Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Če bi lahko jedli vse, karkoli, ... *sanjski jedilnik*

Default avatar

hghghfgh

Par burekov na dan (skutinih, ne mastnih (da se cedi) (pač itak mastnih, ker je burek, samo bolj tip "štacunskega" bureka kot uličnega)) ... ampak tega bi se naveličala. Sem si tudi že kdaj privoščila in imaš na neki točki dovolj (mislim, da več kot dveh nisem mogla).

Palačinke ..... vendar bi mi verjetno sčasoma začele iti "nazaj":

No ena stvar, ki se je pa še nikoli nisem prenajedla, je pa ocvrt ananas iz Kitajske dostave.... relativno ni najbolj poceni in nerodno mi je ...... mogoče si bom enkrat tega naročila ne vem 15 porcij in ugotovila, koliko sploh lahko pojem.

Sicer si pa običajno privoščim, kar želim. Pa imam stalno 5-10kg preveč in nič več oz. trenutno sem bolj na 5kg preveč.

Holesterol ima običajno odlične vrednosti .... tko da zavestno rečem "ne" včasih tem maščobam (če bi šlo samo za kalorije, bi mi bilo bolj vseeno), da bi tako ostalo

Tko da ja ... mastno in nasitno. Kšno veliko čokolado smo si pa vsi kdaj privoščili, ampak nas je tudi minilo po mojem, vsaj mene. Kot otrok sem si želela, da bi enkrat imela popolnoma svoje Leibnitz polnozrnate piškote in bi jih pojedla, kolikor bi želela ..... in da bi šla lahko enkrat ven v dežju .... in pol kasneje te stvari zgubijo del čara, ko lahko počneš, kar želiš.

Aja pa olive .... jedla bi olive brez posledic za kožo. Sem jih tudi že kdaj jedla iz kozarca, ampak nisem si pa drznila dveh kozarcev.

Pa kokos. Mogoče kar kokosovo moko z žlico. :D

Ajaaa še nekaj. Fuuul dobra mi je kisla smetana, ampak je ne kupujem, nimam je nikoli v hladilniku. Enkrat v življenju sem pojedla celo z žličko. Rada bi pojedla enkrat recimo tri, če ne bi bilo nobenih posledic (za kožo itd). Mogoče bi lahko štiri, ne vem. Mogoče pa samo dve.
Default avatar

Ohjej

hghghfgh je napisal/a:
Kako to mislis, da ce pojes ogromno oliv so posledice za kozo - kaksne pa? Kaj naj bi bilo skodljivega? Nikoli slisala ...
Default avatar

hghghfgh

Ohjej je napisal/a:
Mastno=>mozolji pa te fore. Nisem napisala, da so nezdrave
Default avatar

Ohjej

hghghfgh je napisal/a:
Ne bi rekla, da se mozolji zaradi oliv delajo, jih pojem kar nekaj ... Bo kaj drugega razlog.
Default avatar

hghghfgh

Ohjej je napisal/a:
Nisem napisala nič o TEBI :) Pretiravanje z mastnim škodi moji koži.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood