Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Legoland Deutchland

Default avatar

Giovanotti::trv

Evo,
pred dvemi tedni smo šli z otroci v Legoland. Nahaja se pri mestu Guenzburg, tik ob avtocesti med Muenchnom in Stuttgartom. Čiste vožnje z avtom iz Lj do tja je kakih 5.5 ur, po avtocesti. Računajte še na kak postanek oz. zastoj. O samem parku si lahko vec najdete na www.legoland.de, tudi cene vstopnic (so za 1 ali 2 dni) so navedene. Cene vstopnic za otroke in odrasle se preveč ne razlikujejo, niso pa nizke. Potrebno je plačati tudi dnevno parkirišče. Karto za parking kupite že ob kupovanju vstopnic. Park se da obdelati v enem dnevu, seveda, če gneča ni prevelika. Morda je najbolje, da prideš en dan prej, greš pogledat k parku, kupiš vstopnice za naslednji dan in greš prespat. Poleg parkinga za avtodome na njihovem parkirišču obstajajo različne možnosti. Obstajajo t.i. Legoland partner hotels, ki so kako prijazni otrokom, vendar je to najdražja možnost (npr. 90 EUR B&B za triposteljno sobo). V okolici obstajajo kampi, zasebne sobe ali pa gostilne z sobami. Mi smo se odločili za zadnjo varianto, odšteli smol 65 EUR na noč. Splača se malo posrftat po netu in rezervirat.
Če ima kdo še kako vprašanje, go ahead!

G.
Default avatar

Kleopatra::trv

Giovanotti, kakšen pa je bil splošni vtis? Za otroke verjamem, da je bilo super, kaj pa za odrasle? Jaz sem kot otrok oboževala lego kocke in odkrito priznam, da me Legoland že nekaj časa mika.

LP
Default avatar

Metka::trv

Haj!
Ali mi lahko zaupaš, koliko ste porabili denarja za takšen izlet v celoti (koliko vas je potovalo?)?
Hvala in lep pozdrav,
Metka
Default avatar

Giovanotti::trv

Vsekakor smo šli na vse "atrakcije" skupaj ali jaz z sinom. Je zanimivo, saj je res posvečeno na temo Lego kocke. Obstajajo tudi igralnice (tja se umakneš med opoldansko pripeko ali dežjem), kjer lahko sestavljaš avtomobilčke in njihovo hitrost preverjaš na stezi z uro, na voljo so tudi Duplo kocke... V parku sem videl tudi skupinice odraslih brez otrok.
Kupiti se da vse živo, cene so enake kot tukaj (morda še celo malo dražje: menjalne razlike), razen če ni kake razprodaje (mi smo jo ujeli, vendar so prodajali samo stare programe kock). Poskrbljeno je tudi za hrano in pijačo, vendar smo mi vse prinesli s sabo (tako kot mnogo drugih) in pojedli na lepo urejenem piknik prostoru.
Na poti smo bili 2 dni in pol, z avtom. Za gor grede smo šli pogledat Salzburg (če bi bili otroci večji, bi šli še v kak rudnik soli), za nazaj pa na olimpijski stolp v Muenchen. Porabili smo (brez kupovanja kock) okrog 250 EUR (2 odrasla, 2 otroka, najmlajšo smo "prešvercali" - rekli smo, da še ni 3 leta), v tej ceni je transport do tja in nazaj, vstopnicee in dve nočitvi.

G.
Default avatar

boris

Živio!
Tudi mi smo se odločili za izlet v Legoland in nas zanima ,kje ste prenočevali za ceno 65 eurov.Posredujte nam prosim naslov oziroma link do strani omenjenega prenočišča.

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar

AlenkaXX

Zdravo!

Mi pa smo bili v Legolandu pred 2 letoma. Šli smo na "komot" varianto in smo rezervirali preko Lego reisen v njihovem partnerskem hotelu (mislim, da smo plačali cca. 650 €). Do Legolanda smo imeli 10 minut po avtocesti, v ceni pa je bilo vključeno: 3x nočitev z zajtrkom, 2x vstopnice v Legoland +parking, ogled katedrale v Ulmu in ogled 2 gradov Ludvika Bavarskega (Neuschwanstein in še tisti zraven).

Ni bilo potrebno plačati preko neta. Rezervacijo sem opravila preko neta, potem pa so mi poslali po mailu in pošti dokumente, na podlagi katerih sem plačala na banki (30% takoj, ostalo 7 dni pred odhodom), voucher nas je čakal na okencu v Legolandu. Nobenih komplikacij, v hotel smo prišli brez voucherja, ker je Legoland naprej in se brez problemov vselili v 4-posteljno sobo.

Otroka sta bila stara 7 in 5 let, pa je bila "tamala" še premajhna za nekatere atrakcije. Dobro je, če so otroci veliki 130 cm, ker je to ponekod meja, da lahko gre gor (imajo metre in če je kdo sumljiv, ga zmerijo).

V 2 dneh smo se dobro naužili vsega, čeprav na tiste najbolj adrenalinske nismo šli, ker smo bili premajhni ali preveč strahopetni.

Najmanj gužve pa je zjutraj takoj po odprtju in zvečer, kaki 2 uri pred zaprtjem, vmes pa na najbolj zanimivih rečeh ogromne vrste (pa smo imeli hladno, bolj deževno vreme v podaljšanem vikendu okoli 15.08.)

Upam, da sem tudi jaz malo pomagala k lažji odločitvi za obisk. Če so otroci Lego zagriženci (kot je moj ta večji), je tja obvezno treba iti!

Lep pozdrav,

Alenka

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net