Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

lahka sadna torta z jogurtom

Odgovori Nova tema
Default avatar pesjanarka30 29 Mar 2007 20:10

Za rojstni dan bi rada naredila torto v obliki knjige. Ena polovica knjige bi bila orehova tortqa, druga polovica pa kakšna lahka jogurtova ali skutina torta s sadjem (breskvami).

Našla sem že kar nekaj receptov za skutino torto, vendar je problem, ker je le ta na začetku bolj tekoča in bi jo bilo potrebno dat v hladilnik oz. skrinjo, da se strdi. To ne bi bil problem, če bi jaz imela štirioglat pekač za torto in bi potem samo drugi dan vzela torto s tistega pekača in jo potem skupaj sestavla z orehovo. Tako pa imam le okroglega. Imam sicer razne štirioglate pekače, ki pa niso ravno praktični za jemanje cele torte ven - sploh če je že dokončana. Torej takšna torta ne pride v poštev.

Rada bi torej torto s filo, ki ne bo tekoča na začetku in jo bom lahko takoj tudi skupaj z orehovo združla in potem premazala s smetano ter okrasila. Bi pa rada, da bi bila ta fila ena taka fajn lahka (jogurt to naredi zelo fajn).

A ima kdo kakšno idejo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pesjanarka30 30 Mar 2007 10:44

Kaj res noben ne ve? :(

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mimi N. 13 Apr 2007 10:10

Mogoče je pa težka naloga, če hočeš jogurtovo...

Jaz sem za en rojstni dan poleg "težke" orehove naredila zelo "lahko" jagodno smetanovo torto. Zelo lahek biskvit (na 1 jajce 2 dag moke in 2 dag sladkorja, nič drugega), 2x prerezala, bogato nadevala z mešanico gozdnih sadežev in stepeno smetano. Zamrznje gozdne sadeže (z dodatno vrečko samih jagod) sem odtopila v kozici in sladkala, to je bilo obenem tudi daleč dovolj za namočit torto. Okrasila s smetano. Izpadlo je zelo dobro in zelo lahko.

Lepo praznovanje, če ni že mimo. Drugače pa drugo leto :-)
Mimi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petra 13 Apr 2007 12:16

jogurtovo-smetanovo torto delam na enem oblatu /če kupis, je to tisti,ki je malo ubocen in ima malo visje robove/...sicer pa speci. stepem smetano,dodam 1/2 loncka navadnega jogurta,par zlic kisle smetane ali gladke skute.....sladkor,malo naribane lim. lupine, lahko tudi 1 vanilij sladkor. jagode vmesam res rahlo in napolnim oblat. okrasim...namesto jagod lahko vzames tudi maline,borovnice...ipd. nekaj casa naj stoji v hladilniku. lp petra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh