Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

Romunija

Default avatar

K::trv

No, evo 2 sliki romunskega morja:Default avatar

pohajačka::trv

Od kdaj je pa Dalmacija naša ? Še Piranski zaliv je večni poletni problem.
Zanima me samo to, zakaj je polna Bolgarija hrvaških turistov. Cena ? sigurno.
Glede strpnosti pa tisti, ki dosti potujemo vemo, da bi se o tej temi lahko vprašal kdo v " naši dalmaciji ".
Default avatar

mura::trv

Torej, bili smo-družina, 14 dni v Romuniji, Mamaia, hotel Palas. Pozitivni vtisi, se pač še trudijo in učijo turizma, malo so nerodni a zelo prijazni. Morje pač ni Jadran, lahko je hladno in valovito, a zopet nekaj novega. Izlet v Bukarešto zanimiv, vidiš zgodovino, revščino, boglastvo. Delta Donave, krasno doživetje. Če pač ne vzameš tega kot sedenje v čolnu . Meni se je zdelo kot, da doživljam National geografic. Plaža urejena, čista, barčki na plaži številni, hrana v lokalih poceni. Motile so me stroritve agencije, namreč ob prihodu smo skoraj vso vožnjo, ob dveh zjutraj, poslušali samo to, da smo v Romuniji, da je to Balkan, da se tu krade, itd. Tako, da nisem vedela ali naj sploh izstopimo iz avtobusa ali ne. Jasno je, da te okradejo sredi Italije, da še veš ne kdaj, da so turistični kraji lahko zelo umazani. V Romunijo greš namreč iz drugih razlogov: da vidiš deželo, ki je ne poznaš, da spoznaš ljudi, ki so bili pač toliko let odrezani in prestrašeni v svoji deželi. Če pa greš na dopust zato, da samo ležiš na plaži in žuriraš, potem je bolje, da si v Poreču. Kaer pogumno! Lp M
Default avatar

Radovedna::trv

Hvala za tole spodbudno sporočilo. Saj sem se že malo pomirila od prvih res negativnih mnenj in sedaj že komaj čakam nedelje. Se bom prepustila situaciji in bo, kar bo.
Zanima me, ali ste kaj hodili v Constanto. Ste vzeli taxi ali ste šli z busom. Zanima me, kaj se da poleg delfinarija še videt in ali je res, da se da tudi veliko ugodno kupit (mislim na oblačila).
Default avatar

Sys::trv

Hvala za vse odgovore. Tudi sam potujem v Romunijo pa sem po nasvetu skočil na to stran. Še posebej pa sem hvaležen za nasvet, da se je v primeru, če si želiš samo žuranja in poležavanja, bolje odpraviti v Poreč. Tudi sam si želim, da bi tako dobro vedel, kaj je dobro in kaj ne, kam se splača potovati (z agencijo) in kam ne. Lep popotniški pozdrav!
Default avatar

mura::trv

Živjo, torej v Constanzo nismo veliko hodili. drugače se pa splača iti s kombijem, ki vozi brezplačno, s taksisti je pa tako, da se moraš vneprej dogovoriti za ceno, ali pa z mestnim avtobusom, ki je tudi poceni. Torej, agencija vas pelje v Tomis Moll, kjer so znane znamke in cene približne našim. Taksisti pa so nam povedali za drug trgovski center Dory Lee (ali nekaj podobnega), ki je pa na drugem koncu Constanze in se moraš peljati do glavne postaje in tam vprašati za naprej, ker moraš presedati. A vsi so zelo prijazni in ustrežjivi. Ta trgovina ima dve hali, cene so nižje, predvsem otroška oblačila. No, pa za kovček sem dala 1.000.000,00 lejev - cca 6.000,00 SIT. Ko smo odhajali so pognali tudi gondolo za ogled mesta, to morate vsekakor videti, pa še aqua park je, recimo pomanjšane Čateške toplice. Še preračunavanje cen: najlažje je, da odbiješ tri ničle in množiš s 6. Lp M
Default avatar

Tina12345::trv

Gre kdo v Mamaio 22.8.?

Jaz se kljub vsem negativnim vtisom veselim, saj sem jih nekaj slišala (in brala) tudi pozitivnih. Sicer pa sva z mojim avanturista in greva v najslabši hotel (za katerega mi je kolegica iz prve roke povedala, da je čisto ok, če odšteješ staro pohištvo). Ne pričakujeva nič posebnega in bova delala na tem, da spoznava še kakšen par, da bi morda skupaj raziskovali ta del Romunije. Midva si želiva s taksijem ali rent a carom na izlete, ki jih Intelekta sicer zelo drago zaračuna (delta Donave, Bukarešta,...), s še enim parom pa se ti stroški fino porazdelijo.

No, se kdo javi za take počitnice?!
Default avatar

biba::trv

Tudi midva s fantom se to nedeljo odpravljava v Mamaio. Pred odločitvijo sem slišala veliko pozitivnih izkušenj, zato sva se tudi odločila zanjo. Zdaj, ko pa sem prebrala te komentarje sem kar precej skeptična glede te destinacije. Najbolj me skrbijo kraje in morje!!! Predvsem me zanima ali je varno pustiti denar v hotelskih sobah (***) ali je bolj varno v recepcijskih sefih? Pa mogoče, če je kdo bil zdaj ta termin - alge so še zdaj v morju??? Hvala za odgovore!
Default avatar

Madalin

Romunija tabol. Slovenija ni niti podrazno boljša od Romunije. Romunije pa je glede narave in znamenitosti in kulture pa zgodovine. Ni