Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

tramal

Default avatar

markan

za vse ki kaj rabite mi sporočite sem strokovj+njak na vseh področjih in vsakem bom vedno pomagal 100
Default avatar

MaLaAnonimna44

jas sem tudi malo pretiravala z tramalom. in sem se skupaj imela 4 ure depresije in nenehno jokanje. vglavnem hudo je bilo . kot heroin .


L.p vsem
Default avatar

Davorini1

Ljudje božji, zdravniki dobijo 13sto plačo glede na količino zdravil. Vsak zdravnik se zaveda kako hitro se lahko zlorabi vsako psihoaktivno substanco. Njim najbolj ustreza da celo življenje lepo pridno jeste tablete on pa bojo dobili od farmacevtskih lobijev ustrezno nagrado. Bil sem priča kako kolega ni dobil zdravniškega ker občasno kadi, 15 minut prej pa ta ista zdravnica na veliko predpisuje droge močnejše od vsega kar se dobi na ulici. Jaz nimam več zaupanja v zdravstveni sistem, redko vidim da zdravijo dejanski problem. Največkrat vidim kako predpišejo neko drogo in je problem rešen.
Trava pa še vedno prepovadana čeprav dokazano 123124213213421312321421x bolj varna in manj zasvoljiva od jebenih painkillerjev in raznih drugih tablet od katerih si dobesedno zadet bolj od vsakega jointa. NPR: moj oče je imel en del vratence zlomlenje zdravnik mu je bil pripravljen do konca življenja pisat recept za tramale. Vendar na srečo smo doma premožnejši in smo odjebali prekletga dilerja v beli haliji in SAMO PO ENEM OBISKU SPECIALISTA (na lastne stroške) JE PROBLEM BIL REŠEN. Problem za katerega je prej skoraj dobil doživljensko tramale.
Ko smo bili mladi smo radi zlorabljali tablete, veliko rajši kot drogo z ulic. 1. ni ti bilo treba plačati, 2. točno si lahko prebral koliko nečesa rabiš za zadetost. 3. nobene potrebe po vpletanju v črni trg.
Rad bi povedal nekomu da največji dilerji ki jih poznam (pa poznam ogromno dilerjev takšnh in drugačnih) so zdravniki. Dejstva kot to da vpada prodaja heroina in kokaina, ker je pač lažje in cenje izpraznit omarico z zdravili od none. Slovenija kot veliko drugih držav ima problem. Ta problem je farmacevtski lobiji.
Default avatar

Rafaelus

Ali imaš raka v zadnji fazi opravičljivo, ker pa to delaš že veliko let si navaden NARKOMAN. Imam scoliozo 89 % in ga redno jem 2 100 mg na dan, tvoja doza pa pove kar sem prej napisal, čeprav sumim da se samo ZAFRKAVAŠ, saj je takšne količine pri zdravniku nemogoče prejet, sploh pa ne če res nisi v sklepni fazi BOLEZNI !!!6
Default avatar

rowtarr51

groza me je ko to berem. vsak večer pred spanjem vzamem eno tableto zaldiarja, imam boleće noge. to delam leto in pol, je to hudo.
Default avatar

Pozitiva

Ni hudo. Nekaj dni boš imela težave s spanjem, boleče noge, kakšno drisko. Te težave so praviloma največje tretji dan po zadnji dozi in ni nujno, da boš imela vse od naštetih, če jih boš sploh imela, ker si bila na mali dozici. Le vztrajaj.
Default avatar

odnamra

tramal in heroin ni ISTO!!#
malo si preberite sestave.
Tramal in vsa ostala zdravila inajo posebne teste, na tramalih nisi pozitiven na opiate!!!!

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren