Med.Over.Net

Za ženske v stiski

strah za življenje

Default avatar

mala roža

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje. Moj fant je bil v otroštvu fizično in psihično večkrat zlorabljen in je sedaj to prišlo na dan in se bo zgodba razpletla na sodišču. Ampak odkar je bila njegova družina bila poklicana h tožilcu so na njegov telefon začela prihajati sporočila z vsebino, da ga bodo ubili, da bo obležal posiljen in tako naprej. Nato smo dosegli blokado na njegoven telefonu in takšna sms sporočila so začela prihajati na moj telefon. Ker živimo dosti blizu z njegovimi starši, od katerih se je moj fant pred letom dni odselil, si ne upa biti pri meni, da ga ne najdejo. Iskali so ga tudi pri vseh sorodnikih, tako da je praktično brez strehe nad glavo. Zanima me kaj lahko stori v takšnem primeru, ali se lahko kam zateče po pomoč, da ima vsaj kje spati in da lahko mirno zadiha.
pozabila sem še napisati, da je bila odobrena tudi prepoved približevanja, vendar glede na sms sporočila ni videti, da bi bilo njim kaj mar za njo.

prosim za odgovor
Default avatar

Mateja D.

Lep pozdrav!

Če ima njegova družina izrečen ukrep prepovedi približevanja in prepoved kršijo, je kršitev potrebno javiti. Če je ukrep izrekla policija, potem se kršitev sporoči policiji, če pa ga je izdalo sodišče, potem se obvesti o kršitvi sodišče. Osebno bi ne glede na to, kdo je izdal ukrep prepovedi približevanje, odšla na policijsko postajo in povedala kaj se dogaja. Prav tako se naj oglasi na pristojni CSD. Pomoč pa lahko poišče tudi na Društvu Beli obroč ter na Centru za pomoč kaznivih dejanj.
Držim pesti, da se bo vse izteklo čim bolje.
Mateja Debeljak
www.vsedobro.si