Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Odvisnost od tablet!

Default avatar

bilči

Pozdravljeni, vidim da že nekaj časa ni nihče nič napisal na to temo. Lejte, sama sem bila močno, močno odvisna od tablet. Imela sem hude težave v zakonu, bila na koncu z živci, zdravniki so mi predpisovali vse živo od Ansilana, do Helex-a, Xanax-a, Lexaurina...Apaurina.... lahko rečem da sem jemala kar mali "koktajl" teh zdravil..... pa hudičevo malo rešila z njimi. Edino kar se je zgodilo, sem postala do konca odvisna od njih. Ne znam opisati, kaj se mi je vse dogajalo, če nisem vzela pravi čas tablete...... Pa še priznati si nisem prvotno hotela, da je to odvisnost..... Ko pa si človek enkrat prizna.... takrat lahko šele nekaj ukrene zase. Lahko rečem, da sem se odločila.... naredila korak in razčistila trpljenje v zakonu.... naslednji korak pa je bil - da sem se odločila prenehati jemati zdravila. Kako? Zelo, zelo, zelo težko..... Kaj vse sem dala čez, kakšno krizo.... to vem samo sama. Potenje, tresenje, mlahavost mišic.... grozno. Res. A danes sem ponosna sama nase, da sem "splavala" sama ven iz vsega tega. Da sem bila tako zelo močna in mi je uspelo. Vsem vam ki ste v podobni situaciji svetujem, rešite najprej problem ki vas je pripeljal do odvisnosti. Potem vam bo lažje rešiti tudi problem z odvisnostjo. Težko bo, a če boste imeli močno voljo, vam bo sigurno uspelo. Kajti le s trezno glavo je človek sposoben treznih odločitev. Verjemite vase, imejte se radi in uspelo vam bo. Prepričana sem v to. Pa srečno!
Default avatar

celly

Zdravo draga!

naj ti povem kako je bilo pri moji mami. Zaradi psihičnih težav se je napotila k psihiatru ta ji je predpisal 5 različnih tablet,to so bila uspavala,antidepresivi itd. Kaj se je zgodilo ?? mama je ta tableta jemala in jemala 10 let,mešala vse skupaj in to samo zaradi psihiatra ker ji je vse to predpisal in rekel naj ji kar je in je?! Sama se ni zavedala kaj se dogaja,mislila je da je to vse vredu nakar je spoznala da nekaj ni vredu in obiskala drugo psihiatrinjo ki ji je omenila da je ODVISNA OD TABLET. Takrat je bila v bolnici za odvajanje in sedaj je vredu. Največja ironija pa je da je TA PSIHIATER KATERI JO JE ZAFRKNU ZAPRU ORDINACIJO IN SPIZDIL,po domač povedan! Torej jaz nobenemu več ne zaupam,čeprav so oni tukaj ki ti pomagajo.vsak človek ve kako se počuti in imejmo življenje radi,tako bomo imeli tudi sebe radi in uživali v radostih življenja!

Lp
Default avatar

Dorisalibegovic

Hej hej..
Nevem kje naj začnem iz otroštva sem imela glavobole ki so bli zmeraj bolj pogosto in zmeraj močnejši,zdravniki so rekli da je to tenziski glavobol,in da za to ni zdravkl .. Lekadol,brufen .. Nobena tableta mk ni več prjela .. Začela sem jemat cafetin ta mi je pomagu takoj .. Zdej ga jemlem xe par let in če te tablete ne pojem me začne bolet glava ful .. Dejansko nemorem brez njih. Lahko kdo pomaga ? Lp.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

v kafetinu samo kodein lahko provzroča odvisnot, vendar je to, ob običajni uporabi malo verjetno. Morda pa, so vaše težave povezane z odtegnitvijo od kafetina. Namreč, tisti ki redno pijemo kavo, vemo, kakšne glavobole dobiš če kave ne spiješ en dan. Na srečo, se težave v parih dnevih umirijo. To je samo moj vtis, na osnovi napisanega, ni rečeno, da imam prav.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

loredama

Rabim zdravnico da se pomenim o tem odvisna sm od danvals .ntez njega pa tu ne gre
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

sicer lahko tudi mene tukaj vprašate, vendar bo potem sigurno potrebno se posvetovati s psihiatrom in narediti načrt kako se boste težave lotila. Upam, da sem razumela, gre za odvisnost od Sanvalov, a ne?

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren