Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Benetke-kje parkirati??

Default avatar

Erick

Pozdravljeni,

mi lahko kdo pove, kje je najbolje parkirati, če si nameravamo za nekaj ur ogledati Benetke - sem vse kar je najti na to temo prebral in navajate dve možnosti:

- parkiranje v Maestrah in nato z železnico do Benetk in
- parkiranje v garažni hiši v Benetkah.

Pri parkiranju v Benetkah me moti, da bi moral tam pustiti ključe od avta. Ali to velja tudi za tisto garažno hišo, ko se pride prek morja v Benetke, vidim na Google earthu, da je po nekaj 100 m potem na desni verjetno večnadstropna garažna hiša, zraven tudi parkingi za avtobus?

Je kje kakšna garažna hiša, kjer ni potrebno pustiti ključe - nekdo navaja parkirno hišo ob morju - ali je to ta, katero navajam zgoraj, ali je to nek drug parking v sklopu pristanišča (torej bolj ali manj za tiste, ki gredo kam z ladjo)?

Je s časovnega vidika najbolje parkirati kar v Maestrah? (ko gledam na Google earth nikjer ne vidim ceste, kako iz avtoceste priti do te železniške postaje oz. parkirišča, saj je na drugi strani avtoceste).

V Benetke bi sicer šli le za 3-4 ure (ob vračanju z letališča Treviso). Se mi sploh splača iti, ali pa bom zaradi gužve in iskanja parkinga izgubil ogromno časa? Sicere bi prišel v Benetke recimo ob 15:00 na ponedeljek.

Hvala za kakšen nasvet in LP

Erik
Default avatar

Mojcej

"Pri parkiranju v Benetkah me moti, da bi moral tam pustiti ključe od avta. Ali to velja tudi za tisto garažno hišo, ko se pride prek morja v Benetke, vidim na Google earthu, da je po nekaj 100 m potem na desni verjetno večnadstropna garažna hiša, zraven tudi parkingi za avtobus? "

Evo, tukaj mi parkiramo in ni potrebno puščati ključev v avtu. Smo pa v jeseni dali za celodnevni parking (od 10. do 24. ure) cca 25 EUR. Koliko je 1 ura, ne vem. Mislim, da se ti gužve ni potrebno bati. Meni bi bile 3 do 4 ure za obisk Benetk premalo.
Default avatar

Erick

Hvala za odgovor. Ja, 3-4 ure je malo, vendar se mi zdi škoda ne izkoristiti, če že grem iz letališča Treviso ob 13:00, da ne izkoristim, pa četudi se le sprehodimo po tistem trgu. Je pa parkiranje res drago.

Torej je vseeno bolje iti kar parkirat v Benetke in da ne razmišljam o Maestrah in potem vlaku?

LP
Default avatar

Mojcej

Parkiranje v Benetkah je seveda najbolj enostavno. Pripelješ čez most in si tu, parkiraš, na drugi strani garažne hiše (tiste zgoraj omenjene) že imaš informacije o nakupu kart za Vaporetto, vozni red in proge, 100 do 200 metrov je do postaje in čez enih 20 minut prijetne vožnje si na Markovem trgu. Povratna vozovnica stane cca 12 EUR, v eno smer 6,50 EUR. Mi ponavadi vzamemo v eno smer ladjico, vračamo se peš, hoje je kar za eno uro.

Mogoče si lahko pogledaš in preučiš še to povezavo

http://www.alipark.it/en/index.htm

Nismo še preizkusili, ampak zgleda, da imaš povezavo tudi z Benetkami. Letališče Marco Polo je na poti domov, izogneš se morebitni gneči v Mestrah. Če je res, bi bilo zelo zanimivo. In poročaj prosim.
Default avatar

Erick

Vaporetto je verjetno nekakšen vlakec/avtobus?

Koliko pa stane vožnja na osebo s to ladjico, ki jo omenjaš? Ali je to prav ladjica za kar veliko ljudi ali govoriš o gondolah?

LP

Erik
Default avatar

11511

Ne morem ti dati odgovora glede parkiranja, ker jaz hodim v Benetke z vlakom iz Trsta, ki te pripelje direkt v center Li pa z Katamaranom iz Pirana.

Za 3 ure je definitivno predrago. Nimaš nič od tega. Raje si rezerviraj cel dan ali pa še bolje več dni. Tudi agencije ponujajo kar ugodne pakete. Za prvič je to super. Kasneje pa že veš kaj bi si rad podrobneje ogledal.