Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

spet alkohol

Default avatar

spet alko

Po osmih letih treznosti in abstinence sem spet začela z alkoholom. Pred 8 leti, ko sem prenehala z alkoholom, se je pojavila huda depresija. Zdaj so težave z depresijo izzvenele, pa sem pričela spet s pijačo. Bojim se, da bom spet padla v začarani krog. Seveda si rečem, da bom nehala in da jutri ne bom več tako ... a se spet znova ponovi. Hodim na psihoterapije, a imam preveč drugih nerazrešenih težav, tako, da alkota ne bom niti omenjala. Ne vem, morda mi bo to javno priznanje kaj pomagalo.
Lep pozdrav.
Default avatar

bromi

Res mi je hudo zate. Sama sem tudi začela piti po 7 letih abstinence (po zdravljenju). Pol sem spet bredla kakih pet let, sedaj sem trezna več kot dve leti. Vem kako ti je. Želim ti, da bi našla moč v sebi, da se ne spustiš več v ta suženjski odnos. Vem, da si verjetno precej sama v tej borbi, tudi če si obkrožen z ljudmi si sam, ker te ne razumejo.
Išči v sebi, poišči svojo notranjo moč-ljudje smo zmožni marsikaj prestati, verjemi vase in se dvigni nad to odvisnost. Verjemi mi da gre, ampak rešitev in odločitev je v nas, znotraj, ne v raznih zdravljenjih (psihoterapijo si verjetno tak malo zafrknila, če ne boš odkrita glede alkohola, verjemi da so tudi ostale tvoje težave posledično ali vzročno povezane z alkoholizmom).
Ne prepusti se, poišči stvari, ljudi za katere se je vredno boriti in daj vse od sebe. Mene je premaknilo to, da sem se bližala 40. letu in da je zdaj ali nikoli. Ti pa si najdi svoj vzrok in se ga okleni.
Preteklosti ne moreš spremeniti (lahko se samo opravičiš),
na prihodnost ne moreš vplivati (lahko imaš samo najboljše cilje in namene)...
Živi danes trezna zase in za vse kar imaš rada.
Drži se in zaupaj vase, lep pozdrav!
Default avatar

AndrejaLindic

Pozdravljena,
verjamem, da je težko priznati, ko človek ponovno počasi pada v začarani krog odvisnosti.
Kot je rekla bromi, poišči vzroke in stvari, za katere se je vredno boriti in se upri alkoholu. Le-ta ne bo nikoli razrešil tvojih težav.
Če tega ne zmoreš poišči pomoč. lahko pokličeš tudi nas!

Andreja Lindič

051339725
Zavod Pelikan Karitas
Celodnevni pripravljalni terapevtski center
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja gora
Default avatar

aanonimnia

Priznali smo, da smo pred alkoholom nemočni – da je postalo naše življenje neobvladljivo. Alkoholizem je bolezen zato poišči pomoč. ne odlašaj, danes je pravi dan. Anonimni Alkoholik

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren