Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Najcenejši letalski prevozniki

Default avatar

tur

kr neki je tale tvoj post! Reklama pač! poglej si na momondo.com
Default avatar

jurijkopac

Valda, da je kr neki, če jih ne poznam. Ti pa hvala za momondo. To, kar iščem (LJ- Heathrow) je 205 EUR na osebo. Kar dosti.
Default avatar

tur

tukaj se ti potem bolj splača letet s nizkocenovnikom na Stansted in bus do Heathrowa.
Default avatar

najcenejše

S hčerko, ki živi v Londonu, se večkrat obiskujeva in vedno letiva z Ryanair-om ( letališče Ronchi pri Trstu), ki je tudi daleč najcenejši, leti pa na Stansted. Namenoma sem na svoji banki vzela kartico Visa Electron, saj z njo plačuješ preko neta brez provizije. Na žalost mi jo na Ryanairu ne vzamejo in ne vem zakaj. Ali ima še kdo podobne težave? Z MasterCardom pa plačam brez problema. Ravno danes sem kupila povratno karto za hčer ( 12.do 19.10.2009) in plačala 12 funtov. Če bi lahko plačala z Visa Elektron, bi me to stalo samo smešnih 2 funta. Informacije o poceni letih dobivam redno na svoj e-naslov.
Default avatar

vaia

to je pa čudno, da ti ne bi vzeli vise electron..jst sem si jo tudi dala delat ravno za ryanair in je vedno vse potekalo brez najmanjšega problema..jst bi to razrešila, brez veze plačevati tistih 5 eur na smer..pa pejdi si jo naredit na drugo banko (menda se jih dobi samo na a banki in na banki koper)..z mojo pri BK je vse ok..a označiš tam, da je kartica visa electron, ne pa visa?
Default avatar

najcenejše

Mislim, da delam pravilno: označim visa electron, vpišem 16-mestno št.kartice, datum zapadlosti, CVV, moje ime in priimek. Mislim, da je to vse, kar zahteva. Ali je potrebna še kakšna avtorizacijska koda? Razpoložljiva sredstva na računu so (limit). Na banki so mi povedali, da zahtevek od Ryanair-a do njih sploh ne pride, sicer bi oni vedeli, kaj je narobe. Se pravi, da delam napako že pri vnosu podatkov. Le kaj bi lahko bilo narobe?
Default avatar

vaia

ne, nič ne delaš narobe..kaj pa ti napiše na koncu - ko dobiš opombo, da ne prime? imaš kartico vezano na isti račun, ali na drugi banki? če se ne motim je meni samo enkrat nekaj napisalo, ampak to je bilo vezano na šumnike v priimku (če se prav spomnem).. potem sem ponovila in je šlo brez problema..čudno to, res
Default avatar

najcenejše

Napiše mi, da pač ne morejo izvršit tega plačila (ali nekaj podobnega) in naj probam še enkrat. Pa mi spet zavrne. Šumnikov nimam, probala sem že z velikimi pa malimi črkami...nič. Kaj, če bi naročila novo kartico?
Default avatar

vaia

res ne vem, kaj naj bi bilo narobe..jst bi temu prišla do dna..mogoče pa je na banki kaj krivo..vem, da so za mastercard na banki sveto zatrjevali, da lahko kupuješ kjerkoli..pa je šla sodelavka v mehiko in ni šlo skozi, je mogla plačat z gotovino..tudi meni se je to zgodilo na malti..pa sem se malo razkurila in vztrajala, da neki ne štima, pa mi potem pove, da je možno to, da v mehiki in na malti ne vleče novejših mastercardov (zaradi nekega čipa al kaj jst vem kaj)..prej pa niso povedali, da obstaja možnost, da kje ne bi vleklo..sam jst mam viso electron staro slabo leto, pa je vse ok..na kateri banki pa imaš narejeno? menda se ta pri abanki naredit to kartico tudi, če nimaš pri njih računa..poskusi
Default avatar

vaia

sem pa sama ravno zdaj kupila karti pri ryanairu in dela vse brez problemov..
Default avatar

majda t.

tudi jaz se zanimam za letalski prevoz Lj - Heathrow. vesela bom vsake informacije, saj sem s temi "rečmi" precej nevešča.
Default avatar

najcenejše

Imam pri Banki Koper. Se pa res ne trudijo kaj preveč mi pomagat. Bom povprašala na Abanki. Hvala za nasvete. Upam, da bo ratalo.
Default avatar

franci1

Lep pozdrav vsem, z nekaterimi smo si včasih malo pisali, no, jaz nimam časa pa sem malo manj aktiven....Tudi jaz plačujem z Viso Electron in tudi meni je vztrajno sistem zavračal v noči s ponedeljka na torek pa tudi v torek zjutraj ni šlo. Popoldne pa je šlo lepo skozi in danes tudi, ko sem nekaj kart nakupil...aja, CVV kode ali kako se že reče ni treba vpisovat za plačilne kartice, morda je to bilo narobe ??? Vsekakor, če kdo želi, mu lahko karto kupim, če je sam ne more, pa si potem stroške od Mastercarda razdelimo, če se pa kdo boji, da bi kaj zaslužil, lahko pa tudi zastonj naredim...problem s šumniki je pa pri začetni črki kraja stalnega bivališča ponavadi. :))

Lp, Franci
Default avatar

najcenejše

Pravkar sem bila na banki, pa mi, razen tega, da oni nimajo nobene veze z nakupi preko spleta, ne znajo nič pomagati. Sem vztrajala in naročila novo kartico Visa Elektron. So mi tudi povedali, da se preko spleta kupuje s čitalcem s Secure Code in gre plačilo direktno preko banke=bolj varno. Vendar pri Ryanairu te možnosti nisem zasledila. Bom probala popoldan. Ali je Visa Electron plačilna kartica in ni potrebno vpisovati CVV? Kaj ni debetna kartica? Franci, lepo da ste ponudili svojo pomoč pri nakupu karte, če sama ne bi mogla. Morda bom pa res potrebovala posrednika. Se bom obrnila na vas v tem primeru in sprejela delitev stroškov.
Default avatar

franci1

Se opravičujem : plačilna ali debetna kartica je isti pojem ( Maestro in Visa Electron.... ), Mastercard in Visa so pa kreditne kartice, ker z njimi plačaš kasneje, banke pa nakažejo še pozneje. Če slučajno ne veš, je v grobem tako z kreditnimi : ti plačaš v trgovini z njo 50 €, ampak trgovina bo dobila od banke samo 48 €, pa še to čez kakšen mesec, zavisi od pogodbe. Zato nekateri trgovci neradi vzamejo kartice. Tudi pri plačilnih karticah je provizja, sicer manjša, ampak trgovci dobijo denar vsaj v enem dnevu. Približno da vemo , zakaj gre.
No, jaz ne vpisujem kode, pa gre čez, razen zadnjič, ko je bilo blokirano nekaj drugega.
Pa pri delitvi stroškov nisem mislil, da bom jaz vzel pol, ampak , če boste kupili karte za 4 osebe, potem si bom pa upal zatežit za eno coca colo ( 3 € ), če boste 40 € profitirali :)))
Default avatar

vaia

si kar predstavljam, kako je bilo na banki, žal :)) upam, da boš dobro rešila..pri ryanairu pa nimaš tiste secure code, je pač treba malo tvegati.. na banki mi je takrat rekla, da ona NIKOLI ne bi na noben način plačevala preko spleta..no ja, za zdaj pri meni ni bilo nič narobe..

glede kartice pa je bil mogoče res problem v tem, kar je franci napisal - da enostavno ni vleklo kartic tisti dan..si poskusila tudi dan kasneje?

franci a ti pa kr brez CVV kode? svašta :) jst pa jo vedno vpišem..

glede coca cole pa mislim takole: če nekomu prišparaš 40 eur bi bilo fer, da ti vsaj nekaj ponudi (s tem nisem mislila na "najcenejše", ampak na drugi forum)..ampak to je samo moje mnenje :)
Default avatar

franci1

Hehe, vaia, res je...ja.
Pri plačilnih pa ni treba kode. Samo pri kreditnih...pa še to je bolj tako : na Stanstedu, ko recimo hočeš doplačat prtljago, greš na tisti čuden avtomat, se zmeniš z njim, potem vložiš kreditno kartico in v trenutku je vse plačano ( 20 funtov ). Brez podpisa, brez kode - kar tako...brez potrdila, eh, tako je to....lp
Default avatar

dolgikodri

V zadnjem času sem že večkrat našla dobre ponudbe na dveh nemških iskalnikih: www.edreams.de in www.kinkaa.de. Je pa res, da je treba malo pobrskati vsak dan, ker se cene spreminjajo.