Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

London z Easy jet-om

Default avatar

karibo::trv

Živjo.

Včeri sem se vrnu iz potepanja po Londonu, kamor sem odletel z Easy-jetom. Tako, da če koga karkoli zanima oz. želi pridobiti kakšno uporabno informacijo, sem na voljo. Lahko mi pošlje tudi mail.

Karibo
Default avatar

Koki::trv

Koliko časa si se potepal, kje si prespal, koliko denarja si potreboval, kaj si si ogledal?
Default avatar

majstor::trv

Bil sem pred enim mesecem v Londonu. Splaca se ti nabavit TOURIST TRAVEL CARD, kar prek interneta jo naroci, postnino ti ne racunajo. Karto prodajajo za 1,2,3 in 7 dni. SPlaca se ti jo nabavit, ker imas neomejeno stevilo vozenj z busi,metro,in vlaki. Cena posamezne karte za metro za 1 voznjo je 2 funta.
Spal sem v hostlu Hyde Park View, hostel je med najcenejsimi, v vsaki sobi je kopalnica, zajtrk je v redu, sobe so ciste. Sobe so za 6, 2,...ljudi. Poglej na internetu:

http://www.hostels.com/europe.html
Default avatar

karibo::trv

Hi

No po pravici povedano sva šla s kolegom v London bolj zato, ker sva hotela
preizkusiti tudi t.i. nizkocenovnika. Pa moram reči, da kvaliteta poleta v
ničemer ne zaostaja za veliko dražjimi prevozniki.
Drugače pa sem se po Londonu potepal samo 3 dni, z dnem prihoda in odhoda
pa 5. Spal sem v Youth Hostlu na Kensal Green (2. cona, 50 m od postaje),
za 18 funtov na noč. Čas bivanja je bil za London definitivno prekratek saj
sem si uspel ogledati mogoče samo 1/4 vsega ogleda vrednega. Sem si pa
ogledal muzeje kot so Natural history museum, Science museum, Victoria and
Albert Museum, Imperial war museum, Greenwich (vstop je vsepovsod prost),
menjavo straže, mostove, Big Ben, ja tudi na London Eye sem bil in pa v
najbolj znanih četrtih. Brez prevoza in prenočišča sem porabil cca. 120
funtov (pretežno hrana in prevozi, za zapravljanje namreč ni bilo časa),
vse skupaj pa me je prišlo okoli 230 funtov. LP

No glede Tourist travel card pa nisem čisto prepričan, ker mislim da jo lahko kupiš samo za vseh šest con hkrati (nisem pa 100%) in jo s tem kar precej preplačaš. Že bivaš recimo nekje v 1.ali 2. coni ti itak dosti ne koristi, saj imaš glavne znamenitosti znotraj teh dveh con. Za ostalo pa ti zadostuje npr. dokup dnevne karte za cone od 2-6 (3,8 funta). Za 1. in 2. cono smo mi kupili 3 dnevne karte (po 4,3 funta vsaka) in vikend karto (za 6,4 funta). Mislim, da je to najugodnejša varianta saj se lahko po coni, ki jo pokriva preverjeno voziš tudi z busi, vlaki nacionalnih železnic in tramvajem (ta vozi le od Wimbledona proti jugu).

http://tube.tfl.gov.uk/
Default avatar

flamingo::trv

V tujini ljudi (Slovence) nenadoma zelo zanimajo muzeji, znamenitosti, spomeniki, naravne lepote.. za katere so pripravljeni odšteti precej denarja. Namesto, da bi zavili v prvi bordel in resnično imeli nekaj od potovanja. Zanimivo!!

P.S.: Ženske so tudi turistična atrakcija ;)
Default avatar

švejk::trv

Ampak zarad tega ti tako in tako sploh ni treba nikamor iti. V bordelih na zahodu so, kolikor mi je znano (probal pa še nisem) več al manj večinoma tujke, popotnik pa naj bi spoznaval predvem domačine oz. domačinke. Pa še zastonj so, a je še kaj bolšega.
Pa mimo grede, sem bil že kar enih štirkrat v Londonu pa mislim, da tam ni nobenega bordela, vsaj takega, ob katerega bi se spotaknil. Če pa veš kje za kakšnega pa povej, tko malo za foro.
Default avatar

dvakrat mama::trv

Mene pa za razliko od poznavalcev bordelov spodaj zanima ta tourist travel karta - najbolje internetna stran, da vidim, koliko stane in kaj nudi.

Hvala!
Default avatar

saly::trv

Lep pozdrav!

Mene pa zanima kako je z easy jet-om. Si imel povratno karto in kolikšna je bila cena. Pa koliko časa velja povratna karta. Jaz sem gledala ponudbo za povratno karto 10000 pa se mal vec vklučno s taksami, sam verjetno velja le nekaj dni. Jaz bi rabla karto za najmanj 14 dni, ker nameravamo na popotovanje po "otoku".

Pozdravček
Default avatar

Enzyme_X::trv

EasyJet in podobni nimajo povratne karte, kot jo poznajo običajne letalske družbe. Oni ti v bistvu naenkrat prodajo dve letalski karti. Čisto neodvisno ena od druge (lahko tudi kupiš vsako posebaj, če recimo za datum povratka še nisi povsem prepričana). Tako, da tukaj ni nobenega časa veljavnosti. Karta velja samo točno določen dan in določeno uro, ki si ju že ob nakupu izbereš.
Default avatar

Andreja::trv

sama sem bila v londonu 14 dni nazaj. sama sem kupovala travelcard za 1 dan, ki je za 2 coni (redko potrebuješ več) v visoki sezoni samo 6 funtov, v nizki sezoni - to je zdaj - pa samo 4.70 funta. tako da mislim, da se to splača še bolj kot pa 3-dnevna karta
Default avatar

Spirit::trv

Andreja, kje tocno si kupila to karto in s cim si se lahko prevažala? Samo s podzemno ali tudi z busom?
Z mojo boljšo polovico misliva tja odpotovati za 3 dni Aprila enkrat....vem da je 3dni premalo, ampak finance ne dopuščajo kaj več.
Ali mi lahko prosim odpišeš pod privat?

Hvala,
Vinc
Default avatar

pohajačka::trv

Za vse božje prevoze in prenočišča so cene - za tovrstne usluge pa nič. Me pa prav firbec matra.
Default avatar

Andreja::trv

to je za podzemno, kupiš jo pa lahko na okencu na postaji pa tudi na avtomatih lahko. je blazno preprosto in zanesljivo. samo izbereš opcijo day travelcards.

za buse pa na žalost ne vem...
Default avatar

majav::trv

Ista karta velja tudi za buse.
Default avatar

BLX::trv

Malo dvomim
Default avatar

mirjam::trv

Velja za vsa javna prevozna sredstva - metro, bus... za izbrane cone. Kupiš jo na postaji podzemne na šalterju ali avtomatu, plačaš lahko tudi s kreditno kartico. Obstajajo tudi družinske, skupinske, za vikend - samo izbereš, kaj želiš, vse informacije pa so tudi na internetu.
LP
Default avatar

metaraketa::trv

Ce imas karto za metro, velja tudi za bus in to za vse cone, ne samo za cone, za katere si kupil karto za metro.
Default avatar

lovrenc::trv

Sam po najnovejsih raziskavah je adria cenejsa dobis sendvic in zvlakom hitrej prides, pa me zanima kaksna je najcenejsa povezava(povratna karta do centra Londona)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net