Najdi forum

znano je, da MM1 (klorov dioksid) in kalcijev hipklorit delujeta pozitivno na telo, pa tudi sam sem preiskusil in se prepričal, da deluje zelo pozitivno.
Me pa zanima, kako deluje CELLFOOD, če lahkjo opišite
Npr. kalcijev hipoklotir, ko mu dodamo vodo, se prične izločati hipoklorna kislina, ki zelko ojača naš imenuski sistem, torej telo pripravi na vdor patogen.Tudi naše telo, kot je raziskano in ugotovljeno, samo tvori hipoklorno kislino, res pa je da v manjših količlinah.
Torej kako deluje cellfood?

Pozdravljeni,

Cellfood in MM1 (obstaja tudi AlkaLife, pa soda bikarbona, pa različne oblike himalajskih soli, pa…..) nimata prav veliko skupnega.

MM1 je sestavljen iz nekaj soli, ki se v vodi pretvorijo v kisline in kasneje celični metabolizem uporabi nekatere ione, radikale iz teh kislin. Govorimo o bolj linearnem načinu delovanja. Ena molekula, snov je vključena v en ali dva celična procesa. Tako ste tudi vi opisali.

Cellfood je zelo kompleksna koloidna raztopina, ki jo lahko primerjamo samo s kombinacijo, ki jo življenjsko ogroženi bolniki dobijo na intenzivnih negah v bolnicah /to so kisikove maske (ali invazivne metode ventilacije krvi s čistim kisikom – oblika dialize) in pa koktajli mineralov, aminokislin ali / in encimov, ki jih dobijo v obliki infuzije./ V bolnicah jih dobimo v večjih dozah, zato so pod kontrolo zdravnikov. Podobne koktajle, terapije lahko dobimo v dragih sanatorijih v tujini. Zelo malo ljudi si lahko privošči take učinkovite večtedenske terapije nekajkrat letno ( namenjene so tudi rakavim bolnikom, bolnikom z avtoimunimi boleznimi kot so nevrološke, imunološke ali hormonske bolezni; ravno tako pa so namenjene šprtnikom).
Zato ni mogoče tako enostavno povedati kako deluje.

Poskusila vam bom razložiti čim bolj enostavno.
(tudi na ww.cellfood.si imate brošure, tudi z vsemi testi in študijami, ki so bile narejene na Cellfoodu – potrjevanje učinkovitosti, delovanje, varnost)

1/Cellfood je zaščitena formulacija (podobno kot Coca-Cola, različne recepture, ki jih pozna samo peščica ljudi), ki jo v laboratorijih družbe NuScience (so edini na svetu, ki proizvajajo Cellfood; ni enakih kopij ) sestavljajo cca 9 mesecev zato, da so vse molekule, snovi v Cellfoodu STABILNE. To pomeni, da je vsaka molekula, snov SAMOSTOJNA (da se niso med seboj združile in postale neaktivne). In s tem omogoča optimalno ABSORBCIJO Cellfooda v celično plazmo.
/potrditev so testi FDA neodvisnih laboratorijev, ki potrjujejo, da je Cellfood resnično KOLOIDNA raztopina; to pomeni, da so molekule v človeški plazmi samostojne in nanometrskih velikosti – vitamini, encimi, hormoni,…so cca 5 do 9 nm velikosti. Take velikosto so tudi porice v celičnih membranah./

2/ Cellfood je sestavljen iz naravnih snovi: paleta mineralov, oligomineralov, ki jih pridobivajo iz globokomorskih sedimentov oceana v okolici NoveZelandije (vulkanskega izvora, pomešano z ostanki morskega življenja alg, moluskov, hrustančnic,….), 17 življenjsko pomembnih AMINO KISLIN in 34 metabolnih ENCIMOV ( vsi so rastlinskega izvora) ter kombinacija soli naravnega izvora , ki v celični plazmi (ravno tako že v vodi) omogoča nastajanje “biološko dobrega kisika“(povzroča disociacijo molekul vode in s tem za trenutek sproščanja prostega elektrona na kisikovem ionu iz OH – iona).
-Paleta mineralov in ionov (K, Na, Mn, Mg, Fe, S,Se, Zn, Ag, Ge,…. – a v ppm dozah!!) omogoča optimalno OSMOREGULACIJO (K-Na črpalka) in s tem optimizacijo e-prevodnosti /vzdražnosti med celicami in v sami celici/. Lahko bi tudi rekli, da se optimizira e-komunikacija v celici in med celicami.
-Tako veliko različnih snovi omogoča, da celica v nekem trenutku lahko izbere prav tisti-e snovi /minerale in aminokisline in encime, skupaj s “biološko dobrim kisikom”/, ki jih potrebuje prav v tistem trenutku. Na tak način celici omogočamo boljše “fighterstvo”[/u], da se lahko bori ali brani proti AGRESORJU tistega trenutka.[/b]
/CELICE nosijo v sebi VELIK POTENCIAL FIGHTERSTVA.To fighterstvo, če ga našim celicam omogočamo, nam omogoča, da se celice same ponovno postavijo na noge – revitalizacija in regeneracija celic; matične celice se tako lahko optimalno izkoristijo skozi vse življenje (ni važno koliko let imate, samo vsaka starost ima svojo hitrost biološke ure; te pa še ne moremo spreminjati)/.
Agresorji – stresorji so pa lahko ZUNANJI (mikrobi, onesnaženost, radiacije, tudi čustveni stresi!!) in NOTRANJI (to so pa ostanki metabolizma, ki lahko kvarijo, zavirajo normalne procese. Največkrat so to ostanki metabolitov, prosti radikali ROS ali N-prosti radikali, “pokvarjene, neuporabne molekule, ki jih telo ni sposobno izločiti iz celic in telesa – lipofuscini ali celični smetnjaki)

3/ Največji potencial ima CELLFOOD pri nižanju OKSIDATIVNEGA STRESA, ki se dogaja v mitohondriju ( respiratorna veriga). Letos objavljene študije so ponovno dokazale kako Cellfood vpliva na nižanje oksidativnega stresa ( izboljša regulacijo nam lastnih biomolekul -reducirane oblike glutationa, ki je neke vrste “lakmus” za oksidativni stres) in omogoča boljšo ekspresijo DNK – prenašalke dedne zasnove. Tako omogoča, da se tvori dovolj ATP energije v celicah (brez prevelikih ostankov ROSa ali kopičenja lipofuscinov), in da je omogočen prenos nalog iz DNK v celico. Tako celice (študija je bila narejena na eritrocitih in limfocitih) opravljajo svoje naloge brez večjih napak. Posledično: manj degenerativnih procesov ( kar nekaj in vivo študij, tudi kliničnih je bilo narejenih na Cellfoodu.
Vse so pokazale prav to: manjši oksidativni stres in zato manj utrujenosti, izčrpanosti, bolečin, vnetij in s tem alergij.
To so namreč tisti PRVI ZNAKI, simptomi,OPOZORILA našega telesa, ki jih občutimo, – ko začne telesu primanjkovati ATP-energije, – ko se v telesu poruši ravnovesje in se zato kopičijo ROS in ostali prosti radikali ter celične smeti .[/b]

Če bi želeli dobiti brošure z vsemi testi in študijami, se lahko obrnete na [email protected], zaupate vaš naslov in vam jih pošljejo. Lahko se obrnete na eno od CF Referenčnih lekarn ali specializiranih trgovin ali SANOLABOR, kjer jih imajo ali vam jih preskrbijo.

O Cellfoodu in njegovem delovanju bi lahko veliko pisali. Njegove 3 glavne lastnosti delovanja so:
– oksigenacija mitohondrija
– razstrupljanje celic
– nutrifikacija celičnih in medceličnih procesov

Cellfood podpira osnovne biološke zakonitosti:
– vse celice so si v svojem delovanju v 70% enake. In CF omogoča usklajevanje teh osnovnih vitalnih funkcij vseh celic (tvorba ATP in nevtralizacija ROS, ekspresija DNK, e-komunikacija).
– vse celice imajo potencial BORCA (fighterstva), zato je za njih VEDNO BOLJE, da jim nudimo koktajle snovi a v majhnih dozah (da jih samo stimuliramo in da jim nikoli ne dajemo potuhe z velikimi dozami ene snovi). SINERGIJA snovi ima v bioloških procesih večji učinek kot ena snov v velikih dozah.

Tako omogoča, da se celice ponovno obnavljajo; s tem se popravljajo napake v delovanju posameznih organov.

Želim vam lep dan m

ampak kisik je OKSIDANT ki uničuje naše telo, saj zato uživamo ANTIoksidante, da ga nevtraliziramo, ali pa jaz narobe razumem vse skupaj.
Kisik v bistvu povzroča oksidacijo, kar NI dobro in proti OKSIDACIJI se borimo na več načinov.

Pozdravljeni,

vem, da je vsem nam veliko bolj znan in prisoten izraz OKSIDACIJA (ali gorenje); in največkrat pozabljamo, da obstaja še en zelo pomemben proces: OKSIGENACIJA.

Ali veste, da se v celicah in medceličnini tvori vsaj 5 različnih oblik kisikovih ionov? Da so eni od teh prosti radikali ali t.im. ROS (Reactive Oxygen Species) in da so tudi t.im. biološko dobri kisikovi ioni, ki nevtralizirajo te proste radikale. Najbrž tudi veste, da v celicah potekajo vzporedno biološki procesi; tako imamo oksidativne procese in oksigenativne procese. Med njimi je velika razlika, potrebni so in eni in drugi.

V enih procesih je končni produkt ATP- energija, hkrati pa ob tem nastajajo škodljive in nerabne snovi, med njimi tudi prosti radikali.

Raziskave zadnjih študij Cellfooda na eritrocitih in limfocitih, ki so bile v juniju 2011 mednarodno publicirane (spodaj sem vam pripela originalni članek, hkrati pa krajši prevod) v reviji Food and Drug Toxicology, so pokazale, da je CELLFOOD izredno močan ANTIOKSIDANT, saj omogoča nastajanje naših lastnih antioksidantov (to so endogeni biološki markerji t.im. reducirana oblika glutationa ali GSH), hkrati pa s tem omogoča boljšo ekspresijo (“delovanje”) naših molekul DNK – prenašalke dedne zasnove.

Torej, v mednarodni publikaciji je bilo ponovno letos objavljeno, da je Cellfood zelo močan antioksidant:
Podatki, pridobljeni v tej študiji, potrjujejo zaščitno antioksidativno delovanje Cellfooda, ki omogoča preprečevanje in odpravljanje številnih fiziopatoloških simptomov, povezanih z oksidativnim stresom, od staranja, anemije pri športnikih, fibromialgičnega sindroma z nevarnostjo srčnih in krvožilnih zapletov, do neurodegenerativnih nepravilnosti in razvoja raka.

Še kar nekaj študij je bilo izvajanih pred tem, vse z namenom pokazati njegov antioksidativni učinek, ali učinek delovanja na oksidativni stres (to je kompleksen proces, ki potrebuje veliko snovi in ionov, da se ponovno vzpostavi homeostaza v celicah).

V l. 2010 je Cellfood prejel nagrado rakavih bolnikov v Kanadi in ZDA kot učinkovito, prijazno in varno dopolnilo. Za rakave bolnike vemo, da je v osnovi porušeno celično ravnovesje, s tem onemogočena ponovna vzpostavitev normalnega stanja, ki je trigger za pospešeno in nekontrolirano rast rakavih celic.
/ vse študije, testi so na http://www.cellfood.si v originalu, hkrati so zbrani kot liflet( glej zgoraj desno na http://www.cellfood.si za zdravnike, farmacevte, biologe, sploh vse, ki želijo več informacij/. Če nam pošljete vaš naslov, vam jih pošljemo po pošti. Sicer jih pa dobite v vseh večjih krajih v Sanolabor trgovinah, izbranih privatnih lekarnah in spec. trgovinah (seznam pod Referenčne točke!!)

Letos je v Sloveniji izšla knjiga, prevod uspešnice Kemoterapija zdravi raka in Zemlja je ravna plošča (L.Hirneise avtor), ki je že deset let prisotna na svetovnih policah, k nam je prišla v juniju 2011 (dobite jo v knjižnicah, knjigarnah, Sanolaborju). V knjigi je objavljenih le nekaj oglasov nekaj proizvajalcev prehranskih dopolnil (vsega 4, štirje!). Poleg Vogla, ki ga vsi poznate, so povabili tudi Cellfood. To sprejemamo kot priznanje, saj avtorji knjige ne dovolijo, da bi se v njihovi knjigi kjerkoli po svetu objavljalo karkoli.

Lahko si tudi preberete knjigo/učbenik Free Radicals in Biology and Medicine, kjer je zelo precizno obrazložena razlika med toliko “kisiki” in kaj je to oksidacija in oksigenacija v bioloških procesih organizma.

lp m

The antioxidant protection of CELLFOOD against oxidative damage in vitro
3 Serena Benedetti a,⇑, Simona Catalani a, Francesco Palma b, Franco Canestrari a
4 a University of Urbino ‘‘Carlo Bo’’, Department of Biomolecular Sciences, Section of Clinical Biochemistry, Via Ubaldini 7, 61029 Urbino (PU), Italy
5 b University of Urbino ‘‘Carlo Bo’’, Department of Biomolecular Sciences, Section of Biochemistry and Molecular Biology, Via Saffi 2, 61029 Urbino, Italy
67

9
a r t i c l e i n f o
10 Article history:
11 Received 16 April 2011
12 Accepted 4 June 2011
13 Available online xxxx
14 Keywords:
15 CELLFOOD
16 Nutritional supplement
17 Oxidative damage
18 Antioxidant protection
19 Red blood cells
20 DNA
21
2 2
[/i][/i]
a b s t r a c t
CELLFOOD (CF) is an innovative nutritional supplement containing 78 ionic/colloidal trace elements and 23minerals combined with 34 enzymes and 17 amino acids, all suspended in a solution of deuterium sul- fate. The aim of this study was to investigate, for the first time, the antioxidant properties of CF in vitro in different model systems. Three pathophysiologically relevant oxidants were chosen to evaluate CF protection against oxidative stress: hydrogen peroxide, peroxyl radicals and hypochlorous acid. Both biomolecules (GSH and plasmid
DNA) and circulating cells (erythrocytes and lymphocytes) were used as targets of oxidation.
CF protected, in a dose-dependent manner, both GSH and DNA from oxidation by preserving reduced GSH thiol groups and supercoiled DNA integrity, respectively. At the same time, CF protected erythrocytes from oxidative damage by reducing cell lysis and GSH intracellular depletion after exposure to the oxidant agents. In lymphocytes, CF reduced the intracellular oxidative stress induced by the three oxidants in a dose-dependent manner.
The overall in vitro protection of biomolecules and cells against free radical attacks suggests that CF might be a valuable coadjuvant in the prevention and treatment of various physiological and pathological conditions related to oxidative stress, from aging to atherosclerosis, from neurodegeneration to cancer.
2011 Published by Elsevier Ltd.

slovenski abstrakt originalnega članka:
Serena Benedetti, Simona Catalani, Francesco Palma, Franco Canestrari,
The antioxidant protection of Cellfood(R) against oxidative damage in vitro, Food and Chemical Toxicology,
In Press, Accepted Manuscript, Available online 14 June 2011,
ISSN 0278-6915, DOI: 10.1016/j.fct.2011.06.029.

Leta 2010 izvedene raziskave so pokazale, da Cellfood® učinkovito zaščiti pred oksidativnim stresom vsaj dve zelo pomembni biomolekuli našega organizma. To sta glutation kot nam lastni antioksidant (reducirana oblika glutationa – GSH) in prenašalka dedne zasnove (desoksiribonukleinska kislina – DNK). Iste raziskave tudi kažejo, da Cellfood® ščiti pred oksidativnim stresom osnovna celična sistema (eritrocite in limfocite), kar predstavlja zaščito pred poškodbami ter njihovim predčasnim in prekomernim odmiranjem.

Podatki, pridobljeni v tej študiji, potrjujejo zaščitno antioksidativno delovanje Cellfooda, ki omogoča preprečevanje in odpravljanje številnih fiziopatoloških simptomov, povezanih z oksidativnim stresom, od staranja, anemije pri športnikih, fibromialgičnega sindroma z nevarnostjo srčnih in krvožilnih zapletov, do neurodegenerativnih nepravilnosti in razvoja raka. link(več)

Uvod

Oksidativni stres – neravnovesje med nastajanjem reaktivnih oblik kisika (ROS) in mehanizmi antioksidativne zaščite – je vzrok za citotoksične reakcije, ki vodijo do procesov celičnega staranja in do nastanka kronično degenerativnih sprememb, kot so neoplazije, ateroskleroza in
nevrodegeneracije.
V zadnjih letih tradicionalni terapevtski pristopi teh bolezenskih stanj postajajo vse bolj odprti za uporabo antioksidativnih dodatkov, med katerimi je tudi kompleksno naravno prehransko dopolnilo Cellfood® (zaščitena znamka). Cellfood® (CF), poznan tudi kot Deutrosulphazyme, je koncentrat, ki vsebuje 78 elementov in mineralov v ionski in koloidni obliki, ki so prisotni v sledovih ter kombinirani s 34 encimi in 17 aminokislinami, vse skupaj pa se nahaja v raztopini deuterijevega sulfata.

V literaturi opisane raziskave dokazujejo, da je CF posebej učinkovit kot prehransko dopolnilo z antioksidativnim delovanjem. Učinkovitost CF je bila predstavljena v študiji bolnikov s fibromialgijo. Gre za bolezensko stanje, pri katerem ima oksidativni stres, ki nastaja zaradi mitohondrijskih disfunkcij, fundamentalno etiopatogeno vlogo. Raziskava je pokazala, da je v primerjavi s placebom CF bistveno zmanjšal bolečine, mišično šibkost ter druge motnje, povezane s slabim počutjem. Učinkovitost CF je pokazala tudi študija na profesionalnih športnikih, tako med treningom, kakor tudi med tekmovanji. Če upoštevamo, da intenzivna fizična aktivnost povzroča visoko produkcijo ROS, bi morali biti pozitivni učinki CF tudi v tem primeru povezani z njegovo antioksidativno funkcijo.

Da bi torej bolje razumeli mehanizme delovanja tega prehranskega dopolnila, smo raziskali zaščitne učinke CF v primerih oksidativnih poškodb v pogojih in vitro:
– raziskava je potekala v brezceličnih sistemih, kjer smo preučevali vpliv na biološki molekuli reducirani glutation (GSH) in desoksiribonukleinsko kislino (DNK);
– vzporedno smo preučevali vpliv CF tudi v celičnih sistemih, kjer smo preučevali eritrocite (RBC) in limfocite. Kot vir prostih radikalov smo uporabljali tri fiziološke oksidante: vodikov peroksid (H2O2), hipoklorovo kislino (HOCl) in peroksidne radikale (ROO*).

Materiali in metode

Zaščita, ki jo nudi CF (testiranje v razponu razredčitev 1:5000-1:100) pred oksidacijo tiolnih skupin GSH s strani treh oksidantov, je bila izmerjena spektrofotometrično pri 412 nm. Zaščitni učinek CF (testiranje v razponu razredčitev 1:1250-1:125) v primerih oksidativnih poškodb DNK zaradi prisotnosti oksidativnih agensov je bil ovrednoten z elektroforezo. V primeru RBC je bil zaščitni učinek CF (razpon 1:4000-1:250) proti oksidativni hemolizi izmerjen preko sproščanja hemoglobina pri 540 nm. Zaščita CF pred oksidacijo eritrocitnega GSH je bila merjena pri 412 nm. Zaščito CF (razpon razredčitev 1:1000-1:62.5) proti oksidativnemu stresu v limfocitih pa smo merili s fluorescentno sondo DCFH-DA (večja kot je fluorescenca, večja je celična oksidacija).

Rezultati

Oksidativni dejavniki H2O2, HOCl in ROO* povzročajo močno oksidacijo tiolnih skupin GSH in zato bistveno zmanšanje količine reducirane oblike GSH v reaktivni mešanici; povzročajo pa tudi cepitev molekule DNK (zmanjšanje molekulske mase). Ko se oksidacija zgodi v prisotnosti CF, opazimo tako povečanje (odvisno od doziranja) koncentracije reduciranega GSH, kakor tudi ohranjanje visoke molekulske mase DNK (nepoškodovana molekula DNK).

V primeru celičnih sistemov oksidacija RBC povzroči močno lizo celic s sproščanjem hemoglobina in povečanjem absorbance pri 540 nm; v kolikor se oksidacija dogaja v prisotnosti CF, pa opazimo močno zmanjšanje (odvisno od doziranja) eritrocitne hemolize. Oksidacija RBC-jev povzroči tudi izčrpavanje intracelularnih zalog reduciranega GSH; v prisotnosti CF odvisno od doziranja opazimo inhibicijo porabe GSH. V primeru limfocitov oksidativni agensi povzročijo močno povečanje intracelularnega oksidativnega stresa; v kolikor se oksidacija zgodi v prisotnosti CF, pa zabeležimo manjše (glede na doziranje) kopičenje prostih radikalov v celicah.

Diskusija

V tej študiji so bile prvič raziskane antioksidativne lastnosti CF v pogojih in vitro ter ugotovljen zaščitni učinek proti trem oksidativnim agensom, vodikovemu peroksidu, hipoklorovi kislini in peroksidnim radikalom. Rezultati dokazujejo, da CF učinkovito zaščiti reducirani GSH pred oksidacijo in njegovo porabo v prisotnosti prostih radikalov. Na ta način CF omogoči obstoj osnovnega antioksidanta glutationa, namenjenega ohranjanju pravilnega intracelularnega redoks potenciala. Zaščitna funkcija CF se pozna tudi pri DNK, kjer CF zmanjša genotoksične učinke oksidativnih agensov. To zmanšanje je lahko zelo pomembno v primeru mitohondrijskega DNK, ki je neposredno izpostavljen vplivom ROS, nastalih med celičnim dihanjem. Dokazano je bilo namreč, da imajo oksidativne poškodbe mitohondrijskega DNK negativne učinke na proces fiziološkega staranja in pripomorejo k nekaterim degenerativnim spremembam. Dodajanje CF lahko torej pripomore k zaščiti pred vsemi motnjami, povezanimi z mitohondrijskimi disfunkcijami, kakor je bilo opaženo že pri fibromialgiji.

Nadalje smo izbrali kot objekt za ocenjevanje antioksidativnih lastnosti CF eritrocite (RBC), saj je znano, da so zelo dovzetni za oksidativne poškodbe. Izkazalo se je, da CF učinkovito zaščiti RBC pred oksidativno lizo, hkrati pa prepreči izčrpavanje eritrocitne antioksidativne zaščite, ki jo predstavlja reducirana oblika GSH. Le-ta učinkuje tako proti znotrajceličnim oksidantom (vodikov peroksid in peroksidni radikali), kakor tudi proti tistim, proizvedenim s strani neutrofilcev, kot je hipoklorova kislina. Ti dokazi imajo lahko velik pomen v športnem okolju, saj se med povečano fizično aktivnostjo proizvede večja količina ROS, tako s strani povečanega eritrocitnega metabolizma kakor z aktivacijo leukocitov (neutrofilci). Ker so mehanizmi popravljanja eritrocitov omejeni, se lahko nakopičijo oksidativne lezije, katerih posledica sta liza celic in nastanek anemij. Zaščita CF pred oksidativnimi poškodbami RBC je lahko uporabno orodje za preprečevanje anemije pri športnikih. Ravno tako lahko razloži nekatere pozitivne učinke, ki jih ima CF pri profesionalnih športnikih.
Za konec je bila zaščitna funkcija CF ugotovljena tudi na limfocitih, celicah, udeleženih v procesih imunskega odziva, ki so v naravi podvržene oksidativnemu stresu in vivo. Tudi v tem primeru je bilo ugotovljeno, da CF bistveno zmanjša nastajanje znotrajceličnih ROS, ki smo jih inducirali z dodatkom treh oksidantov.

Zaključki

Podatki, pridobljeni v tej študiji, potrjujejo zaščitno antioksidativno delovanje prehranskega dopolnila Cellfood, ki je koristno za preprečevanje in odpravljanje številnih fiziopatoloških simptomov, povezanih z oksidativnim stresom, od staranja, anemije pri športnikih, fibromialgičnega sindroma z nevarnostjo kardiovaskularnih zapletov, do neurodegenerativnih nepravilnosti in razvoja raka.

lepo razloženo-lepa hvala !
Znano je kaj vse se nahaja v cell food-u, lahko samo tisti del, kjer je vezan kisik zapišete s formulo?

Seveda lahko:

plazemska voda v kombinaciji s D2SO4; seveda so zraven prisotni še vsaj K in Na ioni za boljšo bipolarnost in dibazičnost vode; to potem omogoča nastajanje kisikovih ionov, ki nudijo elektron-e za nevtralizacijo ROS.

lp m

New Report

Close