Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Shappa oz. Tao Adventure

Default avatar

Meya

Je kdo potoval z njimi? Kakšne so vaše izkušnje? Zanimivo se mi zdi eno od njihovih potovanj. Sem pa že prebrala par kritik, tako da bi rada še kako pohvalo, da vem, ali naj se določim za potovanje z njimi. Drugače sicer potujem z agencijo Oskar, s katero sem bila do sedaj zadovoljna, žal pa nima v programu vseh destinacij, ki se mi zdijo zanimive.
Hvala za odgovore!
Default avatar

bikica1

Meya, jaz sem že velikokrat potovala z njimi in njihova potovanja so super, ma več kot super, z drugimi sploh ne potujem več. So pa to drugačna potovanja od potovanj z običajnimi turističnimi agencijami, bolj avanturistična potovanja, ki niso načrtovana do minute natančno. To so res potovanja in ne počitnikovanja. Spi se v hostlih, šotorih, spalkah pri domačinih. Trekingi, prevozi z lokalnimi avtobusi, kamioni, kombiji... včasih moraš kje počakat kake pol ure da vodič uredi prevoz ali hotel, ta čas izkoristiš za pivo... Ješ pač v lokalni gostilni ali ti domačini kuhajo in to ni ravno evropska hrana, ki si je vajen. Prav tako tudi progam ni trdno zasidran, če vreme ali kaj drugega nekega ogleda ali trekinga ne dopušča pač spremenijo program. Meni so ravno taka potovanja najlepša. Skupine so manjše in prijateljstva, ki sem jih sklenila na potovanjih še zdaj držijo. Jaz taka potovanja zelo priporočam. Seveda pa moraš bit taka oseba, bolj avanturistično naravnan. Če potrebuješ topel tuš in udobno posteljo vsak večer in če nisi pripravljen prav nič nepredvidenega tolerirati na svoji poti, potem to niso potovanja zate. Ker pa si že potovala z Oskarjem boš tudi s Shappo zadovoljna.
Default avatar

Meya

Super, super! Meni so taka potovanja najboljša! Da je divje, presenečenja na vsakem koraku, klepet z domačini, lokalna hrana... Saj kdaj zapaše tudi ležanje na plaži in vse štiri od sebe, ampak to vseeno ni tisto pravo doživetje! Hvala za odgovor!
Default avatar

Juraj

Pozdrav iz Hrvatske! Je li istina da se shappa podijelila, odnosno da jedan od momaka koji je prije radio s shappom sada ima svoju agenciju?
Default avatar

NevenkaNeva

Sem potovala z njimi in je to kurbarija, vodnki prepotentni egoisti, ki se ne znajdejo v življenju in to je nategovanje zarad keša... brezveze!!!!
Default avatar

Meya

Nevenka, kolikokrat pa si potovala z njimi? Kam pa? Leti tvoje mnenje na vse Shappce ali si imela pač samo ti take izkušnje z določenimi vodniki. Me zanima, ker slišim ali zelo dobre kritike ali zelo slabe, vmesnih ni.
Nategovanje zarad keša pravi? Kljub vsemu se mi zdi, da ostaja Shappa najcenejša glede na to, kar nudijo v svojih programih potovanj. Pa sem kar nekaj ponudb agencij pregledala in primerjala z njihovimi.
Default avatar

vizija

Cene potovanj so pri Shappi informativne, torej so lahko tudi višje. Odvisno od vodiča seveda. Potovanja priporočam predvsem ljudem, ki ne pričakujejo preveč.
Default avatar

vizija

Char turizem je definitivno boljši in cenejši, vsaj po mojih izkušnjah.
Default avatar

turist

Char (bivši del Shappa) je super za vse, ki si želijo it na organizirano potovanje, a obenem izkusit mal avanture.
super je ker se pri njih vse plačuje sproti. pred potovanjem plačaš letalsko karto in stroške vodenja, vse ostalo pa na potovanju samem. tako veš kam in koliko gre tvojega denarja. daš torej za veliko daljše potovanje veliko veliko manj denarja kot pri vseh ostalih organizatorjih. s tem, da doživiš veliko več kot le "hojo za dežnikom" in letanje od ene znamenitosti do druge.

skupine so majhne, kar je enkratno na takšnih potovanjih, dost je prostega časa, more pa človek bit fleksibilen, saj se zna scenarij med potovanjem mal včasih spremenit. in postane s tem (preverjeno) še veliko boljše kot je bilo načrtovano!

pač so vodniki bolj flegmatične sorte in utrgani (v pozitivnem smislu) :) in prav takšni poskrbijo za tisto pravo vzdušje in zabavo skozi vse dni vandranja. poskrbijo za vse, da štima, je pa res, da te nimajo v "vati zavitga". je torej od vsakega posameznika odvisno, kakšno potovanje si bo pričarov.

definitivno nej ne hodjo z njimi ljudje, ki so neprilagodljivi, tisti, ki imajo radi vse tip top in ljudje, ki niso vsaj mal odštekani in nimajo v sebi avanturističnega duha. takšnim so potem ta potovanja katastrofalna.
za vse ostale pa bo druženje z njimi super doživetje! tako, kot je bilo to zame.
Default avatar

PeterK.

Jaz sem dvakrat potoval s Trek trekom, imajo prostore v Ljubljani. In so res super. Organizacija je dobra, vodenje tudi, vidiš ogromno. Pred tem sem šel 1x z Life trekom, kar je pa bila katastrofa.
Ni vse v ceni. Ko prideš enkrat domov vidiš, da se je vse skupaj splačalo. Organizacija, dobra predpriprava in dobri vodniki odtehtajo svoje. S Tao še nisem potoval, sem po slabi izkušnji z Life trekom poslušal nasvete prijateljev in izbral Trek trek. In bil res super zadovoljnen.
Default avatar

PeterPeterca

Jaz sem potoval z Trek Trekom in bilo je grozljivo slabo, prepotentni vodnik Luka in same težave na poti...
Default avatar

1957

Jaz sem že potovala z vsemi in nisem imela slabih izkušenj, same pozitivne. Moraš pa biti človek, ki se mora včasih tudi malo prilagoditi in iz vsakega potovanja odnesti najboljše, saj se v skupini vedno najde nekdo, ki malo pogodrnja. Pri vseh teh potovanjih je zelo dobro, ker so skupine majhne in se v tem času tudi dodobra spoznaš in če ti je v interesu tudi ohranjaš stike.
Default avatar

Ekstrapopotnik

Priporočam agencijo vivatreking (www.vivatreking.com), ki poleg potovanj v takšne ali drugačne kraje ponujajo pestro izbiro športnih dogodkov in če si popotnik in športnik ti to vsekakor ugaja. Sem že potoval z njimi in sem bil izjemno zadovoljen, od vodičev do nastanitev, ter tega, da sem z njimi veliko, veliko videl in doživel in odslej potujem le z njimi!! :)

Lep podzrav
Default avatar

barbapapa01

kakšna podmukla reklamca za agencijo, ki ni izpeljala še treh konkretnih potovanj. nategovanje!
Default avatar

Senta Frol

Shappa je super! Veliko dobrih destinacij, avantur; skratka- priporočam!
Default avatar

majčica1

Trektrek so smešni saj vedno odpovejo potovanje tik pred odhodom. Naj še verjamem v datume.
Default avatar

djelato

z moje strani absolutno fantasticno!
Default avatar

Tipitapa

Tudi jaz sem imela z Shappci precej slabo izkusnjo. Vodic je dezelo poznal priblizno toliko kot jaz, na nas potnike se ni pobrigal in vse je bilo bolj podobno razsulu kot pa potovanju kakrsno naj bi bilo. Prebrala sem nekaj prejsnjih komentarjev kjer pravite, da tisti, ki jim potovanje ni bilo vsec, nimajo pustolovske zilice in podobno. Pa se nikakor ne strinjam. Sama hodim le na avanturisticna potovanja, turizem sploh ni zame, a to potovanje je bilo grozno. Poleg tega pa je bil tudi precejsen nateg glede cene, na osebo smo placali precej vec kot naj bi sprva, in kakor sem ze omenila, je bil vodic Tomaz obup (zdaj, ko se po potovanu nakljucno srecamo na avtobusu se dela, da me ne pozna,- halo, kaksno odraslo obnasanje je to?!?) . Ime vam povem, da veste da z njim ni za potovati, ostalih vodicev pa ne poznam. Mogoce gre z njimi boljse.
Default avatar

Brumbrum

Pozitivni komentarji so komentarji agencij, negativni pa potnikov...
Samo poglejte tega: '...vedno potujem le z njimi...'
Imajo tri razpisana potovanja, od tega vsaj dve odpovejo, ta pa vedno 'potuje le z njimi'. Ja, v primeru, da je vodič.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net