnimi vretenci in sklepi med hrbtenico in medenico (sakroiliakalnimi sklepi). Vzroki po navadi niso znani. AS prizadane 0,5-1% prebivalcev. Moški zbolevajo enako pogosto kot ženske. Pojavlja se okoli 20-40. leta starosti.

Kaže, da je bolezen tudi družinska. Dednostno pogojen histokompatibilnostni antigen (HLA-B27) najdemo veliko pogosteje pri ljudeh s AS, kot pa pri preostalem prebivalstvu. Ponavadi se začne z bolečino in okorelostjo v spodnjem delu hrbta in kolkov. Bolečine so stalne, vendar se v nasprotju z mehanično povzročenimi bolečinami v hrbtu pri gibanju zmanjšajo. Značilna je nočna bolečina, ki bolnika prisili, da vstane in se razgiba, ter jutranja okorelost. Včasih se začne z artritisom velikih sklepov (kolčni, ramenski, kolenski). Manj pogosti simtomi pa so bolečine v prsnem košu ( v sklepih med hrbtenico in rebri), izguba teka, utrujenost in včasih rdeče in utrujene oči zaradi iritisa ( vnetja šarenice).
Vnetja okolišnjega tkiva pete lahko povzročajo občutljivost in bolečine. Sčasoma lahko vnetje hrbtenice privede do ankiloze (trajne okorelosti in omejitve gibov) in kifoze (ukrivitve hrbtenice). Gibi so omejeni in prav tako širitev prsnega koša.

Diagnozo postavijo na osnovi simptomov, krvnih preiskav in rentgenskih slik. Na začetku bolezni je rentgenski izvid lahko normalen, pozneje pa se pokažejo znaki povečane kostne gostote okoli sakroiliakalnih sklepov. Še pozneje pa se lahko zmanjša prostor med sklepi in kostnimi izrastki.

Bolezni ni mogoče ozdraviti, pač pa lahko zmanjšamo simptome z gretjem, masažo in z nadzorovanimi vajami.

Najpomembneje je redno izvajanje gibalnih in dihalnih vaj ( vsaj 2x na dan), svetujemo primerno držo, odsvetujemo kajenje in tiste športe, za katere so značilni hitri, sunkoviti gibi in spremembe telesnega položaja. Priporočljivo je plavanje za krepitev hrbtnih mišic. Ležišče naj bo trdo in vzglavje nizko. Za zmanjšanje bolečin in okorelosti predpisujemo protivnetna zdravila (nesteroidna antirevmatična zdravila).Poleg tega poznamo še celo vrsto zdravil, ki uspešno zavirajo napredovanje bolezni.

V zadnjem času so v uporabi ti. biološka zdravila, ki učinkovito ustavijo bolezen.

Ob primernem zdravljenju imajo številni ljudje le malo deformirano hrbtenico in lahko živijo normalno.

Kaj pa lahko naredimo za sebe?

TELOVADBA:

V PROLOGI JE CEL KUP ZELO KORISTNIH VAJ, KI JIH JE TREBA IZVAJATI ČIM BOLJ POGOSTO JE MOŽNO, NAJ BOLJE VSAK DAN. BAJE NE DELAMO ZATO DA DOKAŽEMO SEBI DA NEKAJ ZMOREMO. DELAMO JIH ZATO, DA RAZGIBAMO IN OJAČAMO POSAMEZNE MIŠICE. TISTE KI NAS DRŽIJO ZRAVNANE!
Default avatar

alenka 22

Partner ima kancerozo pljučne plevre, katero so s kemoterapijo ustavili. Izredno je shujšan in šibak. Veliko tudi bruha in ima občasne bolečine v toraksu.
Kaj priporočate da mu dodajam in kako naj doziram. Že nekaj časa se spogledujem s Cellfoodom a ne vem kaj kupiti?

Hvala, Alenka
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

verjamem, da ima težave po agresivnih terapijah, da je shujšan in izredno šibak. Bruhanje in bolečine so čisto naravna simptomatika po tovrstnih kemoterapijah.
S Cellfoodom si bo resnično izboljšal počutje. Od psihičnega do fizičnega, tudi bruhanje bo prenehalo, sama krvna slika pa se bo izboljšala v roku 3. do 5.mesecev. Da se vašemu partnerju stanje popolnoma stabilizira in da se celice pljuč začnejo ponovno regenerirati (obnavljati) v sebi lastnem biološkem ritmu, bo potrebno vsaj 1 leto. Zato je priporočljivo uživanje Cellfooda vsaj dve do tri leta nepretrgoma, še posebej pri ljudeh s poškodbami dihal.

VEDNO se začne z osnovnimi Cellfood kisik za življenje - kapljicami. Vsi bolniki, ki imajo kakršnekoli kronične težave z dihali (VAŠ PARTNER JE EDEN OD NJIH), začnejo z uživanjem osnovnih Cellfood (CF) kapljic zelo počasi, postopoma. To pa zato, ker so zaradi prizadetosti dihal, prizadeti - čutijo pomanjkanje kisika, tudi ostali organi. Še posebej so hipoksični možgani. Če začnemo celicam možganov (pa tudi drugim organom)dodajati prehitro kisik,na katerega niso več navajene ( v višjih koncentracijah), pride do rahle omotice, vrtoglavice, slabosti (to je tako kot če greste v visokogorje in imate podobne simptome!!). Da se temu izognemo, ga dodajamo postopoma.

Za vašega partnerja bi predlagala naslednjo shemo:

ZELO priporočljivo pred jedjo, na tešče, v kozarcu navadne vode - 2dl.

DNEVI Zjutraj-št.kaplj. Opoldan- št.kaplj. Zvečer – št.kaplj.
1. do 4.dan 1 1 1
5. do 10.dan 2 2 2
11. do 15. dan 3 3 3
16. do 20. dan 4 4 4
21. do 22 .dan 5 5 5
23. do 24. dan 6 6 6
25. do 26. dan 8 8 8
27. do 28. dan 10 10 10

To višjo dozo naj vzdržuje vsaj 2 meseca.

Ko bo prišel na 30 kapljic na dan (to je v bistvu v roku enega meseca), potem bi mu poleg CF osnovnih kapljic, priporočala še Cellfood DNA RNA spray. A o tem je še dovolj časa.
Če boste imela kakršnakoli vprašanja, se vedno lahko ponovno obrnete name preko Foruma, ali pa na [email protected].

V letu 2013 VAMA Želim veliko dobre volje, verjeti in zaupati v sebe, poguma in vztrajnosti, pa boste videla kaj vse lahko dosežemo, ko smo močni, in si verjamemo in zaupamo.
lp m
Default avatar

Boza

Imamo otroka, statosti 2 leti in pol. Je v vrtcu in ima stalno težave s prehladi, predvsem ima zelo zamašen nos in iz njega mu smrdi. Poskušali smo že vse mogoče pa ta vonj ne izgine. Kako je pri otrocih z uporabo Cellfooda. Potem imam še eno vprašanje glede hčerke. Zaradi naporne in stresne službe, neprespanih noči in potem še vsakodnevne vožnje in skratka zelo smo zaskrbljeni zaradi njenega načina življenja, zadnje čase pa tudi slabega počutja in bolehnosti vas naprošam z nasvet.

Hvala!
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

Cellfood lahko uživajo tudi otroci, tudi od 10 mesecev dalje. Izkušnje imamo ( dobro leto in pol jih opazujejo) s predšolskimi in šolskimi otroci. Cellfood namreč priporočajo pod okriljem ene od pediatričnih ambulant posebej rizičnim in zelo hudo imunodeficitarnim otrokom. Otrokom, ki so nekajkrat na leto na antibiotikih, večkrat tudi pristali v bolnišnici zaradi hujših oblik infekcij.
Vsi ti otroci so po uživanju Cellfooda postali veliko bolj odporni in zato manj bolehni. Ravno tako so staknili viroze, a se niso več razvile v grde infekcije in celo hospitalizacije. Cellfood ni zdravilo, temveč omogoča boljši metabolizem celic in s tem bolj učinkovito obrambo celic (organizma) proti vsem tem napadalcem virusem.

Pri otroku, ki ima 2,5 let in je kronično bolehen - tako kot opisujete pri vašem otroku (najbrž je to vaš vnuk?), ga priporočamo uživati:

1.dan - zjutraj pred jedjo v kozarčku (1dl tople vode!!) vode -1kapljica
popoldan, ravno tako pred jedjo v kozarčku (1dl tople vode) - 1 kapljica
2.dan - enako
3.dan - enako
4. dan - zjutarj 2 kapljici, popoldan 1 kapljico (že spet pred jedjo, v kozarcu vode)

To količino Cellfooda potem otroci uživajo tja do poletja ( junij).
Preko poletja prenehajo in ga ponovno začnejo uživati 14 dni preden gredo ponovno v vrtec - v avgustu ali septembru!!!!

Uživajo ga že spet enako kot sem vam zgoraj napisala.
Z vsakim letom dvignete število kapljic: za eno kapljico več!
Otrokom je priporočljivo, da ga uživajo tja do šole, če pa so zelo neodporni, potem pa še ves čas šolanja (odraščanja). Cellfood ni zdarvilo, a omogoča boljše delovanje osnovnih metabolnih funkcij. Zato ima odraščajoči otrok, ki pač še nima dovolj razvitih vseh imunskih funkcij in se mu imunski sistem šele razvija!!, veliko večjo možnost, da se HKRATI lahko zoperstavlja raznoraznim okužbam in ob tem nemoteno gradi svoj imunski sistem.

Otroci zelo hitro odreagirajo na delovanje Cellfooda. A to ne pomeni, takoj jutri! Vsi procesi v organizmu potrebujejo svoj čas, to je vsaj nekaj dni do nekaj tednov tudi mesecev. Otrok potrebuje vsaj 14 dni, da se mu stanje resnično stablizira, umiri.

PRVI ZNAKI - še posebej, ko je otrok ves šmrkav, kašljajoč,.... so, da se celo KOLIČINA ŠMRKLJA in mokrega kašljanja poveča (to pomeni, da je Cellfood začel delovati in da najprej čisti dihalne poti vseh odmrlih virusov in ostankov vnetnih procesov v dihalih. To je ta, še dodatni šmrkelj in mokri kašelj). TO NI NIČ HUDEGA! Priporočam vam, da v teh prvih dneh uživanja Cellfooda, otroku nudite tople inhalacije (takšne, kot so jih poznale naše babice!!), vsaj dvakrat dnevno zato, da se mu dihala dobro in hitro čistijo vseh teh škodljivih ostankov infekcij (tako bo tudi tisti neprijetni vonj vašega otročka izginil!).
Pri otrocih je ta proces zelo hiter, v nekaj dneh se dihala očistijo in izgine šmrkelj.
NASLEDNJI ZNAK - pa je potem večja odpornost na viruse, ki jih dobiva v vrtcu in okolici. Še vedno se okuži z virusi, a ne bo več tako bolan, kot ste bili do sedaj vajeni. Bolj ko bo redno užival Cellfood, bolj stabilen bo imunski sistem.


Tudi vaša hčera bi lahko uživala CF , saj je očitno, da je popolnoma izgorela. Pri njej bo potrebno malo več časa kot pri otroku. Zato, ker je sigurno v tej stresni situaciji že kar nekaj časa (najbrž leta?!). A PRVI ZNAKI bi se ji lahko pokazali že čez dva do tri tedne.
Najprej bi začela več in bolje spati, malo manj bi bila živčna, malodušna. PRVE DNI bi se ji sigurno zgodilo, da bi kakšno noč dalj časa spala, lahko bi bila celo preko dneva zelo zaspana (možgani bodo dobili končno dovolj kisika in tako zmožnost regeneracije. To regeneracijo pa možgani lahko opravijo samo, ko mi spimo. In ko imajo možgani končno dovolj kisika in hrane, potem nas prisilijo v spanje). A to v nekaj dneh mine. Tudi na vodo bo šla večkrat.
Vendar bi ga morala uživati redno vsaj 4 mesece, če želi resnično narediti nekaj proti svoji kronični izčrpanosti.

Spodaj sem vam pripela link na enega od intervjujev za MedOverNet. Namenjen je predvsem dekletom- ženam od 30+, ki se začnejo soočati z izčrpanostjo, malodušjem, depresijo, razdražljivostjo in cel kup skrivnostnih simptomov vnetja, bolečin..... To so samo OPOZORILA naših možganov, da ne zmorejo več vseh nalog, ki mu jih vsakodnevno zadajamo. Če znamo svoje možgane poslušati in jih slišati, potem si te mlade žene lahko brez hujših posledic, odpravijo te tegobe. Če pa jim ne prisluhnejo, potem se iz teh opozorilnih simptomov razvijejo grdi, skrivnostni sistemski degenerativni procesi. In ti vodijo v raznorazne nevrodegeneracije, avtoimune bolezni, kronična obolenja. Naši možgani imajo ogromen potencial, moč, a je samo od vsakega od nas odvisno, ali ga bomo znali PRAVI ČAS UPORABITI. Mlajši imajo ogromne zmožnosti. Z leti pa te zmožnosti upadajo.
Res pa je, da je za vse to potrebno ogromno energije (možgani "kurijo" ogromno energije. Še posebej, ko so takole izčrpani). In za to ponovno vzpostavitev energetskega ravnovesja in normalnega vzdrževanja tega ravnovesja, je pa Cellfood resnično ena boljših možnosti.

Če boste imela še kakšna vprašanja, vam bom vedno poskušala odgovoriti,

lp m

http://www.youtube.com/watch?v=GqnhhNab ... ure=relmfu
Default avatar

miša komar

frenkis je napisal/a:
TinkaBoninka, ravno danes mi je teta povedala da s stricem že 21 dni pijeta ASEA in ni nobenega učinka, tako da bi človek lahko rekel da je TINAK BONINKA ena od mrežnega marketinga ASEA.
Gospa Miša, MSM imam kot prah, DMSO pa tekočina na keteri piše, da je 99.5% čistoče.
MSM sem kupil za težave v kolenskem sklepu, naj bi obnovil hrustanec-uživam ga oralno, DMSO pa za bolečine v kolenu-pomešam ga z aloa vero in mažem koleno.Nisem vedel, da je to eno in isto.
Default avatar

miša komar

Pozdravljeni!
Zanimam se za dmso.
Imam težavo na prstih rok (luskavico)))
Prijateljica mi je svetovala, da naj probam mazati s dmso- jem.
Zanima me ,če mi ne bi škodovalo, ne poznam tega,zato se informiram.

Hvala

lP


Hrastar Cvetka
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

škodovati vam ne bi smelo, če boste uporabljala izdelek, kjer so napisana navodila kolikokrat oziroma koliko. Koža bo lahko dobila neprijeten vonj po žveplu. Če pa bo koncentracija previsoka, ali če ste kakorkoli preobčutljiva na žveplo, potem se lahko pojavi alergija.
Če se vam to zgodi, samo opustite mazanje z DMSO.

lp m
Default avatar

PrimusEng

Sam uporabljam ASEA-jo že skoraj eno leto in doživljam fenomenalne učinke na meni. Če vas zanima kaj več, si lahko preberete na mojem blogu.

www.asea-info.si

Lep pozdrav, Primož
Default avatar

jožaboža

Spoštovana gospa Miša Komar, moderatorka. Na te vsebine foruma Med Over Net me je sicer privedlo poizvedovanje po resnici o Asea proizvodih, a sem naletel na vaše resnično strokovne in laičnemu človeku razumljiva tolmačenja naših bioloških in metabolnih procesov. Ker sestavljam mozaik projekta "Samooskrbe z zdravjem", kjer izhajam iz lastnosti našega telesa samega in njegovih samoozdravitvenih sposobnostih, seveda ob podpori dobrih misli, zdrave uravnotežene prehrane in zadostnih gibalnih aktivnosti na svežem zraku, me zanima, če bi o teh vsebinah lahko spregovorila na osebni el.sporočilih? Moj je v vašem uredništvu, že v naprej pa vam najlepša hvala za odgovor, lep pozdra in vse dobro vam želim, Janez, Grosuplje