Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Kako pecete krompir?

Default avatar

Kosovka

Kako pecete krompir? V pecici ali na stedilniku v posodi? Pri nas doma ga od nekdaj v pecici, moj moski pa trdi, da se pece na stedilniku. Pa pri vas? Nisem kuharica, se mi pa zdi bolj obicajna peka krompirja v pecici.
Default avatar

Aaaaaa

Kosovka je napisal/a:
Pri nas doma smo ga vedno na štedilniku, jaz pa odvisno al se mi ljubi pečico laufat in segrevat kuhinjo ali pa mešat tist krompir. Ce pa kuha mož, je pa striktno v pecici, kao da je boljš, v resnici pa ga lahko mal na suh in ne opazi razlike. Kjerkoli ga bosta, naj vama tekne in ne se prickat zaradi takih malenkosti.
Default avatar

jaz tako

Uporabljam kontaktni žar, vmes vstavim pekač s krompirjem. Greje z obeh strani, torej tako kot pečica, le da je manjši. Paziti pa je potrebno, da se ti pekač ne izmuzne, ko dviguješ zgornji del da premešaš.
V kontaktnem žaru (v pekaču) pečem tudi meso, zelenjavo, narastke, peciva. Odličen je.
Default avatar

milaa

Meni je pa dober, narezan na pol cm debele kolobarje, ga v posodi zmešam z malo rdeče paprike, soljo, poprom in olivnim oljem pa v pečico na 180 za dobre pol ure.
Default avatar

IktaIkya

[quote=milaa post_id=12398720 time=1529959363 user_id=175648]
Meni je pa dober, narezan na pol cm debele kolobarje, ga v posodi zmešam z malo rdeče paprike, soljo, poprom in olivnim oljem pa v pečico na 180 za dobre pol ure.
[/quote]

Tudi jaz ga takole pečem. Razen, da ga narežem na tanjše kolobarje. Pečem pa na peki papirju. 30 do 40 min, dokler ni lepo zapečen.
Default avatar

milaa

IktaIkya je napisal/a:
Imaš prav - pol cm je malo preveč. Tudi jaz ga na tanjše;
Default avatar

odličen je

Vedno v pečici.

Če se mi ljubi, ga prej pokuham in je še boljši. Ampak tudi brez tega je odličen.