Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Prehod iz s.p. na redno polno zaposlitev - regres in dopust

Default avatar

mcmare

1. julija pričnem z redno polno zaposlitvijo pri delodajalci, kjer sem do sedaj delal preko s.p. - normiranec. Veljajo tudi v tem primeru klasična pravila glede sorazmernosti dopusta ob menjavi delodajalca? Če to velja, ga lahko koristim že julija ali ga pridobivam postopoma, vsak mesec 1/12 deleža celoletnega dopusta ali kaj podobnega?

Kaj pa glede regresa? Kot s.p-jevec si regresa ne izplačujem, a ne? Mi pri novem delodajalcu velja regres za leto 2017 in v kolikšni meri?
Default avatar

delocajalec2

Veljajo enake pravice kot če bi zamenjal delodajalca.
Lahko vam plača tudi poln regres (jaz sem ga za ljudi ki so nastopili prvo zaposlitev in niso delali celo leto), obvezen pa je plačati sorazmerni del. Moralno gledano, če te je kot s.p. plačeval(a) spodobno, nimate razloga da bi zahteval(a) regres za obdobje, ko niste bili redno zaposleni. Če ste že prej delali za istega delodajalca kot s.p. se gotovo že dobro poznata in se lahko dogovorite za hitrejše koriščenje dopusta. Osebno bi bil kot delodajalec rahlo nezadovoljen, če bi delavec že kar prvi teden hotel dopust. Kot s.p. ste bili svoj lastni delodajalec, ni razloga da bi sedaj povsem obrnili plašč in zahtevali stvari, ki si jih sami sebi niste nudili.