Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

Mladi se srečujejo s številnimi mladostniškimi težavami. Problemi s starši, neuslišana ljubezen, odnos s fantom/dekletom, dileme v spolnosti, nezaželena nosečnost, telesni razvoj in drugo lahko mlade ohromi. Na tem forumu se lahko posvetujete med seboj ali vprašate za nasvet.

Moderator: Matjaž P. (jwslo)

noseča, a fant ne želi otroka

Default avatar

twigycaa

Pozdravljeni!
Moj problem je sledeč. S partnerjem sva skupaj 10 mesecev in zgodilo se je da sem zanosila. Sem študentka, on ima redno zaposlitev, starejši je od mene več kot deset let..Jaz si želim otroka kljub vsemu obdržati, saj menim, da bi se že nekako znajdla, pa starši bi nama zagotovo pomagali. On pravi da zdaj še ne želi otroka ampak čez kakšna 3 leta, kot razlog pa navaja finančno stisko. Razumem ga, ampak ne želim na splav na silo in tudi jaz ne želim njega siliti v starševstvo če tega noče. Ampak otrok že raste v meni, menim da bi vseeno bilo lepo, da bi prevzel odgovornost. On pravi, da če otroka obdržim, ni druge kot da greva narazen. Da si sicer zelo želi ostati z mano, ampak zdaj otroka noče. Nebi rada izgubila ne njega ne otroka. Kdo s podobnimi izkušnjami? Kaj storiti? Kolikor ga jaz poznam si nebo premislil..
Hvala.
Default avatar

lizko

Če ga imaš res rada mu zaupaš počakaj tri leta če ti pa otrok več pomeni ga pa obdrži sam zavedaj se da ti starši ne bojo mogla vedno ob strani stati tukaj do tudi finance velika odgovornost utroku se moreš posvečasi biti znijim ga učiti tu gre veliko časa.... Truda ga uzgajati. Veliko Je dela in odgovornosti samo če imaš voljo še use da sam je pa težko


Lp, upa da sm ti pomagal
Default avatar

Fofik

twigycaa je napisal/a:
On pravi, da če otroka obdržim, ni druge kot da greva narazen. Da si sicer zelo želi ostati z mano, ampak zdaj otroka noče.
Po moje to pomeni, da te zveze ne jemlje resno. Ne razumem, kaj drugega naj bi pomenil ta ultimat.
Default avatar

afk

Še na samska mamica?

Če že res siliš in hočeš tega otroka ga pa imej, ampak zavedaj se, da boš verjetno ostala sama z njim in upanjem da ti oče nakaže preživnino ta mesec. To bo tvoja prtljaga za vse življenje. Vse bo oteženo, tudi nadaljni odnosi z nasprotnim spolom kot tudi s prijateljicami.

Po eni strani lepo, kao materinski čut, po drugi strani pa zelo sebično do otroka. Nimaš ne financ, ne nekega urejenega okolja, ne razmerja pa še študiraš komaj. Imeti otroka z nekom, ki ga poznaš komaj 10 mesecev in je 10 let starejši od tebe in ti pravi da noče imeti otrok je recept za katastrofo.
Default avatar

leiah1

Neodgovorno,da je kaj ! Kaj pa zaščita ? Če ti je fant že prej povedal svoje mnenje o tem, ima vso pravico, da si uredi lastno življenje in gre proč, tudi brez plačevanja alimentov. Seveda, tisto - bo že kako - bo padlo na ramena tvojih staršev, ki so si morda predstavljali malo drugačno življenje; vsaj začasno. Malo pavze in oddiha od plenic ,papic in skrbi. Mislim, da je dovoljšnje breme zanje že tvoj študentski status. Ubogi otrok. Upam samo, da ko (če?) boš rodila, ga bojo tako vzljubili, da jim bo življenje brez tega bitja nepredstavljivo. To bi bila terna. Moški pa so v takih primerih včasih res žrtve, ki imajo kaj malo besede pri tem, kdaj postati očetje (razen, če sami ne uporabljajo zaščite) .Nemalokrat (vsak tretji) pa je celo kukavičji oče...Očitno je sex drag šport , ki ga ne gre jemati zlahka....vso srečo, kakorkoli bo....
Default avatar

Kreten

Ce bi te imel rad, bi otroka sprejel. Ne pa bil trapec in ti postavil ali otrok ali jaz. Ce ga je znal naredit, naj pa se poskrbi zanga..,
Default avatar

teja78

Moraš se zavedati, da četudi se boš odločila za splav, s tabo ne bo ostal.
Default avatar

P40

Moški, ki ti daje ultimat jaz ali otrok, ni noben moški, ampak navadna mevža, ki gleda samo zase in tako bo vedno počel v življenju. Samo stran od njega. Na tvojem mestu bi otroka obdržala, ker drugače boš vse življenje imela slabo vest. To ti pravim zato, ker si otroka želiš. Vedno se zadeve uredijo. Sprva je težko, potem pa zagotovo gre. Veliko žensk z otrokom ima nove partnerje. Večinoma vse. Od njega zahtevaj preživnino in če bo hotel stike z otrokom mu to omogoči. Ti pa samo stran od njega. Ni te vreden.
Default avatar

iskra2015

Pozdravljena.

To, da si noseča je lepa novica in to ti je bilo v življenju namenjeno.
Če bi lahko ti svetoval je prvo kar moreš naredit, je to, da se pogovoriš s svojim srčkom in drugim, ki v tebi raste.
Polno imaš ljubezni v sebi in to je nekdo videl in ti to namenil.
Odgovornost je tvoja, da moreš sebe poslušat.
Njegova odgovornost je pa ta, da če se je vedno bal prevzemat odgovornost naj jo prvič zdaj prevzame in to mu je neke vrste naloga.
osebno si želim otroka in bi z vsemi težavami in skrbi to prevzel z vso odgovornostjo, ker je to nam dano in je to neke vrste dar.
Finance naj te ne skrbijo in mnenja drugih tudi ne.
Pelješ se na svojem vozu in na tem vozu raste čudovito bitje in tako se razvijaš v še bolj odgovorno osebo.

Z dvignjeno glavo zakorakaj na pot pa čeprav boš morala it naprej sama, a resnica je čitso drugačna in bo zato bolj sladka.

Vso srečo ti želim in upam, da boš poslušala oba srčka.

On pa naj bo korajžen in naj sprejme odločitev in tudi če se umakne ne mu zamerit, ker je sam pogrnil na izpitu življenja.

lep dan vama želim
Default avatar

volonterka

ojej...kakšen ultimat je postavil. Odločiti se boš morala sama, in ne glej nanj oz. na to ali ga boš zaradi tvoje odločitve izgubila/obdržala. Tudi če rodiš in gresta narazen bo moral plačevati preživnino, vsaj jaz bi jo zagotovo terjala glede na njegov ultimat in njegovo neodgovornost. Če pa bi se odločila za splav pa, kot so že punce zgoraj napisale, stran od njega, saj ni človek, ki bi bil s tabo v dobrem in slabem, kar partner naj bi bil.
Default avatar

P.R.

Tega svojega srčka rukni 1x med noge pa ga pusti, ker s tem zapravlaš svoj dragoceni čas. To je moje moško mnenje, ker to je ena lutalica katerega imaš. Odloči pa se seveda sama :)
Dosti sreče pa zdrave pameti ti želim pri odločitvah. Lp
Default avatar

Zvestoba je iluzija

Nima te rad, vsaj toliko da bi bil na dolgi rokn s tabo. Sedaj ko pa je pred izbiro pa je pokazal svoj pravi obraz. Ce ne sedaj pa kaaneje te bonzapuatil z drugo (boljšo/lepšo zanga).

Svetujem splav, če že nista mogla oba poskrbeti za zaščito, ne sao on.

Posledice bos v.obeh primerih nosila ti.
Default avatar

aresalkaj

Pozdravljena, najprej čestitke za zanositev, ves tudi sam sem se pred kratkim soočal s takim oz podobnim primerom. No niti mesec ni minil od kar se mi je to zgodilo. S punco s katero sva v vezi 1,5 leta se nama je zgodila prečudovita stvar nosečnost. No pri meni je bilo pa prav obratno jz sem bil tisti ki je hotel otroka obdržati, ona pa na vsak način ne. Kljub pogovorom in dejstvom da bi ga lahko imela se je raje odločila za splav, čeprav mi ni dala tehtnih razlogov zakaj ne...pa je bilo od da čuti neko težo, da jz nisem ptipravljen in tako dalje. Kaj naj si mislim o njej,zame da je neresna. No odločit se boš morala sama ker se nebo nihče odločil namesto tebe. Aja pa se zmeraj sva par čeprav sva imela kar velik konflikt glede tega in ostalih stvari. Čeprav je sedaj zame vse drugače in jo gledam čisto iz drugega zornega kota.


Po pameti in ja zgodila se vama je najlepša stvar v življenju.

Lep dan Miha
Default avatar

imejjj otroka

Imela sem podoben problem,in ker sem bila neumna sem splavila!(stara sem bila 17)Fant je hotel da splavim,nisem hotela da bi me fant zapustil..ko sem splavila,ni minilo niti 3 mesece od tega,me je fant zapustil,tako mi je bilo žal... Zdaj,čez 7 let sem komaj zanosila,ker je splav povzročil težave.Za vedno si zapomni: NOBEDEN FANT,MOŠKI,TIP,KARKOLI NI VREDEN TOLIKO KOT OTROK! Če si otroka želiš ga imejj! Srečno!
Default avatar

Matkic

P40 je napisal/a:
Moški, ki ti daje ultimat jaz ali otrok, ni noben moški, ampak navadna mevža, ki gleda samo zase in tako bo vedno počel v življenju. Samo stran od njega. Na tvojem mestu bi otroka obdržala, ker drugače boš vse življenje imela slabo vest. To ti pravim zato, ker si otroka želiš. Vedno se zadeve uredijo. Sprva je težko, potem pa zagotovo gre. Veliko žensk z otrokom ima nove partnerje. Večinoma vse. Od njega zahtevaj preživnino in če bo hotel stike z otrokom mu to omogoči. Ti pa samo stran od njega. Ni te vreden.
Se strinjam, to se naj spomnijo punce ko dajo ultimat, jaz ali ona, (ne pa obe) ko bi tip imel ljubico..... drugače je ženska egoistka ki bo celo življenje gledala le nase....Kaj pa če noče otroka ker ni pripravljen tej vlogi oz. ni financ? Glede na to da je študentka bodoča potencialna mami....

obdržat otroka pa niti sam sebe ne morš preživljat je najbolj egoistična stvar na Svetu.....
..............................................................................................
''Your time is the greatest gift you can give to someone.''
- Rick Warren
Default avatar

AHM

Težka situacija ... pa ti ne preostane drugega, kot da se poglobiš vase in razmisliš kako ti čutiš. Pusti fanta trenutno ob strani, ni te vreden, če ti postavlja tak ultimat in se strinjam s predhodniki, dvomim, da imata skupno prihodnost.
Življenje se ti bo vsekakor spremenilo ... če se odločiš za splav, ostaneta s fantom skupaj boš verjetno posledice odločitve (splava) nosila kar nekaj časa. Verjetno se zna tvoj pogled na fanta spremeniti, ko ti bo hudo zaradi odločitve, te dejansko niti ne bo razumel, dvomim, da ti bo znal stati ob strani. Verjetno boš imela krivo vest in zna se zgoditi, da boš podzavestno (ali zavestno) krivila fanta. Glede na to, da si otroka želiš, boš verjetno čez nekaj mesecev nosila vso težo odločitve (ko bi rodila, vprašanja kako bi bilo, kaj pa če, ...).

Če pa se odločiš za otroka, se ti bo vsekakor življenje obrnilo na glavo. Nimaš več svojega življenja, ni več kavic po predavanjih, ni več brezskrbnosti, ni več žurov, ...
Tudi finančno zaenkrat nisi še dovolj stabilna, dobro lahko pomagajo starši, a vseeno ni to to.
To bo tvoj otrok, tvoja odgovornost in tvoja skrb, pa seveda tudi tvoje največje veselje. Po moje je nosečnost in prihod otroka nekaj najlepšega, a če si sama v tem, četudi v starševsko pomočjo, je še vedno precej drugače kot če se oba skupaj veselita tega, če oba vzgajata in sta drug drugemu v oporo pri vzgoji. Ni enostavno biti sam z otrokom, seveda so lepi trenutki, a so tudi taki, ko si utrujen, sam in potrebuješ pomoč, pa je ni ... poznam mame, ki so same vzgajale otroke, same priznajo da je bilo težko, da so popuščale in problemi se kažejo sedaj, ko so otroci v puberteti. Seveda ni nujno, da je povsod tako, a ponekod pač je.

Tako da, težka odločitev je pred teboj, zelo težka in kakršna že bo, bo tvoje življenje spremenila. Dobro pretehtaj obe strani, posvetuj se sama s seboj, s starši, s fantom in najdi pravo pot zase. Vedi pa, oziroma ko se boš za nekaj odločila, vedi, da si se odločila PRAV.
Edina odločitev ki bo, pa čeprav bo neizmerno težka, bo prava zate in za tvoje življenje. Ne obžaluj ničesar, saj obžalovanje prinaša le trpljenje. Dvigni glavo in pojdi ponosna naprej v svoje življenje in srečno!
Default avatar

watafak

Samo tolk. Oba sta odgovorna za otroka. Nevem zakaj nekateri podpirate fanta pri tem da v primeru če hoče punca obdržati otroka da jo zapusti. Oba sta seksala in oba sta vedla v kaj se spuščata! Če tip zdej nima jajc da bi prevzel odgovornost in poskrbel za nosečo punco in otroka potem nima kaj iskati z njim. Punca premisli dobro, če ti bodo starši pomagali pri oskrbi otroka itd. potem ga obdrži seveda. Tipa pa odjebi ker nima jajc da bi poskrbel za to kar je naredil.
Default avatar

kukuruz

teja78 je napisal/a:
Moraš se zavedati, da četudi se boš odločila za splav, s tabo ne bo ostal.
Podpis! Naredi z otrokom kar hočeš pa poišči si drugega tipa.
Default avatar

levinja108

Imam cisto isto situacijo in ti povm sem raje otroka obdrzala k pa nekoga k je strahopeten.
Res je sama sem ta vse in vcas je tezko ampak vse zmorem sama in mi NI zal da sem ga obdrzala.
Spoznala sem tudi cudovito osebo k naju je oba sprejela.
Tko da upam da si ga obdrzala.ne bo ti zal verjemi.