Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov na bolniški

Odgovori Nova tema
Default avatar CAHUN 30 Avg 2017 11:13

Kolegica je bila operirana na vratni hrbtenici,za operacijo je delodajalcu pravočasno povedala in je na bolniški dokler bo potrebno,ker ji zaradi zdravljenja in terapij bolniško podaljšujejo vsake 3 mesece
Delodajalec privatnik,ji je dal odpoved zaradi poslovnih razlogov ukinitev delovnega mesta med bolniškim staležem hkrati pa je izvedela,da bo na njeno delovno mesto zaposlil novo delavko torej tukaj nekaj ni prav!!!
Po drugi strani pa je ta dela opravljala med bolniško kolegice in jih še opravlja žena delodajalca,ki je za 4 ure zaposlena v javni upravi potem pa pride na podjetje in dela delo kolegice torej dela na črno
Ali lahko delodajalec privatnik kolegici ,da odpoved iz poslovnih razlogov dokler je na bolniški?
Ko jo je privatnik zaposlil je imela kolegica priznano invalidnost in je zaradi tega dobil nepovratna sredstva za zaposlitev invalidne osebe ali bo moral ta sredstva vrniti?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Flonit 13 Sep 2017 11:08

Kolikor jaz razumem zakon je tako, da delodajalec lahko da odpoved medtem ko si na bolniški vendar le ta odpoved začne veljati šele, ko oseba konča z bolniškim staležem. Naj se obrne na odvetnika. brezplačna pravna pomoč bi ji prav prišla.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh