Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Prehod iz s.p. na redno polno zaposlitev - regres in dopust

Odgovori Nova tema
Default avatar mcmare 19 Maj 2017 14:17

1. julija pričnem z redno polno zaposlitvijo pri delodajalci, kjer sem do sedaj delal preko s.p. - normiranec. Veljajo tudi v tem primeru klasična pravila glede sorazmernosti dopusta ob menjavi delodajalca? Če to velja, ga lahko koristim že julija ali ga pridobivam postopoma, vsak mesec 1/12 deleža celoletnega dopusta ali kaj podobnega?

Kaj pa glede regresa? Kot s.p-jevec si regresa ne izplačujem, a ne? Mi pri novem delodajalcu velja regres za leto 2017 in v kolikšni meri?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar delocajalec2 23 Maj 2017 19:27

Veljajo enake pravice kot če bi zamenjal delodajalca.
Lahko vam plača tudi poln regres (jaz sem ga za ljudi ki so nastopili prvo zaposlitev in niso delali celo leto), obvezen pa je plačati sorazmerni del. Moralno gledano, če te je kot s.p. plačeval(a) spodobno, nimate razloga da bi zahteval(a) regres za obdobje, ko niste bili redno zaposleni. Če ste že prej delali za istega delodajalca kot s.p. se gotovo že dobro poznata in se lahko dogovorite za hitrejše koriščenje dopusta. Osebno bi bil kot delodajalec rahlo nezadovoljen, če bi delavec že kar prvi teden hotel dopust. Kot s.p. ste bili svoj lastni delodajalec, ni razloga da bi sedaj povsem obrnili plašč in zahtevali stvari, ki si jih sami sebi niste nudili.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh