Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Vpliv prihodka od prodaje nepremičnine na socialne transferje

Default avatar

dandy

Pozdravljeni,

imam zapleteno vprašanje. Moj oče je v dogovoru z vsemi z darilno pogodbo prepisal nepremičnino na mojega brata ampak v primeru, da se hiša proda, se prihodek od prodaje razdeli na pol. Se pravi pol dobim jaz, pol moj brat. Hišo smo sedaj prodali, vsa kupnina je nakazana mojemu bratu. Kako najlažje prenakaže denar, da se njemu prihodek od prodaje zmanjša, da ne bo vplivalo na socialne transferje (otroški dodatek, olajšava za vrtec,..) Ali sploh prodaja vpliva na socialne transferje in če ne, midva samo podpiševa pogodbo o prenakazilu in bo ravno tako v redu?

Hvala za odgovore.
Default avatar

takole cirka

Denar na računu se upošteva v določenem deležu kot fiktivni prihodek, in sicer v višini 0,96 procenta. Ne vem, ali je za višje, konkretnejše zneske višji, tak procent je za zneske na računu.

Se pravi, če ima brat na računu 100.000 evrov, se mu bo upoštevalo na letni ravni 1000 evrov, torej okrog 85 evrov na mesec.

Moderatorji

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec
Aleš Goršak