Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

komuna

Default avatar

Jelka

Rada bi govorila s z bivsimi zasvojenci, ki so se zdravili v komuni, ali s tistimi, ki o tej temi vedo nekaj vec. Predvsem me zanima Dianova.

Za zacetek nekaj vprasanj:
- koliko svobode ti komuna dopusca
- ali se dogajajo tudi stvari, ki krsijo osnovne clovekove pravice, v imenu zdravljenja
- kdo ima nadzor nad komunami po svetu (drzava, zasebna last,...)

Hvala in lep pozdrav vsem skupaj!

Jelka
Default avatar

jana Hrovat

Pozdravljena!

Svetujem vam, da se obrnete na Drustvo Up, kjer posredujejo informacije o moznostih urejanja v Dianovi in tudi svetovanje zasvojencem in njihovim svojcem.
Naslov: Miklosiceva 16, tel: 01/432 10 55!
Tam sta tudi Domen in Barbara, ki sta bila v komuni in sta uspesno zakljucila program in bosta z veseljem podelila z vami svojo izkusnjo.

Jana Hrovat
Default avatar

posavec

Mislim , da kakšne zelo koristne informacije o komuni bi vam lahko posredoval pater Karel Gržan , ki je nekak duhovni vodja takega centra na Razborju pod Lisco!!! Na telefon 07 81 44 144 (župnišče Razbor pod Lisco) !!!!