Forum: Zasvojenost in pomoč

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Alkohol-premagajmo ga skupaj

Odgovori Nova tema
Default avatar Katrin2 21 Nov 2017 12:26

Pred dnevi se je na starševskem čveku pojavila tema: od danes ne pijem več v kateri je bilo kar veliko odzivov. Sama sem ena izmed tistih, ki se zaveda te težave in se trudim prenehati. Objavila sem tudi mail [email protected] , da bi se lahko o našem problemu anonimno pogovarjali in vzpodbujali pri prenehanju. Vabim vse s podobnimi težavami, da mi pišete in si bomo skupno pomagali. Po prejetih mailih smo ugotovili, da nas ima kar nekaj težave, vendar je veliko večino to sram priznati in posledično ne najde sogovornika. Nekaterim od nas takšen anonimen pogovor pomaga. Upam, da bo pomagal tudi komu izmed vas. Pisite nam.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Daniela_Fiket 21 Nov 2017 12:32

Pozdravljeni,

objavljam pa vendar predlagam, da se anonimno pogovarjate in podpirate na forumu. Na ta način lahko pomagate večjem številu ljudi. Opozarjam tudi na možnost, da je objavljen mail vaba za prodajanje izdelkov ali uslug. Upam da ni, ampak moram opozoriti na to možnost. Najbolj varno je, da se podpirate na forumu.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katrin2 21 Nov 2017 15:28

Hvala za objavo.
Mail ni za prodajo. Nekaj se nas že pogovarja na chatu. Z veseljem sodelujemo tudi tukaj, ampak pri vas je vedno treba čakati na odobritev moderatorja, da se tema objavi. Iz osebnih izkušenj pa vem, da takrat, ko te prime želja po alkoholu takoj potrebuješ nekoga, da te ustavi. S tem namenom sem tudi objavila mail. Alkoholiki se med seboj razlikujemo zato bi bilo mogoče res fino, da vsak svojo izkušnjo opiše tudi tukaj, da pomagamo drugim. Je pa tako, da se je na kakšnem drugem forumu že zgodilo, da smo bili takoj deležni kritik in zaničevanja, potem pa je težko celemu svetu razgaliti svoje težave. Pa brez skrbi, velika večina se jih zelo dobro zavedamo in se tudi trudimo, da bi jih rešili. Vsaka izkušnja, zgodba je dobrodošla.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Daniela_Fiket 21 Nov 2017 15:57

Pozdravljeni,

Trudim se, da sporočila redno moderiram. Brez moderacije pa bi se hitro zgodilo to kar opisujete. Zato sporna sporočila sproti brišem. Srečno in pogumno še naprej!

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katrin2 29 Nov 2017 10:16

No, da se vam malo javim. Na klepetu na katerega se lahko vključite preko maila se nas je zbrala mala skupinica in si delimo izkušnje ter se vzpodbujamo. Po mojem mnenju v povprečju vsi udeleženci manj uživamo alkohol in se veliko o njem pogovarjamo. Bom prosila, da vsak od nas tudi tukaj opiše svojo zgodbo o začaranem krogu alkohola, seveda, če bodo želeli. Včeraj smo se pogovarjali o sramu in našli naslednji zapis:
Zadnjič sem dobila vprašanje, kaj ima sram z zasvojenostjo. Odgovorila sem, da vse. Sram te je, ker piješ, in da utišaš ta sram, spet piješ. In se vedno znova vrtiš v začaranem krogu sramu in strahu in krivde in nevrednosti in vseh težkih občutij, ki jih tolažiš z alkoholom – v upanju, da bodo izginili. In res izginejo. Za trenutek, dva. Nato se ponovno pojavijo, še večji, še težji. In moraš spiti še več in več. In ko se odločaš, da bi prenehal piti, te je sram nehati, ker kaj boš pa rekel ljudem, ki so bili navajeni, da piješ. In je noro samo pomisliti na to, da bi sestopil s tega vrtiljaka, ki te nese samo še globlje in globlje. Pa če vam povem, da so ljudje, ki jim je to uspelo? Da so ljudje, ki so našli pomoč, ki so našli ljudi, ki jih razumejo, ki so premagali alkohol in sram in se jim zdaj ni treba več ubadati z njim? Vedno je upanje, vedno je nekdo, ki vam bo podal roko in vam pomagal. Le vi morate stegniti svojo.
Kar vsi smo se strinjali z napisanim.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh