Med.Over.Net

Za ženske v stiski

Saj poznate: lepša polovica, vedno močna, vse prenese, vse zmore in vse uredi. Včasih pa se zalomi. Potrebujete strokoven nasvet, drugo mnenje, prijazno besedo ali samo to, da podelite svojo izkušnjo?

ODPRL SE JE MATERINSKI DOM GORENJSKE

Default avatar

Mateja D.

V okviru Društva za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja, Varna hiša Gorenjske, je začel delovati še Materinski dom Gorenjske, ki je svoja vrata odprl v začetku leta 2011.
Materinski dom Gorenjske je lociran v središču Jesenic, v bližini šol, vrtcev, zdravstvenega doma, bolnice, avtobusne in železniške postaje. Nudi vam lastno sobo s souporabo skupnih prostorov (kuhinje, dnevnega prostora, kopalnice). Nudi možnost bivanja petim mamicam z otroki ali nosečnicam.
Materinski dom Gorenjske je namenjen materam z mladoletnimi otroki do 15.leta starosti in nosečnicam, ki so se znašle v socialni stiski in nimajo drugih možnosti bivanja ter so pripravljene aktivno reševati svojo situacijo.
V našem materinskem domu lahko pričakujete pogovor in razumevanje vaše stiske, pomoč pri aktivnem reševanju stanovanjske, finančne ali druge stiske, pomoč pri negi, skrbi in vzgoji otrok, pomoč pri urejanju pravic in spremstvo pri stikih z institucijami, organiziranje ustvarjalnih, kuharskih in drugih delavnic ter učenje socialnih veščin.

Vlogo za sprejem v Materinski dom Gorenjske lahko pošljete na naslov: Materinski dom Gorenjske, p.p. 23, 4270 Jesenice. V vlogi navedite svoje podatke (osebni podatki prosilke in otrok, opis socialne stiske ter kontaktni naslov in telefon).
Za dodatne informacije glede Materinskega doma Gorenjske lahko pokličete na telefonski številki: 05-99-43-019 ali 051-200-083 (od ponedeljka do petka).

Pripravila: Katja Frelih, strokovna delavka Materinskega doma Gorenjske
Mateja Debeljak